Dorian De Meyer er tilbage på pisterne. Chingotto af padel French, tidligere fransk nr. 10, blev lanceret i fuld fart for at forsøge at opnå en plads inden for Frankrigs hold. Men hans fysik holdt ikke: fejlen hoftepatologi der skulle opereres.

Efter sin operation vil han forsøge at komme tilbage i forgrunden i 2023, og det starter fra kl sæsonens første P2000 på 4PADEL Bordeaux.

Han fortæller os.

Samme patologi som Andy Murray

”Jeg er meget glad for at kunne sige, at jeg har det godt. Jeg var blevet opdaget patologien af "hoftekonflikt" nogle måneder siden. Det er en patologi, som ikke er særlig velkendt, selvom den er blevet bragt frem i lyset af Andy Murray dokumentar, som jeg anbefaler til alle. 

Jeg havde besluttet mig for at blive opereret for at prøve at løse konflikten: de høvlede mit lårben med en fræser (som hos tandlæger). A priori har jeg nu en "sund" hofte ifølge min kirurg.

Smerterne strålede ud i lysken på visse støtter, det var som et kæmpe elektrisk stød. Også efter at have spillet, hvis jeg blev siddende i et par minutter, kunne jeg ikke gå, da jeg rejste mig, fordi smerten var så intens.

Det var uundgåeligt at blive opereret. Efter operationen var jeg først på krykker i en uge, og smerterne var 'acceptabel'...”

Rullebanen

"Så fulgte måneder med rutsjebanekabysser, dage hvor jeg havde mange smerter, tænkte jeg, at padel var forbi, og tårerne væltede, fordi min kirurg havde advaret mig om risikoen for, at operationen ikke ville gøre noget... Og dage, hvor tingene var bedre, og jeg så blev overvældet af en frygtelig sult efter at vende tilbage til marken; så kom smerterne tilbage og det begyndte igen...

Jeg takker alle omkring mig for støtten, men især min veninde Lisa for at have båret mig igennem disse måneder, hun holdt aldrig op med at opmuntre og trøste mig, det er en ubeskrivelig lykke at føle mig støttet på den måde, og jeg kan aldrig takke hende nok. »

Rehabilitering som de professionelle 

"Jeg havde aldrig 'skadet' mig selv indtil da, jeg var klar over, at jeg havde brug for en fysioterapeut, der var i stand til at tage ansvaret for resten af ​​begivenhederne, men frem for alt i stand til at forstå, at jeg var nødt til at komme tilbage hurtigst muligt. på mit niveau.

Jeg mødte derefter den bedste fysioterapeut i Frankrig (efter råd fra den næstbedste fysioterapeut Fabien Le Seaux), Sébastien Oria, som arbejder i Bordeaux-regionen. Sébastien tog sig af mig som en rigtig professionel atlet, og det var præcis, hvad jeg bad om. Jeg lavede to timers fysioterapi om dagen i tre måneder, skiftende hoftemobilitet, muskelstyrkelse, behandlinger mv. : Jeg brugte mere tid i praksis end sammen med min veninde Lisa (griner). Fysioen var en central spiller i min tilbagevenden til banen. »

En spiller af padel hos ESRB, en første

“Jeg kom også til Sports Rehabilitation Center i Capbreton (CERS) for et tre ugers ophold på det professionelle sportscenter. Jeg havde chancen for at "reathletisere" mig selv sammen med meget store atleter som f.eks Pierre-Ambroise Bosse, Francois d'Haene eller Jean-Baptiste Gros og det er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme! Jeg takker især Thibaut og Gustave, de to fysioterapeuter, der tog sig af mig for deres venlighed og frem for alt deres professionalisme. En professionel spiller af padel hos ESRB var det også en første gang for dem. »

Thomas Vanbauce: Venskab først

"Jeg er meget heldig. Thomas Vanbauce er frem for alt en af ​​mine bedste venner, vi mødtes for otte år siden i matematiklicens, vi var træningspartnere i tennis, vi prøvede endda strandtennis (ikke længe) før for at sætte os kl. padel.

Alt dette for at sige, at han tog valget om at sætte venskab først og "vente på mig", så det er med ham, jeg starter denne nye sæson. »

meyer vanbauce

”Vi lever dog ikke i en verden af ​​omsorgsbjørne, hvis resultaterne ikke følger med, hvis enigheden på jorden forringes, eller hvis mit spilleniveau ikke er på niveau, vil vi være i stand til at sætte en stopper for vores binomial. Vi beslutter dog at give os selv chancen for at nå vores mål, og vi vil gøre alt for at få det til at fungere. 

Historien om vores par er smuk, vi startede den padel sammen og vi nåede top 10 sammen, det er uhørt i Frankrig, og tanken ville være at fortsætte på denne vej. At stoppe nu ville have føltes ufærdigt. »

En ny start

"Jeg genoptog træningen for tre uger siden derhjemme, kl Big Padel fra Mérignac, med min træner Jean-Thomas Peyrou. Jeg er ikke på nul med hensyn til smerte, men med Sébastien besluttede vi ikke at blive forskrækket over smerter, der svinger mellem 0/10 og 3/10, så "vi går fremad, hvis vi venter med at være på nul, du vil aldrig lege med denne type patologi igen”, som han siger. »

peyrou meyer vanbauce

”Der er dage, hvor jeg ikke mærker noget, og dage, hvor det kniber lidt, men det har intet at gøre med, hvad jeg oplevede fem måneder tidligere, så jeg betragter det allerede som en præstation. 

Der er ikke længere nogen risiko for højre hofte (opereret), fordi den skal være sund nu, det er bare tilbage at fortsætte med at hele det godt.

Jeg har dog også en konflikt i venstre hofte, fordi problemet er anatomisk, fra fødslen, så det er ikke utænkeligt, at jeg en dag skal behandle den venstre. Lige nu generer hun mig ikke, så jeg går videre. »

Gør krav på en udtagelse i Frankrigs team

"Disse fem måneder har været meget svære, men også monumentalt rige. Jeg benyttede lejligheden til at lave noget dybt arbejde med mig selv med hjælp fra en professionel. Jeg havde mulighed for at optrevle stærke psykiske sår, der tydeligt påvirkede den person, jeg var i livet, men også på banen.

Jeg har derfor på hjerte at vende tilbage ved at forsøge at sætte alt det, jeg lærte, på plads, ved at prøve at gøre flere ting på banen, at være meget mere aggressiv og ikke længere lade mig dominere af begrænsende overbevisninger. Jeg betragter dette som mit første mål.

Så vil jeg mere konkret gerne komme med i verdens top 200 så hurtigt som muligt for at gøre krav på en eller flere udtagelser til det franske hold. Arbejdet vil være langt og intenst, men det er dette liv og intet andet, jeg har valgt.

På kort sigt genstarter jeg denne weekend hjemme på P1000 fra 4PADEL Bordeaux med henblik på P2000 den følgende uge (medmindre en wild-card au Premier Padel af Doha er tænkeligt… hahaha). »

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.