Hvor mange af os forsømmer stadig service? Det er rigtigt, at når vi starter padel frem for alt ønsker vi at gengive skud fra vores yndlingsspillere, såsom par 3, volleys, der dør i hjørner, vinderudgange...

I vores første lektioner med en træner vil vi ofte arbejde med bevægelser, der gør os glade, som f.eks bandeja ou den vibora. Hvilket er meget godt, fordi de er en del af det grundlæggende for enhver spiller.

Mange udøvere skyr dog serven og kan stadig ikke se, hvordan det kan være et effektivt våben at udfordre deres modstandere fra den første bold.

Husk at padel er en sport som kræver teknik, strategi men også tålmodighed.
Det første mål og især når vi er på begynder- eller mellemniveau, er at presse modstanderen til at lave en fejl. Ved absolut at ville afslutte pointen med at slå hårdt, er der en god chance for, at vi selv begår fejlen og dermed mister pointet.

Padel Stuff, akademi af padel baseret i Madrid, Benidorm og Baskerlandet, anmelder tjenesten på sin side Instagram.

Service, et formidabelt våben

Spørgsmålet, vi kan stille os selv, er: hvorfor bliver service så undgået under lektionerne? Hvorfor er det ikke naturligt at påtage sig et par rækker af forpligtelser under vores træning?

Alligevel er det slaget, der kommer tilbage hele tiden i spillet.

Det er selvfølgelig en gestus, der ikke kræver meget teknik ved første øjekast sammenlignet med tennis, hvor servicen kræver meget mere præcision og kraft. Men når en spiller fra padel begynder at forbedre sit spilleniveau og at kende det grundlæggende i god serv, kan han hurtigt opnå en betydelig fordel i en kamp.

Léa Godallier WPT 2021 Barcelona Master Service

Som forklaret for os Inaki Loredo, stifter og coach på Padel Stuff, ”Service og feedback er grundlaget for at bygge et punkt på padel".

Pourquoi?

Fordi en veludført serv sætter rivalen i vanskeligheder fra start og efterlader ham lidt valg til at vende tilbage. Han vil derfor lægge bolden tilbage, som han kan, hvilket vil gøre det muligt for holdet, der kommer ind, at konsolidere sin position ved nettet og opnå fordelen i punktet.
Endnu bedre er det muligt, hvis afkastbolden er blevet sendt på en meget effektiv måde, at returneren undlader at lægge den tilbage i feltet, hvilket vil give dig et "frit point".
Husk at når du serve, har du en fordel i starten af ​​hvert punkt, derfor skal du maksimere dine chancer under serven.

Iñakis råd til god service

tjeneste padel stuff

Grundlæggeren af Padel Stuff, Inaki Loredo, giver os al sin erfaring og giver os råd om service.

Trin for skridt dissekerer han de fagter og bevægelser, der skal tages i brug.

  1. Orienter din krop i den retning, du vil sende bolden i. du er velkommen til variere retninger
  2. Skal vi hoppe bolden eller tabe den? Lige meget. Sig dog til dig selv, at hvis du drop hende du vil have mere kontrol under rebound og du vil have mere kontrol over din bevægelse, som bliver automatisk. Hvis du hopper bolden med mere eller mindre kraft, kan det påvirke din bevægelse og bringe dig ud af balance.
  3. Du bliver nødt til det slå bolden så højt som muligt uden at overskride bæltets højde og samtidig give det en skæreeffekt for at komplicere opgaven for modtageren. Hvis du er avancerede spillere, vil du også kunne servere med en topspin-effekt, men det er ikke særlig normalt.
  4. Udnyt din kropsvægt til at gå søge dybde. Det vil sige, at du skal bruge benet til at træde frem, mens du serverer for at give dig selv ekstra momentum og dermed komme hurtigere i spin.
    Dette vil også give dig mulighed for at have mere kontrol over bevægelsen og gøre mindre fysisk anstrengelse.

Det er det, du ved alt, indsend nu ansøgningen!

 

På det samme tema:

Det grundlæggende i padel : servicen

 

 

Team Padel Maj

holdet Padel Magazine forsøger at tilbyde dig det bedste af siden 2013 padel, men også undersøgelser, analyser for at forsøge at forstå verden af padel. Fra spillet til vores sports politik Padel Magazine står til din tjeneste.