Franco Stupaczuk er en nøglespiller i padel global. Padel Magazine mødet med Starvie at tale om hans begyndelse i padel og dens nyheder om World Padel Tour.

Han vokser op med en palæ i hånden

Lorenzo Lecci Lopez: Før vi taler om den store Stupa af WPT, vil vi tale om Franco. Hvordan startede du padel i Argentina?

Franco Stupaczuk:”Jeg kan ikke huske, hvornår jeg startede, jeg var for lille! Ifølge mine forældre var den omkring 4 år gammel. Jeg havde en palæ i hånden og trak den til jorden. Jeg voksede op meget tæt på en landingsbane padel, og jeg tilbragte mine dage der. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Og jo større du starter turneringerne.

Franco Stupaczuk:”Ja, jeg spillede min første turnering kl. 7, og jeg vandt min første turnering kl. 8. Jeg var en "Pulga" -chip-. Da jeg spillede hele dagen, spillede jeg selvfølgelig ret godt. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Spillede du også andre sportsgrene?

Franco Stupaczuk:”Ja, jeg elskede fodbold. Jeg spillede også volleyball, håndbold. Men jeg foretrak fodbold frem for padel for at være ærlig. Men min familie trak mig til siden af padel".

Lorenzo Lecci Lopez: Fortæl mig, hvornår du skal forlade dit land for at spille i Spanien. 

Franco Stupaczuk:”Ja, det var meget vanskeligt, og især livet uden for padel. Den virkelige vanskelighed er at vænne sig til forskellige ting, en anden kultur, at være væk fra familie og venner. Så begynder du at tilpasse dig og træne for at klare dig godt på banen. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Spillere som Bela beder om mere støtte fra unge argentinske spillere, der kæmper for at komme til Europa på grund af økonomiske problemer. Hvad er din mening om dette emne?

Franco Stupaczuk:”Det er sandt, men det er svært, fordi det er en sport, der er begyndt at ekspandere. Det vil ske, men vi har brug for tid. Vi har brug for, at kampene sendes mere, at padel have mere synlighed. At de store argentinske medier som ESPN eller Olé snakker lidt mere om padel. Vi skal give padel til medierne. Her i Spanien er padel er grundigt, men det er ikke tilfældet i andre lande. ”

”Jeg var heldig at have støtte fra mine forældre, da jeg var lille, men når det ikke er det, er det meget svært at komme ud af Argentina, især fra landet som mig. Buenos Aires ligger 1300 km fra hvor jeg bor, det er meget svært. Størstedelen af ​​spillerne kommer fra nær Buenos Aires, fordi ud over at have talentet har de fordelen ved at være tæt på hovedstaden.

“For Sanyo var forventningerne for høje”

Lorenzo Lecci Lopez: Da vi talte med Sanyo for et par uger siden fortalte han os, at han havde lært meget af dig, selv så de bedste resultater ikke kom. Hvad kan du huske fra dette stadium med Sanyo?

Franco Stupaczuk:”En ny holdkammerat giver dig altid ting. Jeg havde spillet før med Mati Diaz, Christian Gutierrez, spillere med en masse erfaring som Sanyo. Måske var forventningerne så høje, at det var vanskeligt at opnå, hvad de, der troede på os, ønskede. Hvis vi analyserer, er det lykkedes os at nå Final Master med kun 11 turneringer, der er par nr. 2. Hvis det at være par nr. 2 mislykkes, er intet fint. Det er ikke let at komme derhen. Det er rigtigt, at vi havde mange spil mod Lebron og Galan, og vi kunne ikke slå dem. Det er det, der gør forskellen, for de andre par slår vi dem. ” 

sanyo stupa adskillelse world padel tour 2020

"Nogle gange kommer bolden for meget ud ..."

Lorenzo Lecci Lopez: Sanyo fortalte os “Stupa lukkede min mund” med henvisning til det faktum, at han ikke rådede dig til at samarbejde med Alex Ruiz. Er det en tilfredshed for dig at høre det?

Franco Stupaczuk:"Ja selvfølgelig. At høre nogen med et så vigtigt CV siger, at det altid er positivt. Med Alex fungerer det godt. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Efter de to første finaler gjorde du 3 kvartaler og en sekstende i Valladolid. Hvorfor er resultaterne mindre gode på det seneste?

