Alfredo Garbisu havde ting at sige! Ved den virtuelle mikrofon af Lorenzo Lecci Lopez betror han sin ankomst til padel og inden for den føderale ramme er dens mandat på VET, hans forhold til Luigi Carraroog gælder for FIP-valg.

Dens historie i padel

Lorenzo Lecci Lopez: Franskmændene kender dig især for dit mandat ved FEP, men få kender din historie. Hvordan blev du præsident for FEP?

Alfredo Garbisu:”Jeg begyndte at spille padel en 1990 ! Jeg blev hurtigt tilbudt at arbejde i min klub i Baskerlandet. Jeg blev der i 22 år. På samme tid, Julio Alegria, en af ​​de store pionerer i padel, bad mig om at hjælpe ham med Føderation af Baskerlandet. Det var den første føderation oprettet i Spanien! ”

"I 2016bad flere præsidenter for regionale føderationer mig om at præsentere mit kandidatur for den spanske føderation padel. Først fortalte jeg dem nej, men til sidst ved at insistere på, at det lykkedes dem at overbevise mig. ”

"Jeg mislykkedes VET"

Lorenzo Lecci Lopez: Hvilken vurdering kan du foretage af dit mandat i spidsen for FEP?

Alfredo Garbisu:”Som meget vigtige negative punkter, Det lykkedes mig ikke at forene de regionale forbund. I halvandet år troede jeg, at jeg var lykkedes, men til sidst fandt jeg ud af, at det var en falsk fred, og at jeg ikke havde forenet de regionale forbund til at arbejde sammen. FEP. Dette var det vigtigste aspekt for mig, og denne fiasko er grunden til, at jeg ikke ansøgte om det nye valg. ”

”Som positive punkter er denen oprettelse af Den Europæiske Føderation af Padel, som samler flere europæiske lande. jeg tror at FEPA er nødvendig for udviklingen af padelog ikke kun på europæisk plan. Det padel vil være stærk i verden, når padel vil være stærk i Europa. Hvis padel er stærk i Europa, vil amerikanerne begynde at se det på en anden måde. OG når amerikanerne spiller, vil der være den virkelige verdens boom i padel".

“Luigi Carraro skar kommunikationen”

Lorenzo Lecci Lopez: I 2019 havde vi en særlig situation med to europæiske mesterskaber: en i Rom, hvor Frankrig var til stede og ikke Spanien, og en anden i Portugal. Hvad skete der ?

Alfredo Garbisu:”Der skete noget meget trist, som jeg håber aldrig vil ske igen. I november 2018 Luigi carraro blev valgt til præsident for FIP. Jeg stillede mig til rådighed for at hjælpe ham i alle aspekter, og vi holdt ham informeret om fremskridtene med hensyn til oprettelse af FEPA som støtte til FIP, som et solidt grundlag for FIP i Europa. Vi har været i kontakt hver uge i 3 måneder, vi gjorde endda en del af padel i Portugal".

”Alle var meget glade. I januar, da FEPA blev oprettet, inviterede vi Luigi Carraro til FE's første generalforsamlingPA i Zürich. Vi præsenterede derfor kalenderen med EM, og et sted for denne konkurrence i Portugal".

”Luigi, som æresgæst, bad os om det'organisere i Italien, fordi han ønskede at organisere det i sit land det første år af sit mandat. Vi fortalte ham ja, og at der ikke var noget problem. På det tidspunkt var 15 lande en del af FEPA, men ikke Italien. Så vi bad ham om det sætte Italien i FEPA, og han fortalte os, at han var enig. ”

"Fra nu af, Luigi Carraro afbrød kommunikationen, men jeg vidste aldrig af hvilken grund. Efter mere end en måned uden nyheder, da Italien skulle tilslutte sig FEPA i denne uge, måtte vi fortsætte vores planer for EM i Lissabon".

”Overraskelsen kom, da FIP offentligt annoncerede deres europamesterskab i Italien, og på samme dato som vi havde fra starten. Dybest set måtte vi arrangere en konkurrence, som var resultatet af foreningen af ​​disse to forbundog samarbejde. Desværre brugte Luigi Carraro den samme dato, som jeg havde bestemt, at gøre sit europamesterskab bag FEPA. To mennesker kan ikke danse, hvis en af ​​dem ikke vil danse ..."

"Du er nødt til at lade egoet være hjemme"

Lorenzo Lecci Lopez: Fernando Belateguin fortalte mig, i september sidste år, da han kom til Pyramids klubben, ”De bør lægge deres ego til side og alle sidde ved samme bord af hensyn til padel", taler om forbund. 

