Det er omkring en stand i Palau Sant Jordi under den sidste WPT-turnering at vi kunne møde et stort navn fra padel fra 1995, Pablo Rovaletti, bedre kendt som kaldenavnet "Pali". Den indfødte Mar del Plata har været det i flere år "Produktchef" kl Bullpadel. Hans mission i det spanske firma er at udvikle sine produkter, så de bedst tilpasser sig spillernes behov. Men før vi taler om de nye teknologier, der er implementeret af mærket, et hurtigt tilbageblik på denne spiller, der vil have markeret fans af en tidligere generation.

"Pali", en spiller fra den gamle skole

"Ingen burde kende mig. (griner) Jeg startede videre padel for over 30 år siden, i 1988. Jeg havde chancen for at spille på professionelt niveau i tyve år. Først var det i Argentina. Lige før det første pro-kredsløb så dagens lys, lykkedes det med Javier Maquirrain at blive den første verdens nummer 1. Han var den gode på holdet, jeg fulgte bare med ham. Bagefter fortsatte jeg med at spille i Spanien, og da jeg gik på pension, besluttede jeg at skabe mit eget brand.”

”Fra 2016 begyndte jeg at arbejde for Bullpadel. De havde i kikkerten som mål at fremstille de bedste paladser i verden uden nogen begrænsninger for forskning og innovation. Det er det, der motiverede mig i mit valg om at skrive under med dem."

“På pro-kredsløbet er der stadig Fernando Belasteguin, som jeg var i stand til at spille mod i flere år. I begyndelsen vandt vi ofte imod ham, men på et vist tidspunkt var det ham, der vandt mod os hele tiden. Og så er der også Juan Martin Diaz. Jeg havde også chancen for at spille sammen med Gaby Reca, som nu er blevet en fremragende træner.”

"Et spil, der ligner det på min tid"

Under denne Master Final, som blev spillet i Barcelona, ​​bemærkede vi, at banen var relativt langsom sammenlignet med mange andre i denne sæson. Nogle kampe varede endda mere end to timer, hvilket krævede, at spillerne tilpassede deres spil. Faktisk egnede forholdene sig ikke til det kraftige tempo, som vi nu er vant til at se. Det er derfor, vi ønskede at kende vores gæsts synspunkt.

"Jeg har en meget personlig vision. Det er rigtigt, at det i flere år er gået meget hurtigt, men vi har ikke bemærket nogen nye bevægelser mellem min tid og nu. For eksempel vibora. Vi slog hende hårdere i min dag. I dag er spillere bedre forberedt fysisk, og de nyder godt af et stort aktiv, kvalitetstrænere. Spillet er bestemt hurtigere, men det ligner stadig det, jeg oplevede. Det skal også siges at palas har ændret sig enormt over tid, der er sket et stort teknologisk fremskridt. I dag er det meget nemmere at få bolden ud med 3. At lege med nutidens og førhens palas har intet med det at gøre. Jeg vil sige, at det er den største ændring."

Pablo Rovaletti

“Forbedre paladserne hvert år”

”For nogle år siden var den egentlige forandring overgangen fra træpalaen med EVA-skum. Og efterfølgende blev der tilføjet nye meget nyttige faktorer såsom tilpasningen af ​​palaen med vægten, teknologien i rammerne til optimere effekt/kontrolforholdet. Jeg tror, ​​at kl Bullpadel, vi er pionererne på dette område og er meget stolte over at se, at andre mærker har besluttet at gøre det samme.”

"Før vi udgiver en ny kollektion, forsøger vi i flere år at forbedre de palas, der udgør den. Derudover kan vi, takket være vores meget store panel af testere, udføre adskillige tests på banen. Jeg spiller også med flere spillere i vores akademi for at prøve alle disse nye ketsjere på forskellige følsomhedsniveauer. Dette spænder fra professionelle til amatørspillere."

“De palaer, som vi finder til salg, er udstyret med de samme teknologier som spillernes ketchere. Den eneste forskel, der kunne bemærkes, er en tilpasningsdetalje såsom ekstra vægt. For 10 år siden, da vi udgav vægtsystemet, der gjorde det muligt for os at tilpasse hver pala med hensyn til vægt for hver spiller. Vi forsøgte derfor at overføre denne specificitet fra den professionelle til amatøren. Således var fritidsspillere også i stand til at personliggøre deres ketcher, fordi det frem for alt er denne type spillere, vi ønsker at se forbedres. I dag fortsætter vi med at opretholde den gode kvalitet af vores teknologier, der blev lanceret for et par år siden. Jeg kan tage eksemplet med en af ​​dem, som vi ikke ser med det blotte øje, det er harpiksen, som vi bruger til at lave vores produkter. EVA-skummet, vi har forbedret det meget."

Meget snart vil vi udgive en ny artikel dedikeret til de teknologier, der udgør paladerne Bullpadel. Og alt dette forklares naturligvis af den store "Pali"

Foto kredit: Padel Retro

Sebastien Carrasco

Fremtidens naturlæge og brænder for padel, Seb er sundhed/mad herre for Padel Magazine. Han jonglerer mellem pala, quinoa og æteriske olier. I næsten to år nu har han beskæftiget sig med nyheden om den lille gule bold med samme passion.