Franco Stupaczuk:”Ja, vi kan altid forbedre. Resultaterne var gode bortset fra denne sidste turnering, hvor vi ikke spillede særlig godt. Hvis du ikke er 100%, elimineres du. Vi spillede mod to store hitters - Diaz og Lijo - og banen var hurtig. Vi var ikke specifikke nok. Det er de små detaljer, der mister serve-spillet, så under så hurtige forhold er det svært at komme tilbage. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Vi ved, at padel moderne er hurtigere. Tror du som en ung spiller (25 år), at du altid skal gå hurtigere?

Franco Stupaczuk:"Jeg ved ikke. Det padel som blev spillet i Marbella og Valladolid behager mig ikke for meget. Det er en personlig mening, men jeg synes, der er for mange fejl. Jeg har set mange spil og mange ubesvarede afkast, det er svært at spille lob. Alle rammer alt. Det er meget vanskeligt, når du går nedenunder især. Kampen spilles på 1 time, mens du har spillet 3 sæt. Jeg synes, at kuglen kommer for meget ud. ”

”I andre turneringer, hvor bolden kommer lidt mindre ud, kan du tage dine karakterer. I Marbella eller Valladolid har du ikke den mulighed. ”

franco-stupaczuk-alex-ruiz-finales-adeslas-madrid-open-2021-_dsc3238-copia-1170x658

“Jeg håber at nå nr. 1”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvem er det sværeste par at slå?

Franco Stupaczuk:”Jeg fortæller dig de par, der slog os. Jeg siger jer Lebron / Galan, Bela / Sanyo og Tapia / Lima. Vi slog de 3, men vi tabte også de sidste kampe mod dem. Det er de par, der skal slå. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvilket par imponerer dig mest på kvindekredsen?

Franco Stupaczuk:”Jeg kan godt lide parret Aranza og Victoria. To venstreorienterede spillere, der spiller meget aggressivt. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Af de første 6 i rangordningen er du den yngste med Galan. Ser du dig selv som nummer 1 i verden?

Franco Stupaczuk:"Det håber jeg. Hvis jeg fortsætter med at arbejde og have succes. For at være nr. 1 skal du have nogle. For at vinde en turnering skal du opretholde et meget højt niveau i en uge, og du kan ikke sænke. Jeg arbejder dagligt for at nå det højeste punkt i padel".

“Jeg elsker min pala i år”

Lorenzo Lecci Lopez: Du spiller med Starvie Raptor, som er en rund ketsjer. Spillerne til venstre spiller ofte med palas i form af en diamant eller en dråbe som Garrido med Triton for eksempel. Hvorfor dette valg?

Franco Stupaczuk:”Jeg er fuldstændig uenig i, at en venstreorienteret skal have en tåre-ketcher. Jeg er en springende spiller. Alex Ruiz har heller ikke en dråbeformet pala. Dette er noget, der er blevet en generel sandhed, men jeg er uenig. I et match, hvad er forholdet mellem de bolde, du rammer, og de bolde, du normalt spiller? Jeg har brug for en palæ, der giver mig kontrol, og som også kan give mig magt. ”

Starvie Raptor

Lorenzo Lecci Lopez: Leger du med den samme pala, der sælges på markedet, eller ændrer du vægten eller gummiet?

Franco Stupaczuk:”Jeg spiller med den samme palæ. Starvie sender mig ketcher, og jeg leger med dem. Jeg beder med lidt mere vægt i hovedet for at ramme og salve. For min kropsbygning leger jeg med en ret tung ketcher (380 g). Nogle gange beder jeg også Stavie om at gøre det lidt sværere for mig, fordi solen blødgør tyggegummiet. ”

franco-stupaczuk-alex ruiz vigo 2021

Lorenzo Lecci Lopez: Hvad er nyt hos Starvie nu?

Franco Stupaczuk:”Jeg har været hos Starvie siden 2019, og ketcherne bliver bedre og bedre. I år finder jeg min ketcher meget smuk. Der er små detaljer, som folk ikke ser, men som holder bolden i at glide på palaen. Hvis du tager det, vil du se, at overfladen er ru. Halsen er ottekantet, og det giver mig et bedre greb. ”

 

Lorenzo Lecci López

Fra hans navne kan vi gætte på hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik ved kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Dens ambition er at dække de største sportsbegivenheder (Olympiske lege og verdener). Han er interesseret i situationen i padel i Frankrig og tilbyder udsigter til optimal udvikling.