Alfredo Garbisu:”Fernando har al grund i verden. Egoet er meget dårligt, han skal blive hjemme. Når du ser på dit ego i stedet for at se på det gode ved en sport, er tingene dårlige. "

FIP-kandidat, men ikke overbevist

Lorenzo Lecci Lopez: Er Alfredo Garbisu en kandidat til FIP-valget?

Alfredo Garbisu:"Ja, jeg er. Jeg havde ikke til hensigt at ansøge. Jeg er meget glad i Bilbao, jeg var i stand til at genoptage mit arbejde. Jeg ville ikke have alle disse problemer længere. For et par uger siden blev den Svenske og tyske forbund bad om min tilladelse til at introducere mig for FIP-valg. Jeg kunne ikke se mig selv sige nej til dem, for det er en ære at se den tillid, de har til mig. Jeg tror ikke, jeg bliver valgt ærligt. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvad skal der ændres, og målene for dette mulige mandat?

Alfredo Garbisu:"For mig er det meget vigtigt, aten præsident være eksemplarisk, og vær den første til at respektere reglerne og vedtægterne. Præsidenten står til tjeneste for andreog ikke det modsatte. Hvis jeg bliver valgt, er det, jeg straks vil ændre, at bringe en stopper for manglende overholdelse af standarder og forskrifter. Hvis en forordning skal ændres, skal den ændres, men indtil den er blevet ændret, skal den respekteres. Det vigtige er sport, men der er ingen sport uden regler. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvorfor tror du, du ikke bliver valgt?

Alfredo Garbisu:"Jeg tror at Luigi Carraro har flertal i generalforsamlingen. Jeg var ligeglad med situationen, og det er bare et indtryk, jeg har. ”

Alfredo-Garbisu

“Frankrig har et stort potentiale”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvordan kan du se situationen i padel i verden, hvor lande som Sverige oplever en enorm udvikling?

Alfredo Garbisu:"jeg meget tilfreds med udviklingen af padel i Europa. Sverige oplever en enorm vækst; Frankrig har et enormt potentiale; Portugal har besluttet at medtage regeringen padel i skolen, og det vil bære frugt om 5 til 10 år; det padel i Italien tager det også meget styrke. Europa er på rette vej, og om 5-6 år får vi revolutionen padel. Jeg ved ikke i hvor mange år, men jegJeg er overbevist om, at padel vil være den mest udøvede sport i verden".

”Folk driver sport mere og mere, og padel er en meget enkel sport, der passer til alle aldre og alle fysiske forhold. Kvinder elsker det også. ”

”Når Frankrig begynder at arbejde med børn, padel vil få en anden dimension i dette land. Det er meget vigtigt at træne spillerne hurtigt. Spanien har en meget flot “cantera” takket være det store arbejde fra de regionale forbund og erhvervsuddannelsen. ”

”Det ville kræve en føderation at arbejde kontinuerligt med padel i Frankrig"

Lorenzo Lecci Lopez: I Frankrig er det FFT, der har delegationen padel, men nogle kritiserer det faktum, at der ikke er nogen uafhængig føderation for padel. Hvad er din mening om dette?

Alfredo Garbisu:"Jeg tror, ​​at tennis og padel er ikke det samme. Jeg er en stor fan af tennis og Rafa Nadal, og jeg kommer fra en familie af tennisspillere. Jeg kan godt lide mange forskellige sportsgrene, men jeg kan ikke forestille mig at placere to sportsgrene inden for samme forbund. Det er ikke korrekt. Hvad der synes rigtigt for mig er at have et tennisforbund, der er fokuseret på udviklingen af ​​tennis, og et forbund af padel der kan arbejde kontinuerligt på padel. Hvis du gør flere ting, er du ikke så effektiv, som om du fokuserer på en opgave. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvad var dit forhold til det spanske tennisforbund, når mange siger, at tennis synker i Spanien på grund af padel ?

Alfredo Garbisu:”Forholdet var godt. I Spanien arbejder hver føderation på sin sport, og forbindelserne er gode mellem hver enhed. Tennis har mistet mange licenshavere, men dette fænomen gælder i hele Europa. Tennis har et meget godt professionelt helbred med store shows, men i flere år er antallet af spillere faldet kraftigt. Noget er galt, og det er bekymrende. En sport, der har 100 gange større synlighed end padel kan ikke miste så mange spillere".

”Jeg tror ikke, der er nogen sammenhæng mellem væksten i padel og nedgangen i tennis. Det padel er rettet mod mange flere mennesker. Le padel stjal ikke noget fra tennis".

Find interviewet fuldt ud:

Lorenzo Lecci López

Fra hans navne kan vi gætte på hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik ved kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Dens ambition er at dække de største sportsbegivenheder (Olympiske lege og verdener). Han er interesseret i situationen i padel i Frankrig og tilbyder udsigter til optimal udvikling.