gammelt håb om padel verden og 25. spiller i verden på 21, baskeren Andoni Bardasco måtte stoppe sin professionelle karriere i slutningen af ​​2018 på grund af flere skader. Nu 30 år gammel taler han med os om sin omskoling, hjemme i Bilbao, i undervisningen i padel til udenlandske spillere – og især franske spillere.

Fornøjelsen ved at dele sin passion

"For mig er tanken om at omskole i padel tog ikke fat med det samme. Jeg tog lidt tid og afstand fra padel for at finde ud af, hvad jeg egentlig ville. På det tidspunkt var der pandemien, som tvang mig til at vente, før jeg lancerede projektet Padel Stuff.

Hvad der er sikkert er, at jeg jævnligt modtog opkald fra spillere, der bad mig om at gøre det padel. Jeg gjorde det nogle gange, og jeg fandt en fornøjelse ved at dele denne passion med virkelig motiverede mennesker. Så jeg sagde til mig selv "hvorfor ikke gøre det til mit job?".

Da jeg tog afsted for at begive mig ud på dette eventyr på egen hånd, mødte jeg Iñaki [Redaktørens note: Iñaki Loredo, partner til Andoni], som ønskede at gøre noget lignende på sin side. Vi talte med hinanden, og det viste sig, at vores projekter faldt sammen, og at vores viden var komplementær: han har mere erfaring med at organisere events, han har arbejdet i erhvervslivet; og mig, jeg har mere viden om padel. Da vi begge havde ekspertise i fremmedsprog, havde vi idéen om at henvende os til udenlandske studerende som en prioritet. Jeg tror, ​​det er meget vigtigt for eleverne at lære på et sprog, de mestrer godt: det giver dem mulighed for at fokusere 100 % på padel, på træning. »

Andoni og Inaki Padel Stuff
Andoni til venstre og Iñaki til højre

”Hvis eleven skal forsøge at forstå, hvad der bliver fortalt ham på et sprog, der ikke er hans eget, er det en yderligere hindring. Selv for en, der forstår spansk og taler det lidt, er det bedre for læreren at gøre en indsats for at tale elevens sprog, fordi en elevs hjerne padel skal tilegne sig en masse information og omsætte den i praksis. Hvis vi derudover tilføjer et fremmedsprog, spilder det for meget energi. »

På banen giver de franske elever alt

"Så Iñaki og jeg havde alt det til fælles, og det var derfor, vi besluttede at lancere Padel Stuff sammen. I Spanien er vi til stede i Bilbao, men vi kan også træne i klubber over hele verden og især i Europa, for at uddanne lærere der. »

“Forskellen mellem spanske studerende og franske studerende er, at franskmændene ønsker at drage 100 % udbytte af kurserne og undervisningen og anvende dem fuldt ud. Det er virkelig en stor forskel. Derfor har jeg mere glæde af at arbejde med franske studerende end med spaniere, for heller ikke her viser unge på 12 eller 14, der sigter mod det øverste niveau, samme lyst til at yde en indsats eller lytte til råd. Mens amatører, der kommer for at holde et kursus, selvom de er på ferie og benytter lejligheden til at drikke øl, besøger Bilbao og spiser godt, godt når de er på padel, de giver alt, og de er fascineret af det, der bliver forklaret for dem. De modtager meget gerne rådgivning. Det er i denne ånd, vi nyder at arbejde. »

Formål: at være en kvalitetsreference

"For fremtiden Padel Stuff, Jeg ser gerne, at vi bliver en reference, især hvad angår kvalitet og ikke så meget kvantitet: Målet er ikke at have tusindvis af kunder, men at sikre, at alle, der kommer til os, er glade, lever en oplevelse så perfekt som muligt i forhold til organisation og kvalitet, selv på små detaljer. Eksempelvis er vi knyttet til, at kunderne har adgang til god mad, at de ikke spilder tiden med at lave ture eller at de har gavn af gode bolde. Det lyder fjollet, men nogle gange ligner de medfølgende bolde hundens. Det er noget, der aldrig kunne ske hos os, vi skifter bolde meget regelmæssigt, for hvis boldene larmer en frygtelig støj ved hvert slag, er det meget kompliceret at overføre det, eleven leder efter. »

Padel Stuff tilbyder skræddersyede praktikpladser til sine studerende

"Jeg gentager, vores mål er at være et benchmark for kvalitet. Vi ønsker ikke, at nogen skal forlade en praktikplads hos os og sige "Jeg var ikke tryg, jeg forstod ikke, hvad de fortalte mig, jeg lærte ikke noget, og jeg mistede min tid". Jeg tror på, at vi i øjeblikket lykkes med dette væddemål, for alle de bands, vi modtager, er meget glade og fortæller os, at de gerne vil tilbage – hvilket nogle allerede har gjort. Målet er nu at gøre det kendt for at nå ud til flere.

Jeg tror, ​​at mange europæiske lande, hvor padel vokser meget hurtigt ville gavne mange mennesker som os for at hjælpe dem med at vokse niveauet. For at spillelysten kan øges, skal folk have udfordringer, der giver dem lyst til at komme videre og lære. »

Skræddersyede kurser, tilpasset elevernes ønsker

”Den type praktikpladser, vi tilbyder på Padel Stuff er variabel, tilpasser vi os efter ønskerne... Det kan enten være en gruppe på otte personer, der kommer for at lege og lære morgen og eftermiddag, eller et par, der kommer for at træne om morgenen og så nyde vores by, eller endda en. -dages besøg fra en, der vil arbejde på deres største svaghed: alt er muligt.

Når vi tilrettelægger kurserne, kontakter vi de berørte personer direkte for at indsamle de nødvendige oplysninger til at planlægge undervisningen. Bagefter forsøger vi, afhængig af ledige dage og elevernes prioriteringer, at tilrettelægge træningssessionerne bedst muligt, så al viden bevares godt.

Infrastrukturmæssigt arbejder vi i en storslået klub, virkelig smuk og med meget højt til loftet. Efter vores mening er padel er en sport, der spilles meget bedre indendørs, så det er den type klub, vi har valgt. »

Læs1 episode og2 episode af dette billede

Flere oplysninger om Padel Stuff ICI

Efter 40 års tennis falder Jérôme i potten af padel i 2018. Siden da tænker han på det hver morgen mens han barberer ... men barberer aldrig pala i hånden! Journalist i Alsace, han har ingen anden ambition end at dele sin passion med dig, uanset om du taler fransk, italiensk, spansk eller engelsk.