Agustin Tapia er en nøglespiller i padel global. Som han gjorde med Franco Stupaczuk, Lorenzo Lecci Lopez var i stand til at interagere med ham under en Live Instagram (som fandt sted før Lima / Tapia sejr i Las Rozas) at lære ham bedre at kende fra sin begyndelse i Argentina til topmødet i World Padel Tour.

”Jeg voksede op mellem fodbold og padel"

Lorenzo Lecci Lopez: Inden vi taler om WPT's store Tapia, kan vi tale lidt mere om Agustin. Hvordan startede du padel i Argentina?

Agustin Tapia : ”Jeg startede, da jeg var 9 år gammel. Min familie begyndte at interessere sig for denne sport, jeg spillede fodbold og i en alder af 14 år måtte jeg træffe et valg mellem disse to sportsgrene, og det var på dette nøjagtige tidspunkt, jeg kom i gang for alvor. padel".

Lorenzo Lecci Lopez: Kan du fortælle os om din ankomst til Spanien. Det må være meget vanskeligt at forlade dit land til et andet kontinent.

Agustin Tapia: ”Det var faktisk svært, men jeg blev vant til det ganske hurtigt, for da jeg var lille, gik jeg regelmæssigt langt hjemmefra for at konkurrere i turneringer.
Det var ikke første gang, jeg forlod min familie, hvorfor det da jeg var 18, da jeg ankom her, ikke virkede så svært for mig. ”

“At lege med Bela var en vidunderlig oplevelse”

Lorenzo Lecci Lopez: Lad os tale lidt om Bela - Tapia-duoen. Da I ​​mødtes, var offentligheden og medierne i ærefrygt for denne union, og desuden endte resultaterne med at ankomme (Master Final Madrid 2020). Synes du det var en god beslutning at stoppe dette samarbejde? 

Agustin Tapia : ”Det var en stor oplevelse at kunne lege med Bela, jeg var i stand til at lære meget, men til sidst tog vi denne beslutning, fordi vi begge spiller på venstre side.
Ved at spille et par måneder til højre var jeg i stand til at forbedre mig i løbet af kampene takket være en masse træning, men min position på banen er fortsat ”el Revés”. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Du vandt forresten den sidste mester ved at spille Drive, kunne du gå tilbage til højre side en dag? 

Agustin Tapia: "Først var jeg lidt tilbageholdende, men nu hvor jeg føler mig meget mere komfortabel, ved vi ikke, hvad fremtiden bringer, og hvis jeg skulle tilbage til højre side, kunne jeg gøre det uden tøven."

“Med Pablo ønsker vi en langsigtet tilknytning”

Lorenzo Lecci Lopez: Lad os tale om nutiden. Kan du fortælle os mere om Tapia - Lima-parret. Er det en forening i et år, eller har du målet om at skabe et levedygtigt projekt? 

Agustin Tapia: ”For min del i mine forhold til padel, Jeg overvejer langsigtede projekter. Med Pablo lærer vi hinanden lidt mere at kende hver dag, og jeg håber, at dette forhold varer over tid. Alt afhænger af resultaterne. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Når vi taler om resultater, er de begyndt at ankomme fra Marbella. Du var finalister for første gang. Tror du, at dette er det vigtigste øjeblik for at starte din sæson? 

Agustin Tapia: " Det tror jeg. Marbella-turneringen var meget positiv for os. Det gav os en masse selvtillid, og vi ved, at hvert spil vi spiller sammen kun kan hjælpe os med at forbedre os. ”

 

“Jeg arbejder hårdt for at være nummer 1”

Lorenzo Lecci Lopez: The padel spilles mere og hurtigere, og du, der er en del af sportens ungdom, tror du, at for at vinde skal du have et hurtigt spil?

Agustin Tapia: ”Det tror jeg, i dag er den fysiske tilstand kl padel er meget vigtigt. Du skal altid være fysisk på toppen for at kunne konkurrere med de største spillere. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Før jeg afsluttede dette interview, ville jeg diskutere din fremtid med dig. Ser du dig selv som nummer 1 i verden?

Agustin Tapia: ”Jeg ved, at dette er et meget vanskeligt mål at nå i enhver sport, men for mig er trangen der, og jeg er klar til at arbejde hårdt for at nå det. Min motivation er der for at afslutte en dag nummer 1. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvad synes du om aktuelle tal 1, Lebron og Galan?

Agustin Tapia: ”Personligt synes jeg, at dette første sted er fortjent, fordi de arbejder meget hårdt på alle aspekter, fysisk og mentalt. De slapper ikke af deres indsats og uden at tælle deres talent for padel, det hjælper dem enormt i dette løb om førstepladsen. Der er spil, hvor de er uovervindelige. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvad tror du er dine styrker på banen? 

Agustin Tapia: ”Jeg vil sige angreb. Jeg har et meget offensivt spil, og jeg kan godt lide at være i en angribende position, jeg har det godt der. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvilket par overrasker dig mest i kvindekredsen, og hvad foretrækker du? 

Agustin Tapia: ”Ærligt i øjeblikket kan jeg virkelig godt lide spillestilen Patricia Llaguno og Virginia Riera. Jeg kender Virginia godt, og jeg ved, at hun er en meget talentfuld spiller. ”

I løbet af dette Instagram live spurgte en internetbruger det unge vidunderbarn fra Catamarca, hvis han om to år så sig selv spille sammen Martin Di Nenno. På dette spørgsmål svarede Tapia, at vi ikke ved, hvad fremtiden bringer, og at, men at han ville se sig selv spille med sin landsmand, fordi han sætter stor pris på denne spiller!

For at se videoen i sin helhed (på spansk) er den lige nedenfor:

https://youtu.be/NOesaJ5MrqM

 

Fan af padel og af spansk oprindelse, padel løber gennem mine årer. Meget glad for at dele med dig min lidenskab gennem verdensreferencen af padel : Padel Magazine.