Vi har haft mistanke om det i et par uger, det er nu officielt: Johan Bergeron kommer ud af pension at genoptage sin professionelle karriere. Siden et par måneder, vi så ham igen på pisterne. Siden begyndelsen af ​​året, den, der annoncerede sin pensionering i november 2022 allerede har spillet to turneringer, inklusive en FIP.

Vend tilbage til spidsen for Johan Bergeron som i år bliver tilknyttet Max Moreau, både på det nationale og internationale kredsløb. Tilbage i spil, forklarer Johan Bergeron os hendes beslutning et hans ambitioner til denne fornyelse.

Jo vender tilbage

En hel del mennesker havde allerede mistanke om dette. Siden slutningen af ​​sidste sæson har folk set mig lidt mere på banen. Siden oktober har Jeg besluttede, at jeg ville starte igen.

Vi hang lidt, før vi annoncerede det, fordi jeg stadig havde et par detaljer, der skulle udredes, før jeg officielt annoncerede det. Siden slutningen af ​​sidste år begyndte jeg at lave et par turneringer igen, og i starten af ​​2024 har jeg allerede lavet to turneringer.

En mangel på padel

Jeg indså det, da jeg virkelig var stoppet Jeg savnede landet og at min plads var på banen. Så jeg elsker det, jeg laver: at træne på akademiet, være sammen med konkurrencegruppen osv. Men jeg kan ikke se mig selv være væk fra banen længere.

Motivationen vendte tilbage lidt efter lidt. Da jeg gjorde Rom, med de store forhold, begyndte det at få mig til at tøve. Så, da jeg kom til All In for at arbejde, forlod jeg det endelig. Bagefter så jeg Roland Garros, og det er rigtigt, at det er ting, jeg gerne vil deltage i. Jeg føler, at jeg til sidst ikke blev færdig med det, jeg skulle.

Team Frankrigs mål?

Da vi smagte Team France, vi vil tilbage. Bagefter skal jeg bevise mig selv. Jeg stoppede med at spille i et år, niveauet af franske spillere steg.

Vi har nu yderligere to pensionister: Ben Tison et Jeremy Scatena. Det kommer til at skade det franske hold, det er en sikkerhed. Men hvis jeg kan være en del af det igen, i år, ville jeg være den lykkeligste. I hvert fald Jeg vil gøre alt for at.

Johan bergeron

En nødvendig pause

Jeg fortryder rien og hvis jeg stoppede, på et tidspunkt, var det fordi, jeg virkelig havde brug for at gøre det. Jeg tror, ​​at klipningen gav mig mulighed for at indse det min plads var på banen, og mit liv er at spille.

Jeg arbejdede allerede hos All In og hjalp med udvikling. Jeg trænede meget mindre som et resultat. Det følte jeg, at jeg var efter en cyklus og jeg havde virkelig brug for at skære den med visheden om, at jeg ikke ville starte igen. Bortset fra at lysten lidt efter lidt vendte tilbage. Plus, at se andre spille giver dig lyst til at spille. Endelig, Jeg har ikke fortrudt.

Det internationale kredsløb som en prioritet

Som en prioritet bliver det i år Premier Padel. Håber også at vende tilbage med Max på P1. For P2 tror jeg, det bliver kompliceret. Vi vil også lave noget FIP ​​for at få pointene og komme ind i P1 og Grand Chelem.

På det franske kredsløb, hvis jeg kan P2000, jeg vil gøre dem. For resten, at se afhængigt af kalenderen og mine forpligtelser med All In.

Kombiner professionel karriere og ansvar hos All In

I oktober besøgte jeg Thierry for at fortælle ham, at jeg ville tilbage til banen. Han var meget forstående. Sammen fandt vi en organisation til at kombinere All In og min spillekarriere.

Jeg tager mig ikke længere af alt, hvad der vedrører centerledelsen og udviklingen af ​​All In. Jeg bliver på jorden, med Akademiet og konkurrencegruppen, fordi jeg føler, at det er der, jeg kunne bidrage mest.

Vi vil også udvikle praktikpladser. Det er noget, vi ikke har gjort nok. Det er det, jeg vil fokusere på for All In.

Ambitioner for 2024?

I bedste fald var jeg 107e for World Padel Tour. I FIP indrømmer jeg at have glemt det for længe siden. Jeg har ingen ambitioner nøjagtig til klassificering. En ting er sikkert, Jeg vil gå så langt som muligt.

Jeg skal også se, for min krop har ikke rørt sig i et år. Se om rytmen vender hurtigt tilbage. I øjeblikket, Jeg er tilfreds med mit spilleniveau, selvom det endnu ikke er perfekt.

Jeg har intet pres med hensyn til placeringen. Jeg vil gerne op på omkring 100e sted, fordi jeg aldrig har været. Men vi vil se, hvordan det udvikler sig, og hvilke resultater vi vil opnå.

Genoptagelse af et professionelt tempo i livet

Det er sikkert, at det pludselig ikke længere er en fest. Jeg spiser sundt, jeg træner: det er genkomsten af ​​en professionel atlets liv. Jeg har gjort det før, så jeg ved, at jeg kan gøre det igen.

Når jeg er motiveret, ved jeg, at jeg kan putte alle ingredienser i for at nå dertil. Og det er det, der sker lige nu.

Kontrovers omkring N1?

Vedrørende Nationale 1 må jeg indrømme, at jeg væmmes lidt. Men der er regler, og de skal respekteres. Jeg mener ikke desto mindre, at forordningen er ikke perfekt og jeg er ikke den eneste, der siger dette, fordi jeg ikke er den eneste, der har begået denne fejl.

Endnu en gang er jeg FFT-licenstager. Jeg kan ikke se, om det er licenseret padel, multiketsjere mv. I december var der ingen problemer. En måned senere måtte vi genudsende en liste. Jeg har ikke tjekket nogen af ​​de spillere på min liste, som deltog i december. Det er kun mig, der er bekymret.

Jeg synes, det er trist, og jeg væmmes over, at jeg ikke kan deltage. fordi det er en konkurrence, som jeg godt kan lide. Jeg tror at'vi kunne have fundet en løsning for mig og for andre for endnu en gang er jeg ikke den eneste. Så meget desto værre for denne gang, i håb om at det gør fremskridt. Og så mig, Jeg begår ikke den samme fejl igen.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror, der en dag fortalte ham, at han skulle følge med ham på en bane. padel, siden da har Gwenaëlle aldrig forladt retten. Undtagen når det kommer til at gå til at se udsendelsen af Padel Magazine, World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franske mesterskaber. Kort sagt, hun er fan af denne sport.