Med allerede et fransk mesterskab i lommen drømmer Blanqué/Leygue-parret om en double i år. Spillerne der vandt Toulouse-Colomiers P2000 vende tilbage til forskellige aktuelle emner ved Mario Corderos mikrofon. Uddrag.

Thomas Leygue/Ferran Insa-parret internationalt

”Målet er at fortsætte med Insa. Det strukturerer mig meget, og jeg bringer mit gran af vanvid og ungdom til det. Lidt efter lidt lærer vi hinanden at kende. Han er meget hård ved mig, meget streng. Han er en sand taktiker, der ikke accepterer absurde fejl. Det hjælper mig meget, det får mig til at se padel på en anden måde."

Forholdene kl padel

”Ændringer i forhold kan være komplicerede. Du kan spille indendørs eller udendørs, på baner med gitteret i toppen, eller et meget hårdt gitter med en bold, der ikke hopper. Der er også fugt, sol, vind...

Det kan ændre udfaldet af kampe. For eksempel klarer Coello og Tapia sig i den ottende på Roland-Garros, fordi de andre er stressede, men de taber 5/3 serv for at følge efter i den tredje, mod et meget ungt par (red. anm. Ramirez/Garcia). De tager næsten Coello/Tapia ud, fordi det er så varmt, og da de er to bombefly, kommer det åbenbart godt ud af ketcheren. Så med tiden bliver forholdene vigtige. Vi ved, at der er par, der er svære at spille baseret på det."

Store spillere, store felter

"På tv eller på YouTube vil folk gerne se de bedste frø. Hvis vi sætter Coello/Tapia på sidekurs, vil alle gå til den ret. Fjernsynet vil have flere tilskuere og have så mange mennesker som muligt.

Seed 1 og 2 skal altid spille på centerbane eller bane 2, når det er en anden center.

offentlige greenweez Paris major roland garros 2023
PARIS FRANKRIG 09. SEPTEMBER Paris Premier Padel 2023 på Stade Roland Garros den 09. september 2023 i Paris Frankrig Foto af Silvestre SzpylmaPremier Padel

Thomas Leygues greb og ketsjere

”Jeg spiller med et overgreb på grundgrebet og med to ketchere. Jeg skifter dem hvert tredje eller fjerde sæt, så de altid er nogenlunde ens. Jeg vil prøve at gøre som Bela (red. note: Fernando Belasteguín) og skifte til tre ketchere. Det var ham, der gav mig ideen.

Jeg sveder meget, så det lader remmen tørre, og begge ketchere forbliver på samme spilleniveau."

Thomas' hele interview:

En genoplivning for Bastien Blanqué?

"Jeg havde en kompliceret start på sæsonen. Jeg kunne ikke spille i et par uger, jeg kom tilbage med Benoit Theard og derefter med Julien Seurin. Vi havde nogle gode kampe med Julien, men vi havde svært ved at slappe af sammen på banen.

Vi gjorde en sydamerikansk tur med Dylan, som gik godt. Vi trækker i Mendoza og semifinalen i Mexico. Vi havde en wild-card hos Roland-Garros tog vi point på ranglisten.

De nationale og internationale kredsløb er meget forskellige. Med Thomas spiller vi rigtig godt sammen i Frankrig, men internationalt har vi aldrig de store resultater. Han har sin partner, og jeg har min. Jeg håber, at tingene vil fortsætte med Dylan, og at vi vil fortsætte med at gøre store ting på banen. “

"2 timer af padel og minimum 1 fysik om dagen"

"Da jeg kom tilbage fra min skade, havde jeg fysisk træning meget tidligt om morgenen, omkring kl. Bagefter trænede jeg padel to timer, derefter mere fysisk træning om eftermiddagen. Jeg prøver at holde denne rytme så meget som muligt. Turneringerne er så fortløbende, at vi er nødt til at reducere træningsmængden.

Jeg fandt en god balance i Toulouse, men jeg tror, ​​at for unge mennesker skal man til Spanien. Personligt havde jeg min erfaring i Madrid i mere end 5 år. Jeg havde fremragende trænere, luksussparring i træningen. Nu vil jeg finde min mentale balance, men resultaterne er gode, alt er fint.”

De franske mesterskaber

"Med Thomas spiller vi så godt i Frankrig, at der er ringe chance for, at vi skilles. I de kommende år vil spillerne måske ikke længere spille dem, og det vil der også være Premier Padel på samme tid. Måske er det det, der vil gøre forskellen.

Vi har det i hvert fald godt med Thomas. Vi vil se baseret på resultaterne og alles ønsker."

At beholde de bedste spillere i Frankrig

"Hvis der er Premier Padel i Argentina samtidig med de franske mesterskaber, vil vi desværre ikke længere kunne komme og lave dem. Jeg håber ikke.

Det er vigtigt at beholde de bedste spillere i Frankrig, for økonomien af padel Franskmænd, amatører, unge mennesker, der identificerer sig... Der er i det mindste to P2000-turneringer organiseret og et stort fransk mesterskab. Ellers risikerer udviklingen at blive kompliceret.”

P2000 pålagt spillere?

"De bedste spillere har kontrakter med forbundet. Det kræver, at vi tager skridtene til FFT Padel Tour og kredsløbets stadier. Trods alt forbliver prioriteringen hos FIP'erne. Forbundet ønsker, at vi skal være de bedste på internationalt plan, så det er normalt, at vi ser færre og færre franske dage tilbage."

"Det padel er en ung sport, jeg tror, ​​det tager tid. Næste år vil der være 24 annoncerede etaper af Premier Padel, derefter FIP Rise. Hvis Forbundet formår at lave et par skridt og et flot fransk mesterskab, vil det være fantastisk, og de franske spillere vil komme tilbage. At hæve præmiepengene, bringe flere mennesker op på tribunerne, skabe bedre omtale, det ville også hjælpe.”

En P2000 hos Roland-Garros?

“At åbne Roland-Garros i en uge koster meget. Vi skal tage hensyn til al sikkerhed, organisation, omklædningsrum mv.

»Vi skal måske også bevare et vist hierarki mellem pro-kredsløb og nationale kredsløb. Vi må ikke forveksle alt. Den økonomiske model er ikke den samme. Jeg tror, ​​de ønsker at differentiere internationale kredsløb, f.eks Premier Padel med en grand Chelem på Roland-Garros andre nationale etaper, såsom det franske mesterskab, der stadig er mindre stærkt."

"Når alt er organiseret, vil vi have meget smukke internationale og nationale kredsløb."

Se hele interviewet herunder:

Amance Redondy

Blev fan af padel, jeg agter at holde dig opdateret med alle nyhederne padel ! Vi ses snart på pisterne!