Kvinder har ret til at deltage i mændenes P500'er, og de nyder godt af det, som vi så i weekenden med sejren for Authier/Pothier-parret på Echirolles.

Sidste weekend var der P500 kl Fod Tid, multisportsklubben med tre baner i padel beliggende ikke langt fra Grenoble. Og til den allerførste turnering i denne kategori arrangeret i denne klub, er det et "internationalt" par, blandet og velkendt fra Lyon-klubben Esprit padel hvem sejrede!

Klubben hvor det hele startede for Lucile

En lille overraskelse, især når du ved, at Lucile Pothier, tilbage fra Dubai, skulle oprindeligt ikke deltage i konkurrencen: “Jeg havde besluttet at tage en pause efter verdensmesterskaberne og før P2000 i Toulouse for at lade batterierne op. Så endelig besluttede vi i løbet af en samtale med François, lidt i sidste øjeblik, at tilmelde os denne turnering.

Det skal siges, at denne klub har en særlig smag for hende: "Dette er stedet, hvor jeg opdagede padel for første gang i 2018! Jeg havde slet ikke fanget det, nok fordi jeg havde spillet med tennisspillere, der spillede meget hurtigt. Når jeg tænker over det i dag, er det rart at have vundet en turnering her!"

Offentligheden tog turen under denne første P500 ved Foot Time!

"Udfør det, han lærer mig i træningen"

Og det er også en førsteplads i mændenes P500, for hende, der allerede er fast mand ved herreturneringer:”Jeg havde allerede deltaget i mænds turneringer, nogle gange spiller jeg med min kæreste, når kvinders turneringer er svære at finde.

Det var den anden turnering, jeg lavede med François, vi havde allerede spillet en P500 ved All In Padel, hvor vi sluttede på 3. pladsen i marts 2022. På det tidspunkt var jeg lige flyttet til højre, François havde tilbudt at lave en turnering sammen, så han kunne guide mig på banen i rigtige kampe: give mig taktiske råd, spilleplaner til laves i henhold til modstanderne, områder der skal undgås, håndtering af bestemte punkter i de mere eller mindre spændte øjeblikke af en kamp osv. Det gik rigtig godt, jeg lærte meget, og det mærkedes i de efterfølgende turneringer.

Så vi besluttede at gentage oplevelsen denne weekend. Vi var ikke ude efter at vinde point eller noget andet, vi gjorde det sammen for at omsætte det, han lærer mig i træningen, i praksis og frem for alt for at se min position på banen, de valg, jeg træffer på bestemte tidspunkter. spil. Det var en restitutionsturnering med henblik på at forberede sig til sæsonens sidste P2000 i Toulouse og forsøge at rette op på det, der ikke fungerede i mine sidste konkurrencer."

Elodie Invernon lucile pothier world smash
Lucile Pothier og Élodie Invernon i Dubai

"Spiller mere frigjort ved siden af ​​François"

"Det er 'let', når du har en spiller som François ved din side. En lidt gennemsnitlig bold eller en misset zone kan hurtigt sætte sin makker i vanskeligheder, men han er i stand til at komme ud af usandsynlige forsvar og finde perfekte zoner. Generelt, når han skal lave et skørt forsvar, er det fordi skuddet før jeg ikke spillede særlig godt! Men uundgåeligt, når du ved, at du har sådan en solid spiller ved din side, tillader du dig selv at spille mere frigjort, at prøve flere ting og at vove flere skud, som du ikke nødvendigvis ville prøve i andre konkurrencer."

Overraskelse over den endelige sejr

"Jeg troede ikke, vi ville få dette resultat! Vi havde en fantastisk finale (5/7 6/3 6/4 mod Poirieux (91) / Rouleau (250)), og kæmpede til det sidste! Den endelige sejr er bestemt tilfredsstillende, men frem for alt var jeg meget glad for den måde, denne turnering blev vundet på: sjovt på banen, jeg formåede at sætte ting på plads, som vi havde set under træningen, og frem for alt lærte jeg stadig en masse! Jeg takker François, fordi det ikke er givet til alle at have sin træner, der rejser og deltager i turneringer med ham (og især en stor tak til ham for at være forblevet zen, mens jeg nogle gange var lidt i modsætning til, hvad han fortalte mig! )."

Spilleren slutter med endnu en dedikation til Foot Time denne gang: "Lederne havde talt om at organisere en turnering på dette niveau i et stykke tid, vi kan sige, at det var en stor succes. De er passionerede og meget investerede i padel fra begyndelsen. Clément Arcangeli spillede en stor rolle i udviklingen af padel i denne klub ved at dele sin erfaring som spiller!”

På klubsiden skal der lyde tak til partnerne "Ekipe Architecture et Travaux og Jean Lain Mobilités, uden hvem denne turnering ikke ville have fundet sted”, Men også "til alle deltagerne, der gjorde denne turnering til en succes, og til det store publikum, der kom hele weekenden: I var fantastiske!" Uden at glemme et lille ord til den franske international: "Denne turnering vil have haft fordelen af ​​at demonstrere for alle, at kl padel pigernes intelligens og behændighed kan konkurrere med mænds magt. Tak Lucile!”

Team Padel Maj

holdet Padel Magazine forsøger at tilbyde dig det bedste af siden 2013 padel, men også undersøgelser, analyser for at forsøge at forstå verden af padel. Fra spillet til vores sports politik Padel Magazine står til din tjeneste.