Det 15. verdensmesterskab padel som i øjeblikket spilles i Qatar byder på et meget smukt skue. Generelt er organisationen mere end mødestedet med drømmeforhold for spillerne.

Vi bemærker dog, at spillere som ofte ikke fuldt ud anvender et reguleringspunkt, der vedrører et emne, der blev diskuteret for nylig: service.

En midterlinje, der nogle gange glemmes af spillerne ...

I denne verden ser vi jævnligt spillere trænge ind på pladsen ved siden af, når det er tid til at serve. Som du kan se på skærmen, har den belgiske og hollandske servering (højre side) en tendens til at tjene med venstre fod trædende på midterlinjen. Han kan endda nogle gange komme til at lande i sin partners del og derfor direkte i venderens parallel.

Antoine Mourière, dommer for padel (JAP2), som snart vil bestå uddannelsen af padel (Titel til professionelt formål) og at spille i Essarts-klubben i Vendée (85), er kategorisk:

"De tjenester, vi ser på nogle kampe, er forkerte. Det ville således være nødvendigt at lave en anden kugle eller at tælle indgrebet som en dobbeltfejl.".

"Fordi ved at bide i stregen vil serverne spare tid til at gå og tackle nettet hurtigere."

Han minder os om, at "fange ikke midterlinjen eller servicelinjen i det øjeblik, hvor bolden stødes under servicen".

Kropsengagement er godt

Og det er rigtigt, at ser vi nærmere på det, indser vi, at mange spillere er skyldige i denne fejl.

Vær dog forsigtig, hvis ingen af ​​de to fødder bider i linen, er det sagtens muligt at smide kroppen til siden. Hvis spilleren i dette tilfælde holdt sin højre fod i sit felt og sin venstre fod i luften med hele kroppen vippede mod det andet felt, ville der ikke være noget at klage over.

Målet er at komme op til nettet så hurtigt som muligt og undgå at blive passeret parallelt af venderen eller få en bold i fødderne, fordi vi ikke kunne rykke nok frem.

Det andet element, som dog er mere komplekst at bedømme: boldkastet. Vi ser mange spillere kaste bolden meget tæt på hoften. For tæt på ?

Globale serviceregler padel

Igen kan dette give en stor fordel for serveren, som vil være i stand til at sende en stærkere og mere dykkerbold. Et andet element, rebound. Husk at det er strengt forbudt at hoppe bolden på pladsen ved servering. Men mange spillere formår stadig at gå til esset ...

Bør ydelsen granskes mere af dommerne? Hvad synes du ?

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.