Til stede kl Padel Horisont for National 1 interklubber for at opmuntre sin kæreste Wendy Barsotti og beundre showet, fortæller den professionelle håndboldspiller Valentin Porte os om sin kærlighed til padel.

Højrehåndet i håndbold, venstrehåndet ind padel

”I håndbold er jeg venstrehåndet, en egenskab, der adskiller mig på banen. Men når det kommer til padel, Jeg spiller med min højre hånd. Det er en situation, som, jeg tror, ​​begrænser mine fremskridt i denne sport lidt. Hvis jeg spillede med venstre hånd padel, Jeg er overbevist om, at jeg kunne gøre mere og være mere komfortabel. Men naturen har gjort mig mere komfortabel med min højre hånd, så jeg tilpasser mig.

Problemet i øjeblikket er, at jeg har en konkurrencedygtig side, så jeg vil konkurrere og forsøge at klatre op på ranglisten (Red. bemærkning: den er i øjeblikket nr. 2378), men det er ikke rigtig muligt, fordi jeg har et job i den travle tid med håndbold... spille for sjov, og jeg har tænkt mig at komme videre."

Hans hjerte svinger...

Mit hjerte svinger mellem flere klubber, især på grund af personlige og venlige forbindelser. Jeg er tilhænger af Palavas, hvor min kæreste spiller, og hvor jeg har mange venner. Jeg går der regelmæssigt for at spille, men jeg er officielt medlem af Hauts de Nîmes-klubben. Forhandlinger er i gang med Palavas, og hvem ved, måske skifter jeg snart klub!

To uger i Spanien til fremskridt

"Jeg må indrømme, at det at tage lektioner nok ville være gavnligt for min teknik og min forståelse af spillet. Men med min travle tidsplan er det svært at finde pladser til at tage lektioner på. Så når jeg har et ledigt øjeblik, foretrækker jeg at organisere et spil med venner. Jeg har chancen, måske takket være min sportslige baggrund, for hurtigt at tilegne mig teknikker og strategier blot ved at observere. At se turneringer eller videoer hjælper mig meget.

I sommer tilbragte jeg to uger i Spanien for at træne seriøst, og jeg så, hvordan lektioner med gode lærere kan accelerere fremskridt.”

Håndboldspillere har deres plads padel

"Hvad jeg især sætter pris på padel, dette er dets kollektive aspekt. Selvom vi kun er to på hvert hold, er kommunikation og gensidig assistance essentiel, ligesom i håndbold. Med min partner, Rémi Desbonnet, som er håndboldmålmand for Frankrigs og Montpelliers hold, har vi udviklet et bånd, der gør det nemt for os at forstå hinanden.

Denne kemi har hjulpet os med at gøre fremskridt og nå konkurrenceniveauer, vi aldrig havde forestillet os, som en P1000-tabel. Og så er der denne fornøjelse ved at udfordre spillerne padel, for at vise dem, at vi har vores plads."

”At flytte fra håndbold til padel, det ændrer verden. Fra en boldsport til en ketsjersport er overgangen ikke let, især for en som mig, der ikke har en baggrund i ketsjersport. Det, jeg finder i begge discipliner, er betydningen af ​​kollektivet, strategi og kommunikation. Hos Rémi ansøger vi padel håndboldens principper.

Det er denne overførsel af kompetencer, der giver os en fordel. Vi har en anderledes måde at gribe kampe an på. DET padel giver mig også mulighed for at flygte, for at komme væk fra det daglige professionelle håndboldliv. Det er et frisk pust, en måde at møde nye mennesker på og få anderledes oplevelser.”

En balance at finde

”At finde balancen mellem min professionelle karriere i håndbold og min passion for padel er en rigtig udfordring. Med et skema fyldt med træning, kampe og rejser er det ikke altid nemt at få tid til padel. Jeg kan dog ikke forestille mig mine hviledage uden fysisk aktivitet. Jeg er, hvad man kan kalde hyperaktiv, undtagen selvfølgelig når jeg er ekstremt træt.

Mine trænere forbyder mig ikke strengt at dyrke andre sportsgrene på mine fridage, så længe det ikke skader min håndboldpræstation. Det er helt sikkert, at den dag, jeg begynder at stikke tungen ud på banen, vil de bede mig om at stoppe."

Hans diagonal med Alix Collombon...

“Jeg har ikke haft en chance for at spille diagonal med Wendy endnu, men det er noget, vi overvejer. Indtil videre har vi spillet et par kampe sammen, og jeg må indrømme, at jeg har en lille fordel i forhold til hende. Jeg lavede dog en diagonal med Alix collombon, Jeg var meget træt, jeg kom ud af en turnering, hun var i god form, og der var stadig nogle tætte kampe, men jeg tog 6-0... Jeg ved, det var tæt på, det gør jeg ikke, jeg tog ikke 40 -0 i hver kamp alligevel. Men der bliver hævn!”

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.