Offer for en tragisk ulykke i juli 2017 under en campingferie, Dorian Navarro blev paraplegisk efter et "dumt spil", som bestod i at vække ham ved at trække sit telt i bilen med 40 km/t. Resultat: teltet rammer et træ og Dorian har et brud på to ryghvirvler.

Stærk i karakter og beslutsomhed, denne tidligere brandmand og livredder lader sig ikke besejre af denne svære prøvelse og hellige sig fuldt ud padel stol, en slags livline.

Hans mod, hans ihærdighed og hans usvigelige vilje har i dag gjort ham til fransk nummer 1 i disciplinen.

Fra tennis til padel, det er en historie

Jeg var allerede tennisspiller før, på mit lille niveau. Men efter min ulykke genoptog jeg straks sporten på et rehabiliteringscenter, og jeg besluttede i september 2018 for virkelig at komme ind i det. Så jeg kiggede lidt på, hvad der var muligt, og jeg satte kursen mod kørestolstennis, da klubben i min by havde en kørestolstennisafdeling.

Så jeg dyrkede fire år med kørestolstennis, hvor jeg nåede at blive fransk nr. 10, 60. i verden og 69. i double.

Bag alt dette havde jeg i juni 2022 nogle problemer, herunder en i min højre skulder efter min ulykke (en brækket skulderblad). Jeg blev allerede præsenteret for padel September 2021.

Venner havde kaldt mig for at være den 4. spiller i et spil, og jeg blev straks glad for det. Så efter det fortsatte jeg, vi havde vores lille ugentlige samvær fra kl padel, men jeg forblev stadig 100 % fokuseret på tennis.

I februar 2022 deltog jeg i den første turnering af padel kørestol godkendt af det franske tennisforbund, som fandt sted i Nice. Det havde jeg aldrig forestillet mig at gøre i starten! Men jeg sagde til mig selv, at hvis jeg parallelt med tennis kunne lave to-tre turneringer på året, ville det altid være rart, desuden kunne jeg rigtig godt lide denne sport. Jeg kunne lide det lidt efter lidt.

I september 2022 tog jeg derfor beslutningen om at stoppe med at spille tennis for at hellige mig 100 % til padel fordi jeg indså, at fornøjelsen på sporet af padel var vigtigere end på tennisbanen. Fra september 2022 begyndte jeg derfor at træne 100% kl padel, med samme rytme, som jeg havde i tennis.

Jeg sluttede 2022 med en sejr ved French Masters med min holdkammerat. Jeg startede 2023-sæsonen i Frankrig korrekt, da jeg i mine første fire franske turneringer havde tre sejre og en finale.

Hvad jeg godt kan lide ved padel-stol, er det faktum at blande en individuel og kollektiv sport. Jeg kan også godt lide det faktum, at det er en baseline sport, med få nettostigninger. Hvilket overbeviste mig om bestemt at skifte til padel, det er ikke kun dette aspekt af nyheden, der blev tilbudt mig, men jeg synes også, at denne sport er mere attraktiv og mindre individualistisk end tennis.

DORIAN NAVARRO FEM PADEL CUP

Nye mål for den franske nr. 1 in padel lænestol?

Som et mål er jeg allerede nødt til at beholde min plads som nummer 1. Det er egentlig hovedmålet, da den internationale tour endnu ikke er etableret i øjeblikket. Så pludselig er mit første mål fortsat Frankrig.

Men jeg har også to andre mål, som er at kunne præstere i Spanien og at kunne opnå gode resultater også på landsholdet siden fredagen begynder. verdensmesterskaberne padel-lænestol. Jeg vil derfor repræsentere Frankrigs hold i Spanien.

2023, alle udfordringers år

2023 er himmelfartsåret, håber vi. Jeg tror, ​​at dette år bliver afgørende, fordi vi har brug for mere end bare at spille. Vi skal også vise padel lænestol og den er meget energikrævende, det vil sige at vi skal på kanvassning, vi må forvente at vi får at vide nej...

Det er ikke kun mig, der er også mange mennesker involveret i alt det her, og vi prøver virkelig alle at trække i samme retning.

Hvornår er vi tilbage på pisterne med Tony Boval?

I øjeblikket har vi intet programmeret sammen, men jeg håber snart at kunne spille med ham igen. Der er uundgåeligt en risiko for at holde sommerpause i kalenderen i lyset af varmen ... men ja, jeg håber, at vi mødes igen i anden halvdel af sæsonen.

Jeg havde det meget sjovt med at spille med ham, så jeg håber virkelig at kunne konkurrere igen med Tony.

Dorian-Navarro-og-Tony-Boval

Arbejd stadig for, at disciplinen bliver bedre anerkendt

Le padel tager fart i Frankrig i 2023. Alle skubbede i samme retning, hvilket fører til en fabelagtig udvikling. For mig er universet anderledes mentalt.

Jeg tager for eksempel tilfældet med italienske spillere, der betragtes og inviteres som spillere. I Frankrig er det allerede blandt de arbejdsdygtige kompliceret, så vi kommer for sent, som i alle sportsgrene. Frankrig mangler denne ånd af selskabelighed.

Vi skal fremhæve vores sport, som stadig er lidt uklar. Nogle mennesker gør ikke deres arbejde, når det kommer til synlighed. Vi burde have flere til at tale om det. Det var Christian Collange, der låste sagen op.

Det har været en krig at arrangere turneringer (første udstilling i 2017 og siden intet i 5 år). Det mangler støtte fra forbund, som ikke er på niveau på trods af franske atleters præstationer. Forhåbentlig vil de holde deres ord og blive inspireret af andre lande.

Også i Spanien kom professionelle spillere for at se vores konkurrence, hvilket er utænkeligt i Frankrig på grund af for lidt synlighed.

Brug sociale netværk

På min skala er sociale netværk en fantastisk vektor for kommunikation. For mig er denne involvering obligatorisk. Sociale netværk brugt klogt, det er utroligt, så jeg prøver på mit lille niveau at bruge dem så godt jeg kan. Spillet er stearinlys værd!

Jeg udvikler dette på Instagram i løbet af sommeren, men ikke for ære. Det, der interesserer mig, er at udføre projekter. Med viljen og lysten kan vi gøre store ting. Hvis jeg kan hjælpe folk, der går igennem det, jeg har været igennem, har jeg vundet alt! Måske om fem år har det fået tingene til at ske, men i hvert fald er det for mig en nødvendighed at gøre det.

Fremtiden for padel stol

For mig er det vigtigste i øjeblikket en udvikling af det franske hold og bedre hjælp fra forbundet. Jeg ved, de gør meget, men her er det, for virkelig at tage hensyn til os, det ville være fantastisk!

På internationalt plan ville det være at ankomme på et eller andet tidspunkt for at have et internationalt kredsløb. Sådan kommer det ikke op, men for eksempel kommer initiativet til VM fra det spanske håndsportsforbund. Så jeg håber, at dette partnerskab vil fortsætte i fremtiden.

Eleonore Coulibaly

Sikke en fornøjelse at være journalist midt i padel, en attraktiv voksende sport. Jeg håber du nyder det tilbudte indhold. Vi ses måske snart på pisterne!