Under det nationale seminar i Stå op, arrangeret af Paris Volley, svømmeren og den olympiske mester Yannick Agnel gik på scenen til en ekstraordinær samtale. Det er ikke padel, men du vil se, det er det inspirerende.

For at få succes skal du faktisk kæmpe og til tider endda ofre en del af dit liv for at se slutningen. Mange spillere fra padel Franskmænd gik for at leve deres drøm i Spanien. En drøm, men også meget arbejde og nogle gange endda en rigtig indsats. De var blandt de første udlændinge (efter argentinerne), der gik i gang med World Padel Tour. Og for at være konkurrencedygtig er der intet valg, du skal arbejde hårdt. Godt gået over for dem.

Tak til 4EverSport, Livemotion et offside for kvaliteten af ​​indhold og billeder.

Svømmernes fysik

”Der er forskellige størrelser afhængigt af slagene. Brystsvømningssvømmere er mindre. På samme måde som Usain Bolt for eksempel, der måler næsten 1m95, svømmere vokser fra generation til generation. Jo større din arm er, jo mere vand bærer du, og jo hurtigere går du. “

”Jeg har taget 10 kilo på, siden jeg trak mig tilbage fra sporten. I svømning er det vigtigt effekt / vægt-forholdet. Du skal være som cyklister: så let som muligt og udvikle så mange watt som muligt i vandet. I 2m02 vejede jeg 86 kilo. ”

”Jeg er glad for at se volleyballspillere af normal størrelse. Vi havde en generation af svømmere, hvor vi alle var omkring 2 meter. ”

En mesters ydmyghed

Le dobbelt olympisk guldmedalje blev spurgt om offentlighedens reaktion på hans forestillinger. Svaret er fantastisk:

”Der er noget skørt. Jeg har ikke lyst til, at det er mig på billederne. Jeg voksede op med ideen om OL som noget utilgængeligt. ”

”Det er den bedste gave, vi kan give en atlet at nå inspirere de yngre generationer. Jeg ved ikke, om jeg er opmærksom på den indvirkning, vi måske har haft. ”

Uddannelse er en investering, ikke et offer

"For mig betød en god morgen i 10 år at stå op efter kl. Jeg så det ikke som et offer, det er faktisk en meget fransk måde at se tingene på. Jeg så det som en investering. At rejse sig og opleve det. Det var ikke altid nemt, men jeg betragtede det som et privilegium at opleve de øjeblikke. Der var meget få mennesker i verden, der oplevede dette."

”Det var 7 dage om ugen med 7 til 6 timers træning om dagen. Men når du begynder at leve denne slags øjeblikke (store sejre), er du klar til at gøre alt for at leve andre. At bestige bjerget er ret kompliceret, men det er unikke øjeblikke. "

Taktiske og mentale dispositioner til et løb

"Jeg foretrak at holde lidt energi i kvalifikationsfasen og overlade de" bedste linjer "til modstanderne."

"Når journalisten stiller det berømte spørgsmål "hvad tænkte du på under løbet?" og atleten finder altid sig selv uden rigtig at vide, hvad han skal svare. Det er ikke fordi vi ikke tænker på noget, det er fordi vi er i en næsten meditativ tilstand. Vi er så fokuserede på vores arrangement, og vi har allerede oplevet det så meget i træningen, at vi denne gang bare hygger os og lægger den ekstra sjæl til. 

”Når du er i telefonrummet, er der tusindvis af mennesker, der stamper deres fødder, og det giver det indtryk af at være gladiator. Det er en af ​​de eneste ting, jeg virkelig savner."

Amerikansk kultur

“Kultur ved kanten af ​​bassinet. Første gang jeg trænede med manden, der coachede Michael Phelps, gik jeg fra et koldt miljø til en indstilling, hvor der var musik, der blærede, og fyre råbte til dig "kom nu gør det ”når du er i bassinet.”

