Til stede kl Roland-Garros i denne uge fortalte Robert Pirès (tidligere fransk international fodboldspiller) os om sin nye passion: padel.

Ligheder mellem fodbold og padel

Padel Magazine : Det ser ud til, at vi ser dig mere og mere på sporet af padel, og at fodbold næsten hører fortiden til?

Robert Pires: Helt ærligt nej, fodbold er ikke i fortiden, fordi jeg stadig elsker det, og hvor jeg bor, kommer jeg til at spille meget. Det er rigtigt, at jeg opdagede padel som mange mennesker i dag, og det er en moderigtig sport. Du ved, at jeg bor i Spanien, så spanierne taler om fodbold og tennis, men pas på padel tager fart. Det er en ret sjov sport, og alle kan deltage, jeg synes, det er ret underholdende. “

Padel Magazine : Vi har set i England, i Spanien, overalt... flere og flere fodboldspillere spiller padel og endda nogle, træner til fodbold ved at spille padel. Synes du det er normalt?

Robert Pires : "Jeg synes, det her er godt. Er det normalt? Ja det tror jeg. Men det er rigtigt, at der er et par ligheder, det vil sige, at der i fodbold er det, man kalder fod-til-jord-forholdet: sidetrinene, som er vigtige. Og kl padel, det er det, vi leder efter, og hvad vi finder. Der er denne finesse af placering. I fodbold skal du altid se, hvor din partner er, hvor bolden er … der er det det samme. Man skal vide om bolden skal ramme de to vinduer, hvor den skal hen...man skal tænke rimelig hurtigt og så må man kigge. fodbold og padel, det hænger sammen! “

"Det padel i forhold til tilnærmelse og venskab er det meget rart”

Padel Magazine : Da han trænedeOM, havde Rudi Garcia arrangeret en session padel med sine spillere under et praktikophold i Portugal. Siger du ikke til dig selv som en potentiel fremtidig træner, at det er noget, du kunne gøre?

Robert Pires : "Jeg tror, ​​han havde ret, og det er en god idé, fordi det er en måde at komme ud af fodboldsammenhængen på, og når du er fodboldspiller eller dyrker en anden sport, når du dyrker noget andet, er det altid sjovt.

Jeg ved, at vi dengang, for eksempel med Arsenal, fra tid til anden spillede basketball med Arsène Wenger. Så hvorfor ikke padel, det er ret sjovt, ret legende, ret sjovt. Og det vigtigste er at finde dig selv som et hold, det er to mod to, og uanset hvad der sker, forbliver vi konkurrencedygtige.

Dette gør det muligt at have gode relationer, udvekslinger, der er lidt mere behagelige. Og frem for alt giver det jer mulighed for at lære hinanden lidt mere at kende. Jeg finder, at padel på niveau med tilnærmelser og venskab er det meget rart. “

Dacourt, Sinama-Pongolle og Wiltord i hans top 3

Padel Magazine : Spiller du nogensinde med fodboldspillere, og hvis ja, hvad er din top 3 over de bedste fodboldspillere i verden? padel ?

Robert Pires : "Problemet er, at der ikke er mange tidligere fodboldspillere, jeg spiller med. De eneste, jeg øver mig med padel er Olivier Dacourt, der er god, og Florent Sinama-Pongolle, som også er god. Jeg ved, at jeg har modtaget en udfordring fra min ven Sylvain Wiltord, så pas på Sylvain: Jeg er her, jeg er klar! Men under alle omstændigheder er de tidligere fodboldspillere ret talentfulde ! "

For at se interviewet i sin helhed, gå her:

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.