Dybt døv, Kevin Farhang, brænder for badminton og padel, han giver os sine indtryk af disse to sportsgrene.

Vi havde chancen for at interviewe Kevin farhang tennis Padel Sun Club. Dette dyb døv, 43, er en absolut badminton fan, der opdagede padel for nylig. Han fortæller os om de to særlige sportsgrene for døve som ham og fortæller os sin historie.

En multisportentusiast!

Jeg er dybt døv og har altid lavet en masse sport fra barndommen. Jeg vil endda sige, at jeg blev født til sporten! Fodbold, futsal, snowboarding, basketball, svømning, tennis, badminton, løb, cykling, volleyball, bordtennis, Water-Bike Challenge for prinsessen af ​​Charlene af Monaco Foundation ... Jeg praktiserede alle disse sportsgrene som en fritidsaktivitet eller konkurrence med døve og hørende.

En særlig attraktion for badminton

Siden 2017 har min største sport været badminton, som jeg øver på Club Monaco Badminton. Takket være Sylvie Bertand, der er præsident for klubben og præsident for Monegasque Badminton Federation, var jeg i stand til at repræsentere Monaco ved Deaf Badminton-konkurrencer arrangeret af det franske Handisport Federation (FFH). Faktisk forstod hun vigtigheden for mig af at deltage i specifikke konkurrencer tilpasset mit handicap, og for at hun tilknyttede klubben til FFH ved at oprette en handicappet sportsafdeling, og jeg vil meget gerne takke hende for det.

Døve konkurrencer, men ikke kun

Siden 2017 har Monaco altid været repræsenteret i døve badmintonkonkurrencer, især ved det franske mesterskab og den franske cup (i single, herredouble, mixed double) med gode placeringer som finalister, altid podier med medaljer. 'guld, sølv og bronze og frem for alt vidunderlige minder. 

Det franske badmintonforbund, der overtog i år for at organisere døve badminton-konkurrencer, og det er derfor ikke længere nødvendigt at være tilknyttet FFH, men jeg ville virkelig takke Sylvie Bertand for at gøre dette projekt muligt med oprettelse af Handisport-sektionen, en første i Monaco.

For nylig har jeg også lavet konkurrencer med hørende mennesker: Jeg er en del af Interclub de Monaco Badminton-holdet i singler og jeg har gennemført 3 A'Roca-turneringer i seniorkategorien derhjemme, hvor jeg var finalist dobbelt, en gang semifinalist i singler og en gang finalist i singler. Jeg kan slet ikke høre noget, jeg skal konstant kompensere visuelt, fordi jeg ikke kan høre rattet komme eller den støj, det giver for at vide, hvilken effekt der bruges (spin, løft eller skive), eller hvis strejken er kraftig eller blød.

La padel i starten af ​​de-containment

Jeg opdagede padel tak til den butik, der sælger padel i Monaco promenade Honoré II, og som åbnede for omkring 1 år siden.

Men jeg begyndte ikke at spille padel siden slutningen af ​​indespærring, fordi min badmintonklub endnu ikke er åbnet og Jeg ønsker at dyrke sport dagligt. Så jeg opdagede siden begyndelsen af ​​juli på Tennis Padel Soleil hvor jeg vil træne meget regelmæssigt og tage lektioner for at komme videre og nå et godt niveau. Det padel Virker som sjovt, fordi det er lidt uendeligt, bolden hopper af glasset, og det fortsætter med at spille, ikke som tennis eller badminton. Du skal mestre en bestemt teknik for at kunne sætte dine modstandere i vanskeligheder.

Padel Soleil Beausoleil felt

Le padel, en høringssport

Jeg føler ikke nogen lyd eller vibrationer på tæppet / sandet. Så det er som badminton, det er svært at vide, om modstanderen rammer fladt eller med spin, så Jeg er nødt til systematisk at se placeringen af ​​modstanderens ketcher, men det er ikke let. I hjørnerne er det svært at vide, om bolden først rammer jorden eller glasset / grillen eller begge dele på samme tid. Det er kompliceret for mig, der ikke kan høre denne støj at vide, om det er fejl eller ej, og nogle gange tager jeg fejl! Det padel er en sport lavet til hørende mennesker, den er mere auditiv end visuel.

