Lucile Pothier erstattet Jessica Ginier, skadet, kl udvælgelseskursus for det franske hold i Perpignan. Fokuser på denne spiller, der stadig er ukendt i Frankrig.

[Interview foretaget dagen efter Frankrigs praktikophold]

Kun 2 år af padel !

Padel Magazine : Lucile, kan du introducere dig selv lidt og fortælle os, siden har du spillet padel og hvordan opdagede du denne sport?

Lucile Pothier: Jeg er 24 år gammel, jeg er fra Aix-les-Bains i Savoie, mellem søer og bjerge.

Jeg startede videre padel i september 2019 efter opførelsen af ​​to padel uden for Chambéry Tennis Club i august 2019. Vi havde ingen tennisbaner. padel i Savoy før det.

Jeg opdagede denne sport takket være min kæreste! Tidligere tennisspiller (3/6) måtte han stoppe med at spille tennis på grund af en herniated disk. Tennis var blevet for traumatisk. Han begyndte at spille padel og jeg sluttede mig naturligt.

Padel Magazine : Hvad var din første kontakt med padel , blev du straks vundet?

Lucile Pothier: Først kunne jeg slet ikke lide det! Jeg spillede med tennisspillere, der ikke lod bolden passere, som ramte hårdt, jeg følte at jeg spillede minitennis. Så lidt efter lidt lærte jeg at opdage denne sport i løbet af spillet.

Jeg havde chancen for at mødes og have i mit følge spillere, der allerede spillede padel i flere år, og som havde lavet mange konkurrencer. De gav mig en masse teknisk og taktisk rådgivning fra starten, det spillede meget i mine fremskridt, men frem for alt skærpet min tiltrækning til denne sport! Det er rart at opdage padel med lidenskabelige mennesker.

En fortid som en tenniskvinde

Padel Magazine : Før du starter padel, spillede du meget tennis? Fortsætter du med at spille det?

Lucile Pothier: Jeg startede tennis i en alder af 4 år, jeg var i Pôle Espoir i Grenoble i en alder af 11 år. Derefter tog jeg til USA i 4 år på et universitet i Division 1 i Texas fra 2014 til 2018 for at fortsætte med at spille tennis, mens jeg fortsatte mine studier. Jeg blev højest rangeret 0.

Da jeg kom tilbage fra USA, ville jeg fortsætte med at spille tennis for at prøve at blive klassificeret negativ. Jeg gjorde store fremskridt der, jeg ville teste mit niveau, da jeg vendte tilbage til Frankrig. Jeg skiftede mellem tennis og padel, men jeg spillede tennis mere.

Så gjorde jeg min første turnering padel blandet på Game Set Padel i oktober 2019. Jelskede atmosfæren og at være i et hold. I tennis nød jeg virkelig dobbelt og holdkampe. Det fik mig til at ønske at opdage konkurrencen mere. Derefter skete Covid, jeg lavede et par turneringer i sommeren 2020. Jeg spillede meget, men jeg havde ikke mulighed for at konkurrere meget på grund af Covid. Og nu Jeg fik feberen padel, Blev jeg en rigtig entusiast! Jeg tror i 2021 spillede jeg tennis to gange. Jeg kan godt lide at lege sådan med venner, men konkurrencen tiltrækker mig ikke mere. Jeg fandt nye mål ved padel som jeg ikke længere nødvendigvis havde i tennis.

Lucile Pothier Wildcat Tennis

 

“Jeg elskede nettetspil tennis”

Padel Magazine : Au padel foretrækker du at spille højre eller venstre side? Hvad er dine styrker, dine svagheder?

Lucile Pothier: Jeg spiller begge sider, til højre når jeg spiller med mænd og til venstre med kvinder. Jeg foretrækker stadig venstre side!

Lad os sige, at jeg havde et usædvanligt spil tennis. Jeg lavede en masse serve / fly retur. Jeg elskede spillet på nettet. Min træner fortalte mig altid, at min smash var mit stærke punkt, så jeg ville sige, at mit stærke punkt er smash! Jeg har også fordelen ved at have en god salve. Jeg finder på padel faktisk alle de skud, jeg elskede i tennis !

