Under et interview givet til Padel Magazine, Manu Garcia, en af ​​skuespillerne i padel fransk, investeret i My Padel Butik, engelsk Padel Shop og PadelXP, afleveret sin rapport til padel.

Le padel, en livline

Jeg begyndte at spille padel lang tid siden. Jeg var 15, så det er XNUMX år siden nu.

Jeg boede i Spanien, og jeg havde store albueproblemer, da jeg spillede tennis. Som du kan forestille dig, startede jeg med tennis.

Min fysioterapeut spillede allerede padel på det tidspunkt, og han tilbød mig at lave min genoptræning i padel. Det gav mig mulighed for at fortsætte med at træne. Jeg var ude af stand til at spille tennis i flere måneder, men jeg fortsatte med at dyrke sport takket være padel.

Så jeg startede denne sport sådan, og jeg stoppede aldrig. Så snart mit albueproblem blev bedre, begyndte jeg tennis igen. Men så fortsatte jeg med at lave noget padel ud over.

Bagefter, da jeg ankom til Frankrig, i Montpellier, var der ingen padel. Så jeg slap af i 2-3 år, så begyndte jeg at spille igen i 2013-2014 i Lille.

Manu Garcia smiler alle sammen

"Konkurrencerne er bag mig"

Jo mere jeg spiller padel, jo flere penge taber jeg. For i stedet for at stå bag min computer og arbejde, leger jeg. Og padel det giver mig ikke noget, for i dag er jeg hverken professionel eller stor fodboldspiller. padel !

Og så er det ikke, fordi det er længe siden, vi dyrker en sport, at vi nødvendigvis er gode! Det er længe siden, jeg startede padel, Jeg synes, jeg gør det godt, men jeg er heller ikke nogen stor spiller. Jeg lavede mange konkurrencer, og jeg tror, ​​jeg nåede toppen af ​​mit niveau, af hvad jeg var i stand til. Så i dag konkurrerer jeg slet ikke.

Jeg laver et par turneringer, men det er stadig fritid: P250s eller P500s.

Le padel, det er kun positivt!

Jeg har ikke oplevet nogen skuffelse i padel. For øjeblikket er det en sport, en passion, der kun har bragt mig positive ting. Jeg mødte nogle fantastiske mennesker, så jeg er meget glad.

Så med hensyn til mine præstationer i padel, Jeg tror, ​​jeg var så heldig at kunne arbejde for vigtige spillere i padel. Jeg arbejdede for en stor hjemmeside, der solgte udstyr til padel.

Jeg sælger også numre af padel. Så jeg tror, ​​jeg berørte mange facetter af padel om det er på feltdelen, ketcherdelen...

I dag har jeg flere hjemmesider og en fysisk butik, så jeg er ret glad for den vej, jeg har taget, og jeg vil gerne fortsætte med at udvikle den. Vi har også i dag masser af projekter for Frankrig om salg af snesko padel.

Manu garcia

For mig er det en fornøjelse at kunne tale med folk hver dag, at hjælpe dem ved at give dem råd, for også at lære af dem, for hver dag lærer kunder, kolleger mig nye ting, og selv vores konkurrenter lærer os ting, så vi alle fremskridt sammen.

Verden af padel i dag er det en gruppe venner. Vi kender alle hinanden, vi arbejder alle sammen, og vi kan lide hinanden. Jeg er ret glad for at have været i stand til at udvikle dette forhold til dette følge. Så padel helt ærligt for øjeblikket er det kun godt.

Langsomt ja, men sikkert

Jeg er en af ​​dem, der synes, at for hurtig udvikling ikke er en god ting. Man skal gøre tingene godt, roligt og frem for alt ikke forhaste sig.

Jeg tager for eksempel tilfældet med Sverige, hvor alle talte om eksplosionen af padel i Sverige.

Det punkt, hvor jeg er meget glad for Frankrig, er det faktum, at vi er moderate med hensyn til væksten i Frankrig padel. Vi synes ganske vist stadig, at vi vokser for langsomt, fordi vi stadig gerne vil have, at det går hurtigere, vi vil gerne fordoble antallet af pladser på 2 år...

Men i dag hvis padel udvikler sig langsomt i Frankrig, er det på grund af den store administrative del. Vi franskmænd har den her administrative side, hvor man skal lave et væld af papirarbejde, før man kan åbne en klub, og i sidste ende er vi paradoksalt nok væmmede, fordi vi fortæller os selv, at tingene gøres langsomt.