Padel eller badminton?

Min yndlingssport har været badminton i 3 år nu. Jeg har altid elsket tennis, selvom det har været over 22 år siden jeg spillede det. Jeg vil gerne gentage problemet er, at jeg ikke har en døv partner på mit niveau i Monaco i Alpes-Maritimes

Le padel er en hobby for mig, og jeg udnytter denne periode til at spille intenst padel. Men jeg foretrækker badminton i singler, fordi jeg ikke er fan af at spille i double, hvilket er obligatorisk padel. 

Men den padel er en mere tilgængelig sport. I badminton kan skyttelåsen overstige 400 km / t under et smash! VS 'er en krævende sport med store energiforbrug, en badmintonkamp er cirka 5 gange mere intens end en tenniskamp!

Et ønske om at konkurrere i padel

Mit mål er at lege med døve i padel som jeg gjorde for badminton til konkurrencer og andre sportsgrene, fordi vi har vores egen kommunikation med hænderne på tegnsprog mellem os ved disse begivenheder, Jeg er mere komfortabel mellem døve, de er to forskellige verdener.

At skabe et mesterskab af padel døve, skal en døv person være i stand til at tale om projektet til præsidenten for FFT eller FFH og dermed lykkes med at skabe padel døve, som det allerede findes i andre sportsgrene (badminton, futsal, fodbold, petanque ... osv.). FFT og FFH skal derfor arbejde sammen om at få dette på plads.

Le padel er en meget ny sport for døve i Frankrig, men jeg håber, at disse specifikke konkurrencer vil se dagens lys i 2022. Og så hvis det fungerer godt, kan der også være Deaflympics (Olympiske lege for døve), europæiske cup , verdensmesterskaber osv ...

Jeg er 43 år, hvorfor ikke en dag blive træner for andre døve til at lære dem, hvad jeg selv har lært?!

Træning med Zeus

Min lærer padel er elitetræner Zeus Serrano Sanchez. Han er en spansk træner, der voksede op og spillede med de bedste professionelle i verden som Paquito Navarro. Med Zeus snakker vi ikke meget, han viser mig teknikken på en meget enkel måde med hænderne, og vi forstår hinanden perfekt. Jeg udvikler mig meget hurtigt med ham, han er en utrolig lærer, der lærer sine hemmeligheder til stillinger / taktik / teknikker, så jeg kan forstå alt på én gang med ham.

Jeg spiller med ham i min klub, Tennis Padel Sol siden juli 2020. Jeg ser mange forbedringer i mit spil med alt, hvad Zeus lærte mig, og han siger, at jeg udvikler mig i turbo-tilstand, fordi han kun har givet mig 10 individuelle lektioner eller gruppetimer i 1 måned.

Kevin Farhang og Zeus Tennis padel sol lærer semi indendørs felt

Federico Chingotto imponerede

Før jeg kom til denne klub, plejede jeg at spille padel med spillere, der er døve for mine tennisteknikker, når det faktisk er helt anderledes. Selv pro Tour-stjernen Federico Chingotto var overrasket over at se mig spille sådan efter kun 10 lektioner. Han fortalte mig, at jeg spillede godt mod ham: Vi gjorde en lille diagonal sammen under en lektion, han gav mig i begyndelsen af ​​august. Er det, at Zeus skal være en god træner!

Mit mål er ikke at spille på et højt niveau, men at vide, hvordan man spiller på et godt niveau til fremtidige konkurrencer padel døve, og selvom jeg er gammel med mine 43 år, deltager jeg stadig i konkurrencerne i seniorkategorien i badminton og fodbold og ikke som veteran, jeg har god udholdenhed!

Søger en partner!

Jeg ringer, jeg leder efter en partner til padel der er døve, hørehæmmede eller endda meget svagt hørehæmmede (minimum tab på 55 decibel på audiogrammet til det bedre øre) for at kunne deltage i døvekonkurrencer med mig. Jeg er dybt døv, jeg kan tegnsprog og jeg kan også læse læber!

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !