Benjamin Tison, mester i Frankrig og først fransk på internationalt niveau spillede spillet med spørgsmål og svar ved mikrofonen af Padel Magazine i anledning af hans underskrift med en meget stor sponsor: Cupra!

Fra Pyramides -klubben ser Francilien tilbage på sin karriere, men også på hans succeser, der har fået ham til at blive et af de nye ansigter for det spanske mærke.

Et mere personligt interview for at lære denne spiller bedre at kende, som er franskmændenes stolthed på banen World Padel Tour.

begyndelsen

PM: Hvis du ikke har noget imod Benjamin, før du taler om, hvad der sker i dag, kan du så gå tilbage til din begyndelse, hvad var dine første øjeblikke på et felt af padel ?

BT: “Mine første øjeblikke i padel fandt sted i Tennis Club du Mas, nær Perpignan. Det var min fætter, der introducerede mig til denne sport. Før den dag havde jeg aldrig hørt om denne disciplin, og vi kan sige, at fra de første bolde elskede jeg den. 
Problemet er, at da vi vendte tilbage til Paris, var der stadig ingen jord, så det var svært at øve, indtil den dag, hvor Bois d'Arcy -klubben åbnede dørene. Jeg kunne træne mere seriøst ”.

PM: Hvornår fortalte du dig selv, at du havde et godt niveau til at komme i gang med padel ?

BT:  Der var to vigtige begivenheder. 
Den første er under en turnering med min første partner, Frédéric Pommier. Vi rejste til Lyon for vores konkurrencedygtige debut, og vi slog i kvartfinalen Johan bergeron et Pierre Antoine Morillon. I finalen i denne turnering tabte vi mod Justin løber et Aitor Garcia. Det var dengang, at jeg indså, at jeg spillede ganske godt.
Og den anden, der bekræftede, at jeg havde noget ekstra, og at jeg virkelig kunne lide denne sport, var da jeg startede med Adrien maigret for den første P1000 i Perpignan. Efter det formaliserede vi og vandt et par konkurrencer sammen. Det var her eventyret startede.

Adrien Maigret og Ben tison på P2000 Pyramides 2021

"Det padel: den mest individualistiske holdsport ”

PM: Hvad med forholdet mellem spillere? Vi var i stand til at se mange par gå hver til sit. Dette var tilfældet med din tidligere holdkammerat Téo Zapata. Kan du fortælle os om denne episode? 

BT: ”Ja, for at være ærlig blev jeg selv overrasket.
Dagen efter P2000 finalen i Perpignan med Jo bergeron Jeg får et opkald fra Teo forklarer mig sit valg om at stoppe vores forening. Han havde modtaget et forslag fra Nacho Gadea (67. spiller i verden) tilbyder at spille sammen med ham. I betragtning af stillingen havde spanieren flere point end mig, og muligheden var for god til Téo. Han ville blive seedet i previas. Da vi havde et meget godt sikkert forhold uden for banen, var adskillelsen vanskelig. På nuværende tidspunkt har vi beholdt disse fremragende rapporter, og vi er stadig i kontakt. Men vi måtte hoppe tilbage ”
.

ben-tison-teo-zapata-smadre padel ubehag

PM: I denne situation i dette tilfælde gik adskillelsen godt, men nogle gange er det ikke. Der er drastiske ændringer, der kan tages den forkerte vej. 

BT: ”Ja, det er blevet almindeligt at skifte par i starten eller midten af ​​sæsonen. Det er blevet på mode, du kan se det på World Padel Tour. Alle de bedste spillere skifter meget ofte. Vi kunne se Maxi Sanchez et Adrian Allemandi afslutte deres fagforening i starten af ​​denne udgave i 2021. Uanset om det er for mænd eller kvinder, er der mange ændringer efter to eller tre turneringer. Jeg siger ofte, at padel er et individuel sport for to.
Det er stadig meget individuelt. Den lette måde er at ændre sig. Personligt er jeg ikke fan af hurtige forandringer, efter at det måske ikke fungerer så godt, men du skal give dig tid til at lære hinanden at kende og spille et par spil sammen ”.

PM: For et par dage siden blev der fremsat en bemærkning til os om din tidligere partner. Du vil helt sikkert snart indhente ham i klassementet. Så jeg gik for at se rangeringen, og du er faktisk 73. i verden, du kommer meget tæt på Zapata, men også på Nacho Gadea, der er i top 60. forskellene er ikke længere så store.

BT: ”Jeg havde en meget god første del af sæsonen, og målet er at gå så langt som muligt. Mit mål ville være at komme ind på top 70. Det er meget hårdt, og vi bliver nødt til at kæmpe, men vi vil se i slutningen af ​​året, hvad det er. Jeg var nødt til at revidere mit mål opad, fordi jeg ville være en del af Top 90. Dette ønske er blevet opfyldt, og nu vil jeg gå endnu længere ! "

Cupra og padel : det matcher!

PM: Vi vil fortsætte med at tale om dette fantastiske partnerskab, som du netop har indgået med Cupra. Partnerskab, der vil få en masse snak, fordi bilmærket lancerer stærkt i Frankrig.
Hvordan startede historien mellem jer? 

BT: ”Faktisk, som du sagde så godt, vil det tale en masse snak fordi Cupra det er stadig en vigtig spiller i verden af padel. Det er især Fernando Belasteguin der startede dette med mærket. Du skal vide, at vi i Spanien ser meget mere Cupra end i Frankrig, det er en stor sponsor for WPT, vi lever med dette mærke under konkurrencer.

Historien er ret enkel, det er takket være Robin Haziza, der har varetaget mine interesser siden i år, som satte mig i kontakt med bilproducenten, og det skete meget hurtigt.

Faktisk havde de viljen til at etablere sig i det sekskantede sportsmiljø, og jeg synes personligt, at padel passer godt til deres innovative image. Det er en sport, der eksploderer på global skala, og ingen kan stoppe denne vanvid. Jeg synes, det er et smukt ægteskab mellem Cupra og padel. Og jeg er heldig at være blevet valgt som brandambassadør, jeg er meget glad ”.

Benjamin tison cupra venter

PM: For at afslutte dette interview vil jeg gerne vende tilbage til en anekdote om din far. Han fortalte os, at padel er ret mærkeligt, fordi der er mange tennisspillere, som du kendte før, og som tog sporten op samtidig med dig.
På det tidspunkt var man ikke så tæt på dem, man var nogle gange rivaler. Men padel tillod dig at komme tættere på og endda blive venner. Er du enig i hans analyse, og kan vi sige, at dette er en af ​​de gode historier? 

BT: ”Selvfølgelig!
I månedsvis padel er frem for alt et menneskeligt eventyr, og det er kun sjovt. Da vi begyndte at spille i Yvelines, var vi en gruppe på omkring femten tennisspillere på nogenlunde samme placering. Vi havde det sjovt! Jeg har masser af rejseanekdoter. Selvom jeg i øjeblikket gør fremskridt med WPT, glemmer jeg ikke de første kampe, der blev spillet med venner ”.

Du kan finde hele udvekslingen lige herunder:

For et par dage siden havde vi chancen for at høre ordene af Alix Collombon om sit partnerskab med Cupra . Hun blev også kontaktet for at repræsentere det spanske mærke.

Det er et meget flot slag for de to mestre i Frankrig!

 

Sebastien Carrasco

Fan af padel og af spansk oprindelse, padel løber gennem mine årer. Meget glad for at dele med dig min lidenskab gennem verdensreferencen af padel : Padel Magazine.