I slutningen af ​​2022 og en del af næste år må vi tælle uden en af ​​de bedste franske spillere: Dorian de Meyer. Slå i hoften, den store spiller Padel Mérignac beslutter at indstille sin sæson for at løse et sundhedsproblem.

Han fortæller os.

"Samme skade som Andy Murray"

Padel Magazine (PM) – Du har en skade, der tvinger dig til at forlade banen. Fortæl os.

Dorian de Meyer (DDM) - For fem måneder siden, da vi spillede vores første turnering på det internationale kredsløb med Thomas Vanbauce på FIP Star i Trani, følte jeg stærke smerter i rynkningen af ​​min lyske i højre side. 

Da jeg vendte tilbage til Frankrig, blev jeg diagnosticeret med en hofteimpingement, en alvorlig knoglepatologi på grund af en fødselsdefekt, som forårsager meget tidlig brusk slid (hvilket er mit tilfælde). Det er en sygdom, som rammer mange topatleter. Blandt de mest kendte, Andy Murray, der efter flere forsøg på konservativ kirurgi endte med at få en hofteprotese (han er stadig den 43. spiller i verden).

Fem måneder senere besluttede jeg at blive opereret for at prøve at løse problemet. Den kendsgerning, at jeg ikke var blevet taget til praktik hos Frankrigs team, fremskyndede kun min beslutning.

Dorian deMeyer

"Jeg løj for mit hold"

PM – Hvilken indflydelse har denne smerte haft på dine kampe? Der kan man bare se?

MDD – Da jeg aldrig havde skadet mig selv før, havde jeg svært ved at acceptere, at jeg kunne blive ramt af sådan en patologi i starten og nægtede derfor at se det i øjnene. 

Vi besluttede sammen med min træner Jean-Thomas Peyrou at stoppe fysisk træning, fordi vi troede, det kunne være årsagen til smerterne.

Jeg blev ved med at spille, og da smerterne ikke forsvandt, løj jeg for mit hold. Jeg sagde, at jeg ikke havde flere smerter, siden jeg stoppede fysisk, og at jeg kunne spille.

Virkeligheden er, at smerterne altid var til stede, de stoppede aldrig. Nogle gange havde jeg mindre smerter (uden rationel forklaring), og nogle gange kom de meget stærkt tilbage. Det var meget cyklisk.

Jeg har bidt tænder sammen i mange kampe siden... Det er utænkeligt at retfærdiggøre vores seneste nederlag med disse smerter, men det spillede bestemt en rolle. Jeg indså, at selvom mine bevægelser ikke blev påvirket, nåede smerten mit sind og min klarhed. For nylig genkendte Thomas mig ikke på mine sportslige værdier såsom kampgejst på banen, jeg havde en tendens til at "give slip", når kampene blev svære, og det ville have været utænkeligt før.

Dorian deMeyer

“Jeg kunne få min plads”

PM – Du fortæller os i forhåndsvisningen, at du ikke blev taget til den forlængede Team France-praktik, i modsætning til din partner. Hvordan tog du nyheden?

MDD – Det er kompliceret, hvad jeg kan sige er, at jeg ikke føler mig mindre stærk (og heller ikke stærkere) end nogle spillere, der blev taget. Jeg tror også, jeg kunne få min plads. Men vores seneste resultater har ikke været på vores niveau, og derfor er beslutningen forståelig og i sig selv endda berettiget.

Uundgåeligt ser jeg en uretfærdighed i, at Thomas er der og ikke mig, fordi vi startede padel sammen har vi udviklet os fra "uklassificeret" til 10. pladsen i Frankrig sammen i fem år og alle vores bedste resultater har vi haft som hold.

Men jeg accepterer beslutningen, jeg skubbede min hofte og troede, at jeg var fanget i lejren, jeg beslutter mig endelig for at stoppe min sæson nu og få akut behandling.

Målet er at komme tilbage så hurtigt som muligt, at udvikle mit spil, at vinde i aggressivitet for at kunne integrere gruppen på lang sigt. 

Vi talte meget med Thomas og JT, og for mit eget bedste og for at optimere mit afkast så hurtigt som muligt, besluttede vi ikke at spille de franske mesterskaber eller det sidste P2000. 

meyer vanbauce

PM – I sidste ende er det måske en chance for at genoprette dit helbred og endda komme tilbage potentielt stærkere?

MDD – Det er præcis sådan jeg ser tingene. Vi kan sige, at alt var i orden for, at jeg kunne blive opereret: Ikke at blive taget med til lejren og det faktum, at vi er ved sæsonens afslutning.

Jeg ved ikke, om jeg bliver stærkere, men det, der er sikkert, er, at jeg vil gøre alt for at komme tilbage så hurtigt som muligt og prøve at blive bedre.

At tage et skridt tilbage på mit spil, på mine kvaliteter, på mine fejl, er det, der vil diktere mit daglige liv i de næste 6 til 8 måneder. 

Jeg ønsker virkelig at sætte dette "stop" til tjeneste for mit team. Især vil jeg intensivere mit arbejde med vores mentaltræner, det har jeg virkelig brug for.

peyrou meyer vanbauce

PM – Det er slut Fransk "Tello / Chingotto" ?

MDD – Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Thomas formår at spille uden mig.

Thomas er en genial spiller med helt exceptionelle kvaliteter, og jeg ville aldrig have nået dette niveau uden ham. Så han vil (meget) nemt finde en til at erstatte mig under min rekonvalescens, jeg bekymrer mig ikke.

Vi snakkede dog længe, ​​og der er ikke tale om at skilles. 

Vi startede først dette projekt for det menneskelige eventyr sammen, og det er det, der får os til at vibrere. Han regner med, at jeg vil intensivere min genoptræning som en professionel sportsmand, og jeg har tænkt mig at bevise over for ham, at jeg vil vende tilbage.

Jeg planlægger også at integrere CERS (European Centre for Sports Rehabilitation) i Cape Breton for at være omgivet af professionelle med speciale i atleter på højt niveau og dermed kunne drage fordel af de bedst mulige rammer for at vende tilbage til 100 % og så hurtigt som muligt.

Hvis min bedring går dårligt, eller hvis et eller to år efter min hjemkomst, resultaterne ikke er der, vil vi overveje at træffe gode beslutninger, men i øjeblikket er det ikke i tvivl, det er stadig kun begyndelsen på den franske Tello/Chingotto (griner).

[Med succes opereret fredag, Dorian begynder nu sin rekonvalescens.]

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.