Men væksten af padel i Frankrig er glattet ud, hvilket betyder, at hvis der for eksempel i morgen er fald, bliver det mindre brutalt.

Vi kommer ikke til at tage en lussing som det, Sverige tager i øjeblikket, hvor væksten har været så eksponentiel, at de har befundet sig med et overskud af strukturer. Det betyder, at der i dag er et udbud langt højere end efterspørgslen i Sverige, hvorfor klubberne lukker hver uge, hver måned. Denne eksponentielle vækst er ikke en god ting.

Og i Frankrig vil jeg personligt gerne have, at tingene går lidt hurtigere, fordi jeg tror, ​​at mellem udviklingen af ​​Frankrig i dag og udviklingen af ​​Sverige er der et lykkeligt medie, dette glade medie, vi kan kalde det for eksempel Italien. Væksten i Italien er meget stærkere end i Frankrig, men meget mindre ekstrem end i Sverige.

Så ja, jeg vil gerne have det går hurtigere. Det, der dog beroliger mig, er, at denne moderate vækst betyder, at hvis der i morgen er stagnation og et tab af momentum i Frankrig, vil den være moderat. Vi vil ikke se 70 klubber lukke på et år, fordi antallet af klubber, der lukkede i 2022 i Sverige, var en katastrofe.

Alt i alt er jeg stadig glad for den udvikling, som padel i Frankrig.

Den administrative side, et rigtig besvær

I dag er en af ​​de vigtigste hindringer for udviklingen af padel for mig er det hele den her administrative side. Det vil sige, at du skal lave en utrolig anmodning for at kunne sætte et land af padel i en fællesklub.

Men på den anden side er det efter min mening det, der vil redde privatpersoner, da nogle privatpersoner er bekymrede for skabelsen af padel i publikum.

Men vi skal også takke FFT, for det er en accelerator for udviklingen af padel.

Nye projekter på vej

Hjemmesiderne og butikken er nu min hovedaktivitet. Siden blev oprettet på det tidspunkt af Julien Pes, fordi der var en reel efterspørgsel efter et stort udvalg af ketchere på det franske marked.

Der var en hjemmeside, der allerede var etableret i Frankrig, administreret af Vincent Brunet, vores kollega fra Perpignan. Han er en kæmpe professionel, der gør et fremragende stykke arbejde, men som havde et lidt mere begrænset tilbud.

Og der var reel efterspørgsel i Frankrig på en lang række mærker, sammenlignet med eksempelvis Spanien, hvor der allerede var 500 forskellige ketchermodeller.

Jeg var Juliens leverandør, det vil sige, at jeg solgte ham en løsning, der gjorde det muligt for ham at have et stort udvalg af snesko padel. Han var meget klog og havde en meget god vision, da han indså, at der var et meget stort behov i Frankrig, og at franske kunder ville have mange flere valgmuligheder.

Så han lavede en side, hvor der allerede fra første dag var en masse ketchere til salg. Det var en visionær siden i dag, når vi ser på de franske konkurrenter, og vi ser de nye sider, der er dukket op siden Julien i 2019, de har alle næsten 300 modeller.

Det var også et godt møde for mig. Han oprettede siden, og jeg sluttede mig til ham i kølvandet på post-Covid. Vi begyndte derefter at arbejde sammen, fortsatte med at investere i hjemmesider: Min Padel Butik, engelsk Padel shop, PadelXP også, som blev skabt af Régis, min vigtigste partner i dag.

Tre hjemmesider, der fungerer godt, vi er glade! Vi har en fysisk butik i Pau, som fungerer rigtig godt. Vi åbnede det for halvandet år siden, og udvidede derefter efter 1 måneder. Det betyder, at butikken fungerede godt, og derfor kunne vi fordoble salgsarealet.

Dette er Fred Richeme som er leder af cdenne butik og hvem er vores site manager på butikken, men også på logistikdelen.

Manu Garcia fransk Padel Shop

Vi har projekter i Frankrig, blandt andet et projekt, der er lidt forsinket i Sydfrankrig, men som skulle komme ud af jorden i 2023, det er et nyt butiksformat. Og bagefter arbejder vi på at udvikle et netværk af franchises i Frankrig.

Vi vil rigtig gerne udvikle netværket og har 10-20-30 franske butikker Padel Shop på fransk territorium i franchise !

Eleonore Coulibaly

Sikke en fornøjelse at være journalist midt i padel, en attraktiv voksende sport. Jeg håber du nyder det tilbudte indhold. Vi ses måske snart på pisterne!