Et par dage efter at have vundet bronzemedaljen ved 2024 Senior Plus World Championships, anføreren for det franske herrehold Simon Boissé ser tilbage på denne vanvittige uge, hvor Blues opnåede det bedste resultat i deres historie ved verdensmesterskaberne.

Første følelse

Jeg er kogt, men glad! Det var en lang uge. Jeg havde allerede deltaget i Worlds i Las Vegas i 2022 og Euro i Alicante i 2023, jeg vidste, hvad jeg kunne forvente i løbet af en uges konkurrence.

Jeg er meget glad for at have slået Sverige! Det var to gange, vi tabte mod dem, jeg gjorde det til lidt af en personlig sag. Og der har du det, 3-1 sejr, ingen grund til selv at gå til den afgørende kamp, ​​en god ting gjort!

Rollen som kaptajn

Jeg er meget tilfreds med den måde, gruppen optrådte på. Jeg var heldig at være i kontinuitet med visse spillere, der krydsede alle boksene: erfaring, konkurrenceevne og interpersonelle evner på og uden for banen. Der er rigtige, pålidelige ledere, der ved, hvordan man tager ansvar for resultater. Det gør rollen som kaptajn meget lettere.

Du har spillere, der tager over, som træner lidt på siden under Open. Alle skal finde deres plads i gruppen, nogle er tæt på banen, andre tæt på daglig opmuntring eller generøsitet. Jeg tror, ​​at opskriften på vores præstation er tilføjelsen af ​​ord, ledelse og erfaring.

Jeg har ikke en vigtigere status end de andre. Jeg har en rolle, der forventes ting af mig, men når man har folk, der har kompetencer i en gruppe, er man nødt til at fremme dem for at lette succesen for alle. Det er nemmere at være kaptajn, når du har en usvigelig pålidelighed i din gruppe.

French joy World Seniors Plus 2024

Parrene åbner

The Open koster os meget energi. Når du er i en nation, der går langt i tabellen, og spillerne også bruger runder i Open, er det mange kampe i slutningen. Hatten af ​​for Olivier, der som 55-årig holdt fast ved at spille ti kampe uden at gå glip af en eneste.

I de første kampe lod jeg spillerne være lidt fri, fordi de første runder var lidt nemme. Derefter prøvede jeg at besøge alle, nogle gange afkrydsede jeg to eller tre kampe på samme tid. Det gav mig mulighed for at se dem i en anden sammenhæng end de to første gruppekampe, hvor Ecuador og Uruguay lå et godt stykke under.

Man har spillere, der kender hinanden, andre, der havde brug for at spille sammen, andre, der aldrig selv havde spillet sammen, så for at indsnævre mine valg var det interessant, man ved aldrig, om man kommer til at se en dejlig overraskelse.

Bronzemedalje World Men Seniors More

Så tæt på bedriften mod Spanien

Jeg blev båret af to visioner: lykken ved at spille på et hold som Spanien, men jeg projicerede også mig selv på målet med bronzemedaljen næste dag, den som potentielt var mere tilgængelig.

Da nogle spillere var tilmeldt Open, var vi nødt til at træffe valg på kategorier for at imødekomme alle. Vi vidste, at i +55 og +50 havde vi noget at lave, så at i +45 og +40 ville det blive svært. Vi drømte om en afgørende kamp med Adrien og Max.

I sidste ende opfyldte vi vores del af kontrakten. Da vi førte 2-0 (derefter 2-1), troede vi næsten på det med den flotte præstation fra +40'erne, der førte 5/2 i andet sæt, så satte +35'erne en stor kamp for at få arbejdet gjort . Der har du det, Spanien er Spanien, besejrede 3-2, men det overraskede mange mennesker. Jeg tror, ​​der var en lille mulighed, for Spanien kunne have gjort det bedre på deres typiske hold, i modsætning til Argentina, der kom pansrede.

Vi ved, at der er to nationer foran os, vi forsøger at være på første skridt efter Argentina og Spanien. Det er svært at planlægge på kort sigt, da vi allerede er et skridt bagefter disse to nationer, så jeg kan ikke se, hvordan kløften kan mindskes, når de tidligere herligheder ankommer i disse kategorier.

World Senior Plus Frankrig

Om personlige planer

På det personlige plan er jeg glad. Dette resultat validerer et team, som jeg sammensatte, som var designet til at være så effektivt som muligt. Som kaptajn er det, der gør sådan en begivenhed til en succes, det hold, du sammensætter, ledelsen af ​​hele gruppen på daglig basis (redaktionen: 14 spillere) og nå det mål, vi har sat os.

Min personlige succes er at vide, at jeg var så enkel som muligt. At være naturlig, enkel og oprigtig er den klareste måde at arbejde på. Vi må ikke forsøge at spille en rolle, at fremtvinge beslutningen, at sige, at vi er chefen...

At være kaptajn og spiller er ikke let, det kræver en indsats, men jeg har altid elsket at træne, jeg er meget glad for disse menneskelige relationer gennem sport. Man skal til tider vide, hvordan man udsætter sig selv for fare, og som 40-årig er det dejligt at være en del af et teamprojekt som dette.

Ordet i slutningen

FIP klarede denne begivenhed meget godt, hvad enten det var med hensyn til overnatning, generel tilrettelæggelse eller kampene, jeg tror, ​​at alle spillere var tilfredse.

Naturligvis et ord til holdet: godt gået til dem og tak, fordi de udviste professionalisme, konkurrenceevne, erfaring og interpersonelle færdigheder. Jeg har selvfølgelig stået for castingen, og jeg er lidt af en producer bag kulisserne, men det er skuespillerne, der får folk til at kunne lide filmen i sidste ende!

Find de fulde resultater af 2024 Senior Plus Worlds her.

Martin Schmuda

En konkurrencedygtig tennisspiller opdagede Martin padel i 2015 i Alsace og optrådte i et par turneringer i Paris. I dag er han journalist og beskæftiger sig med nyhederne padel mens den fortsætter sin stigning i den lille gule bolds verden!