Fokus på Clément Geens, den belgiske nummer 1 af padelhvilken har lige sluttet sig til Kuikma-holdet og hvem forbereder sig på kvalifikationerne af Premier Padel Riyadh P1. Den 27-årige fra Uccle fortæller os sin historie med padel, dens nyheder...

En familie af hockeyspillere

"Jeg kommer fra en familie af landhockeyspillere. Min mor spillede i tyve år på landsholdet, min far og min fætter spillede også meget godt, min onkel trænede herre- og damelandsholdet... Jeg startede også med hockey, så gik jeg videre til tennis, hvor jeg nåede en 245. plads på ATP-ranglisten i 2016.

Jeg havde mange skader til sidst, så jeg stoppede og vendte mig om padel. Jeg startede med venner, da en klub åbnede i nærheden af ​​os. Først var det en hobby, fordi jeg altid spillede tennis. Men da jeg afsluttede min tenniskarriere, begyndte jeg at give tennistimer. padel, vi oprettede et akademi (Padel Event Academy) med en af ​​mine bedste venner, François Azzola, som også er på landsholdet. Jeg begyndte at spille mere og mere, og da jeg var konkurrencedygtig, begyndte jeg at få resultater. Jeg indså, at jeg spillede ret godt, jeg havde gode resultater i Belgien, så jeg lod mig friste af tanken om at spille turneringer i udlandet."

En travl tidsplan

“Jeg bor i nærheden af ​​Bruxelles, i Ottignies med min kæreste, vi har dette akademi af padel med François og vi arrangerer kurser, praktikophold i tre forskellige klubber og jeg arbejder også på AFT Padel som sportsdirektør så jeg har meget travlt udenfor padel. Jeg holder timer, men jeg har ikke faste timer, fordi det er for kompliceret med rejserne, men jeg tager mig stadig af gode unge mennesker, jeg udskifter trænerne, når de ikke er ledige og jeg kan... og jeg forsøger også at finde tid til at kunne træne mere.”

Kom ind i verdens top 100

“Mit nuværende personlige mål er virkelig at forsøge at komme ind i Top 100 i verden. Der er jeg i Saudi-Arabien til P1 i Riyadh, så skal jeg tage Major i Doha, ideen er at prøve at lave alle turneringerne Premier Padel hvor vi kan vende tilbage, og også lave FIP. Samtidig vil jeg deltage i Belgien Padel Tour, det nationale kredsløb, der består af fire turneringer med de bedste belgiske spillere (svarende til P2000 i Frankrig), og de belgiske mesterskaber.

I år skal jeg spille alle de internationale turneringer med italieneren Marco Cassetta, og i turneringerne i Belgien vil jeg være sammen med Maxime Deloyer.”

Hvilken plads til Belgien i de næste konkurrencer?

“Med det belgiske landshold vil vi forsøge at blive i toppen, vi vil selvfølgelig gerne gøre det bedre end andre år, men det er altid sværere, fordi alle nationer er på vej frem. Vi sluttede på en femteplads ved EM, så vi vil forsøge at gøre det mindst lige så godt, og en Top 8 ved VM, efter sjettepladsen opnået under den forrige udgave, ville igen være et positivt resultat for et lille land ligesom vores.

Geens Peeters sejr Belgien 2022 Mondial Dubai
Peeters Geens

Belgien kan være konkurrencedygtig mod Frankrig, Sverige, Italien... Vi slog Italien under det sidste verdensmesterskab. På papiret er disse nationer favoritter, når de spiller mod os, de er større lande med flere spillere, flere klubber, men vi har kvaliteten til at konkurrere.

På sigt skal vi udvikle de unge endnu mere gennem akademier, gennem klubber, forbundet... Mange ting bliver sat på plads, og vi bevæger os i den rigtige retning, men som i al sport vil det altid være svært for os at konkurrere med nationer som Frankrig eller Italien, der har ti gange flere indbyggere."

Et nyt eventyr med Kuikma

"Padel Events Academy arbejder med Decathlon, alle vores lærere er udstyret med Kuikma, inklusive min bedste ven François Azzola, som har været hos dem i over et år. Han var meget glad for materialet, meget glad for opfølgningen... Jeg var også hooked, jeg blev taget godt imod på holdet, de er meget tæt på deres spillere, hvilket jeg synes er behageligt. Derudover kan spillere virkelig blive involveret i forskning og udvikling, og det er fantastisk at få muligheden for at være med til at vokse brandet.

Jeg prøvede alle palaserne, og jeg foretrak hurtigt LS Pro. Jeg oplever, at bolden stikker i ketcheren, og jeg kan virkelig bestemme, hvornår jeg vil accelerere mere. Jeg har meget kontrol og manøvredygtighed i forsvaret, og stadig en fantastisk følelse af magt, når jeg vil slå!”

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !