Vigtigt punkt i dag for spillere, der træffer det forkerte valg taktisk. Tur at spille i revers eller flytte for en højre hit en vinduesudgang ?

Her er situationen. Højrehåndet til venstre eller venstrehåndet til højre skal du spille en bold ud af vinduet, der kommer fra diagonalen på din forehand. Problemet er valget af skud. Enten spiller jeg et forehand-vindue med risiko for at miste min position, eller også vender jeg med bolden for at spille en backhand.
Denne situation, på et avanceret niveau, er ikke længere et problem, fordi spillerne ved, hvordan de skal læse boldens bane. Men på et begynder- til mellemniveau kan dette lille tip hjælpe.

Placer palaen

Det er ikke mere kompliceret end det. Når du har informationen om, at bolden kommer på din forehand, skal du placere palaen tilbage, med toppen eller hovedet af palaen pegende mod glasset. På denne måde får du en neutral base. Kommer kuglen til glasset? Ingen bekymringer, jeg går med hende, og indser, at jeg kan spille hendes forehand, jeg er allerede klar med min pala til at skubbe bolden og genoprette min position fremad.

Mine modstanders bold tager mere en vinkel (måske en baghåndsvolley fra dem, en víbora eller et smash, i sidste ende er det lige meget), min pala er placeret, jeg ledsager bolden, jeg indser, at jeg ikke vil kunne spille på forehanden, så jeg vender, palaen bliver på plads, og når jeg har vendt, udløser jeg backhanden.

Lad os se, hvordan det ser ud på video

I denne video kan du se, hvordan spilleren placerer sin pala og derefter træffer beslutningen om at vende eller lade være, afhængigt af vinklen og rebound. Ved at gøre det lærer du at holde din position på banen til næste skud. Du er godt placeret til at spille vinduesudgangen, du træffer den rigtige beslutning og efter indvirkning er du, udover at afslutte fremad for at sætte dine modstandere under pres, allerede klar til den næste bold.

Ved høj hastighed er denne øvelse meget vanskeligere, men hvis du under din indlæring ved meget langsommere hastighed begynder at vide, hvordan du kan opdage, om du skal spille forehand eller backhand disse vinduesudgange, vil du lære at læse banerne med en pala altid korrekt placeret og klar til handling.
Vamos! 

Julien bondia

Julien Bondia er lærer i padel på Tenerife. Han er grundlægger af AvantagePadel.net, en software, der er meget populær blandt klubber og spillere fra padel. Kolumnist og rådgiver, han hjælper dig med at spille bedre gennem sine mange tutorials padel.