»Der, hvor vi ser tingene anderledes i USA, er på kontraktniveau. I Frankrig betales svømmerne af klubben. Der ankommer jeg, vi lægger kontrakten ned, og jeg begynder at læse den: Jeg ser "Yannick skylder Bob Bowman 50 dollars om året". Så jeg spørger ham, og han siger til mig: "træning er en service, du betaler for".

"Så det har 3 umiddelbare virkninger. Den første er, at du aldrig kommer for sent til træning i betragtning af omkostningerne ved træning. Det andet er, at han heller aldrig kom for sent til træning. Og den tredje er, at det skaber en vis distance i det forhold, vi begge havde. Det gav os mulighed for at få et mere arbejdsforhold."

”I Frankrig har vi ofte trænere, der har fulgt os siden vi var unge, og hvis du bryder det forhold, har du det som om du er færdig med din karriere. Der er meget mindre af den gamle pareffekt. ” 

Hans sportspensionering

Le nîmois trak sig tilbage fra sport kl. 23, efter OL i Rio i 2016.

"Der er to slags pensioneringer i sport på højt niveau. Mig, jegJeg var sikker på, at jeg ville stoppe, det var en beslutning. Jeg sagde til mig selv, jeg har ikke andet at lave udover at være atlet. Vi svømmere planlægger OL, så vi skulle planlægge yderligere 4 år. For at være ærlig er jeg glad for, at jeg ikke gjorde det, da jeg ser den nuværende situation. Jeg tror, ​​det må være meget hårdt for atleter, især for dem, der skal udskyde deres pensionering.”

"Den anden kategori af atleter er dem, der er tvunget til at stoppe af forskellige årsager, ofte skader. I årevis har de denne lille stemme, der fortæller dem "hvis jeg ikke havde skadet mig selv...". Og det er virkelig svært. Nu bor jeg i Paris, jeg gik på Dauphine University, og jeg har det godt.”

E-sport

Yannick Agnel blev sportsdirektør for en e-sportsklub.

"Idéen var at kombinere det bedste fra sportsekspertise med e-sport og at overvåge disse spillere som ægte atleter på højt niveau. Jeg er ikke ekspert i verden af ​​videospil, men på den anden side, vi overvåger alle de detaljer, der adskiller forestillingen : fysisk forberedelse, ernæringsmæssig, medicinsk, psykologisk opfølgning, ved helbredelse ... ”

"Følelsen er nøjagtig den samme som i sport. Jeg tror, ​​det endda er blevet tidoblet. Jeg klarer ikke forestillingen, for det er dem, der konkurrerer, så jeg understreger meget mere. Jeg vil aldrig være i stand til at træne på et højt niveau, fordi jeg vil dø af et hjerteanfald. Jeg foretrækker at have kontrol. ”

Karrierehåndtering

“Svigt er aldrig let, men det er der, man lærer mest. Angående nattens verden. Når du er ung og har Aphrodite- eller Adonis-kroppe, og du er under pres med kun et par gange om året til at feste, ja, så går du helt ud. Det har aldrig været specielt min verden."

”Det, der var sværest, var at finde mening igen, da jeg stoppede min karriere. For at finde det, jeg inderst inde gerne ville give til folk. Som atleter er vi formidlere af følelser, i dag vil jeg være en formidler af mening. 

”Vi taler ofte om ledelse. Hvad der fungerer godt, i denne digitale tidsalder, er at klare dig med dine fødder. Hvad du sender via e-mail, hvis du kan tage sig tid til at fortælle personen visuelt og virkelig udveksle noget på et følelsesmæssigt niveau, det er vigtigt, gør det."

Yannick Agnel er meget mere end den svømmer, han engang var. Hans dybe tanker er meget inspirerende og kan anvendes på verdenen af padelog til livet mere bredt.

Ud fra hans navne kan vi gætte hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik efter kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Han er den internationale gentleman af Padel Magazine. Du vil ofte se det på de forskellige internationale konkurrencer, men også på de store franske begivenheder. @øjeafpadel på Instagram for at se hans bedste billeder af padel !