Mine svage punkter vil jeg sige forsvar, jeg mestrer ikke rotationerne endnu perfekt, men jeg arbejder på det! Jeg mangler også nogle gameplay-taktikker.

lucile pothier forehand volley

På det franske holds træningslejr på tæerne

Padel Magazine : Du ankom til EDF-praktikken for at kompensere for Jessica Giniers pakke: kan du fortælle os mere? Ringede træneren til dig? Forventede du at være en del af en sådan samling?

Lucile Pothier:  Jeg var opmærksom på, at en praktikplads ville finde sted i Perpignan, fordi jeg kan lide at følge nyhederne padel, men jeg var langt fra at forestille mig, at jeg skulle derhen! Robin Haziza ringede til mig søndagen før lejren. Jeg kom ud af en del af padel Nemlig ! Han spurgte mig, om jeg var klar til at komme til lejren. Jeg tænkte ikke for meget, jeg sagde ja direkte! Men Det undgik jeg overhovedet ikke. Det var en dejlig overraskelse!

Padel Magazine : Hvordan var din integration i denne praktik? Var atmosfæren god?

Lucile Pothier: Naturligvis i starten var det lidt underligt, fordi jeg ankom lidt sådan, jeg kendte ikke mange mennesker. Men lidt efter lidt gik integrationen godt. Atmosfæren er virkelig fantastisk! Vi føler virkelig en reel samhørighed mellem spillerne. Mellem spil støtter spillerne hinanden, om aftenen mødes vi alle sammen for at have det sjovt. Jeg havde en dejlig weekend! Jeg havde chancen for at dele sporet med flere forskellige partnere og mod forskellige modstandere. Det var dejligt at kunne spille mod piger, som du ikke er vant til at møde. Jeg følte mig godt tilpas med alle spillerne !

Jeg havde også chancen for at spille med Alix og Léa. De er øverst. Jeg nød virkelig mig på banen. De gav ofte råd og tøvede ikke med at opmuntre mig. Det var superformativt og en helvede af en fantastisk oplevelse!

Verdensmesterskabet i seværdighederne

Padel Magazine : Det siges, at du gjorde et stærkt indtryk under udvælgelseskurset. Manageren skal have hovedpine for at færdiggøre sit hold. Tror du, du kan tages? Ville du være glad?

Lucile Pothier: Selvfølgelig vil jeg gerne deltage i disse europæiske mesterskaber! Det kan være en skør oplevelse og især repræsentere dit land i denne form for konkurrence, det er uvurderligt!

Mere mit valg ville helt sikkert være lidt for tidligt : det var mit første møde med det franske hold, jeg har ikke haft mulighed for at deltage i vigtige konkurrencer i Frankrig i de sidste to år, og så er der mange spillere, der har mere erfaring padel end mig !
Denne praktik motiverede mig meget! Jeg har nye mål i padel og jeg vil bruge denne praktikplads til at arbejde på områder, der kan forbedres.

Padel Magazine : Det franske hold af padel er derfor en del af dine fremtidige mål! Ser vi dig mere ved franske turneringer i 2021? Hvis ja, med hvem? Og hvorfor ikke også i internationale turneringer?

Lucile Pothier: Selvfølgelig ! Denne praktikophold tillod mig at se, hvor jeg står i forhold til andre EDF-spillere, og hvilke punkter jeg skal arbejde på for at komme videre. Robin fortalte os om verdensmesterskaberne, der finder sted i november, jeg sætter dette mål i mit hoved. Det motiverer mig meget for fremtiden og får mig til at øve mere og spille spil for at forbedre min placering!

Før Covid havde jeg planlagt at lave mange turneringer. Jeg vil drage fordel af genoptagelsen af ​​turneringer for at gøre meget af det i sommer. Jeg vil også prøve at deltage i P2000. Jeg vil også deltage i min første P2000 i Perpignan i juli med Wendy Barsotti. Jeg kan ikke vente!

Til internationale turneringer, hvorfor ikke! Jeg lægger ikke barrierer for øjeblikket, men det vil være mere på mellemlang sigt, tror jeg.

Padel Magazine : Har denne praktik med det franske hold fået dig til at give dig selv mere tid til at træne? Er det muligt med dit arbejde?

Lucile Pothier: Ja det gav mig fuld af lyst og motivation til at træne at arbejde med spilsituationer, hvor jeg havde det mindre behageligt under praktikken. Jeg er i gang med at foretage forespørgsler for potentielt at træne mere regelmæssigt i Lyon i slutningen af ​​ugen. Jeg er heldig at arbejde i sport, det er et ret fleksibelt miljø.

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !