På et år gik han fra 350. til 38. pladsen i Frankrig. Fokus på Pierre Vincent, en 22-årig Stéphanois med en ødelæggende smash og en kolossal fysik.

Pierre Vincent er en spiller, som vi mærker mere og mere i franske turneringer. Denne spiller på kun 22 år har en størrelse, der ikke går ubemærket hen og et overvældet smash, som hans modstandere frygter.

En tidligere tennisspiller rangeret 1/6, hans vigtigste våben var en service over 200 km/t, men foretrak at hellige sig udelukkende til padel. På et år har Saint-Etienne-spilleren gjort spektakulære fremskridt fra 350e place française i februar 2022 på 38e dag.

Nu forbundet med den tidligere franske nr. 1 François Authier nåede de næsten finalen i deres første turnering, Strasbourg P1000, tabte kun i tre tætte sæt mod Yann Auradou og Maxime Forcin, seedet 1 (se kampen her).

Lige før deres afgang til Bordeaux, hvor Vincent og Authier normalt skal fortsætte P1000 derefter P2000 du 4Padel, vi interviewede denne lovende unge spiller.

Kan du fortælle os om din begyndelse i padel ?

”Jeg startede videre padel i fritiden i 2021, kl Padelskudt, med venner og også med Simon Boissé, der lige var ankommet til Saint-Etienne. Jeg startede turneringerne i juli samme år, så der er gået to et halvt år. Jeg spillede tennis dengang, men jeg stoppede helt sidste år. Jeg havde ikke tid nok, og jeg begyndte især at spille mere og mere padel. Det var kompliceret at gøre begge dele, så jeg besluttede mig hurtigt for kun at gøre det padel. "

Hvad var dine bedste resultater i P1000 og P2000?

"Med Alexandre Boilevin vandt vi mesterskaberne i vores liga (Auvergne-Rhône-Alpes), som tæller som en P1000. I finalen slog vi Simon Boissé, min træner, som spillede med Jean-Thomas Peyrou. Og med Alexis Dutour var vi engang i finalen i en P1000 i Saint-Etienne, da jeg var 180e og ham endnu ikke i top 100: vi tabte i tre sæt i finalen mod Jo Bergeron og Adrien Maigret. Det var en god overraskelse, vi håbede ikke på at gå til finalen og endnu mindre at tage et sæt fra dem. Med hensyn til P2000'erne lavede jeg kun to, inklusive den sidste i Toulouse, hvor vi sluttede 8.e med Alexandre Boilevin. »

Hvordan startede din omgang med François Authier?

“François spiller Esprit Padel i Lyon, 45 minutter fra Saint-Etienne, så vi kendte hinanden lidt. Og under P2000 i Toulouse foreslog han, at vi lavede en test sammen og så hele sæsonen, hvis det gik godt. Og det er tilfældet indtil videre, så vi holder en sæson sammen. Indtil sidste år spillede François til venstre med Julien Lopes, men han ville tilbage til højre. Han ledte derfor efter en spiller til venstre, hvilket er mit tilfælde. »

Du har en arm og en smash, der kan beskrives som enestående...

“Det er rigtigt, at det er en af ​​styrkerne i mit spil, som giver mig mulighed for at tjene et par point. Da jeg spillede første gang, da det var mit bedste våben, steg jeg måske mere end nu. Siden da har jeg gjort fremskridt, og jeg har andre våben, der giver mig mulighed for at afslutte point med mindre kraft. Men i spillet er det klart, at vi undgår lidt lobbing på min side, for mine modstandere ved, at smashen over hovedet er en stærk side for mig. Pludselig er det François, der har flere lob at forhandle, men han præsterer også godt, så vi er ret komplementære. »

Hans stærke side er smashen

Er din kolos fysik naturlig eller resultatet af meget fysisk arbejde?

”Det er lidt af begge dele. For det første dyrkede jeg meget tennis, især på akademiet i Lyon. Og inden da havde jeg en fysisk træner i Saint-Etienne, som vi havde arbejdet meget sammen med om at udvikle mine fysiske egenskaber. Da jeg havde nogle anlæg, forstærkede vi dem med en masse arbejde, og det er rigtigt, at det tjener mig godt, når jeg spiller. Jeg arbejder primært med eksplosivitet, hvad enten det er inden for padel eller i træningscenteret, men uden heller at lave for mange muskler, for det er ikke målet. »

Hvad er dine kvaliteter og de punkter, du gerne vil forbedre?

"Som en kvalitet vil jeg derfor nævne denne eksplosivitet, som tjener mig meget, hvad enten det er på over- eller underkroppen, både til start og til at "sende" over hovedet. Men det hjælper mig også i forsvaret. De ting, der skal forbedres, vil jeg sige, det er hovedsageligt på det defensive niveau, for jeg har ikke spillet så længe. Men vi arbejder meget på det, og det bliver bedre og bedre. »

Hvad er dine mål for padel ?

”Placeringsmæssigt har jeg ikke rigtig et mål, men jeg prøver ikke at sætte grænser for mig selv. Målet ville hellere være at spille internationale turneringer, det er noget, der interesserer mig, at lave FIPs og internationale turneringer i år. Det vigtigste er at lykkes med at træne og spille korrekt, og jeg siger til mig selv, at ranglisten følger.

Er det at blive professionel en drøm, du værdsætter?

" Ja hvorfor ikke. Jeg træner i hvert fald mere og mere i denne retning. Og hvorfor ikke også tage til Spanien, starte med træningslejre og så komme tilbage til Frankrig. »

Efter 40 års tennis falder Jérôme i potten af padel i 2018. Siden da tænker han på det hver morgen mens han barberer ... men barberer aldrig pala i hånden! Journalist i Alsace, han har ingen anden ambition end at dele sin passion med dig, uanset om du taler fransk, italiensk, spansk eller engelsk.