Jérémy Scatena ledsager os i denne uge til en tutorial padel lidt anderledes. Vi vil ikke tale om teknik eller taktik padel men ernæring blandt spillere af padel som hos mennesker, der ønsker at leve et sundt liv.

Ernæring er et emne, der har udviklet sig meget i de senere år. Husk taler fra ernæringseksperter, der meddelte, at at spise mere end 2 æggeblommer om ugen hævede kolesterol, at du skulle drikke en god appelsinjuice om morgenen, eller at du skulle spise en skive fuldkornsbrød?

I dag indser vi, at appelsinjuice er sukker, at fuldkornsbrød er sukker, og æggeblommer er essentielle fedtstoffer for cellevæv. Pas dog på æggene.

tilbagekaldelse

0: Økologisk æg

1: Fritgående æg

Hos en atlet, i 2020, og især i padel, er det vigtigt at spise godt for ydeevne og for bedre restitution.

For mit vedkommende (Jérémy Scatena), uanset om jeg er til træning, turneringer eller endda på ferie, starter jeg om morgenen med en morgenmad rig på vitaminer og masser af vand for god hydrering. Frugter som kiwi (C-vitamin), citron eller grapefrugt (hydrering), proteiner, æg og fuldkorn som havre. Prøv at glemme brød, hvidt eller fuldkorn.

Denne type morgenmad giver dig mulighed for at holde morgenen uden sultkvaler, i modsætning til brød og appelsinjuice, som er sukker og kan give dig en "trang" omkring kl. 10-11. Hvis du er lidt sulten, skal du foretrække tørrede frugter (valnødder, mandler, hasselnødder), som vil give dig energi, og det er fedtstoffer af god kvalitet. Det er bedre at putte en "blowout" med vegetabilsk fedt (f.eks. tørret frugt eller avocado).

Tilpas ernæring til indsats

I perioder med stærk træning eller konkurrence bliver du nødt til at spise flere kulhydrater, vælg dine kulhydrater med gerne hele kulhydrater. For eksempel skal pasta koges "al dente" for at overføre energi over tid. Overkogte vil de tilføje sukker med det samme. Vigtigt at vide for at tilpasse dine måltider til den kommende indsats.

I forberedelsesperioden skal du hellere fokusere din kost på kulhydrater, og hele året på frugt og grønt for at skabe balance. Denne balance skal være mellem de proteiner du spiser (æg, kød, fisk eller andre) som er sure fødevarer, og frugterne/grøntsagerne som er basisfødevarer.

Under sportsbestræbelser genererer din krop surhed. For bedre restitution og afvisning af træthed vil de grundlæggende elementer være afgørende. Du kan dog spise, hvad du vil, men din krop bliver nødt til at bruge energi på at nulstille det mad-sludder, du har skabt: dette er nøglen til bedre præstationer i sport.

En mad, som vi kunne spise uden begrænsninger?

Grøntsagerne. I mængde og uden bekymringer. Først dampet, hvorfor så ikke med lidt let opvarmet olie, så det ikke forringes, men frem for alt skal man have det sjovt.

Rådet: Tilsæt karry i grøntsagerne som er anti-inflammatorisk, tilsæt chili, sød paprika, spidskommen, kort sagt krydderier som vil give farve til retterne, og som giver lyst til at spise dem. Og det er godt for dit helbred!

Og frugten så?

Frugter skal spises. Men med sparsomhed, fordi det er sukker. Lille præference for røde frugter, fordi de er antioxidanter.

Det perfekte måltid af Jérémy Scatena?

  • Salat af rå grøntsager med rødkål, peberfrugt til C-vitamin, agurker, tomater, rå grøntsager for at modvirke denne tid på året, hvor vores immunforsvar falder. Drys med chiafrø, græskar eller spirer, hvede f.eks.
  • Kikærter, hvide bønner eller brune Camargue-ris kombineret med 2 økologiske æg og mosede gulerødder.
  • Meget modne frosne bananer klar til at blive blandet med kokosmælk. På denne is kan du placere en rød frugtcoulis til antioxidanter, og du har en sportsdessert.

Den ekstra ret

Bland gulerødder, sød kartoffel, squash og en klat smør. Forbundet med et kød er det toppen.

Julien bondia

Julien Bondia er lærer i padel på Tenerife (Spanien). Klummeskribent og rådgiver, han hjælper dig med at spille bedre gennem hans tutorials og taktiske/tekniske artikler padel.