Thomas Vanbauce betror sig til årsagerne til sin adskillelse fra Dorian de Meyer, hvilket fremkalder deres divergens af mål og hans aspiration om at leve fra padel. Han deler sin rejse, sine tanker om deres duo og sine fremtidige ambitioner.

Rejsen med Dorian de Meyer

“Dorian tog mig med til at spille min første kamp padel. Vi begyndte at konkurrere i turneringer sammen og kæmpede i et år, før vi vandt vores første P100 sammen. Vi kravlede op i graderne og kom niveaumæssigt meget langt fra. Vi nåede vores bedste franske placering i september 2022, idet vi blev nummer 10, hvilket er fantastisk, fordi det er noget, vi aldrig ville have håbet på at opnå; det var en drøm.

Faktisk når vi begynder at spille padel, vi siger ikke til os selv, at vi ikke kan være 10. franskmand og stå ved døren til det franske hold, og det er det smukke. Det er en ret følelsesladet tid, jeg indrømmer, at jeg stadig ikke er klar over, at det virkelig er slut. Hvad der er sikkert er, at banen er storslået, og at vi ville have tilmeldt os hver dag for at opleve det. Vi havde nogle utrolige øjeblikke sammen, og det at dele et venskab uden for og på banen gjorde det hele endnu mere.”

Adskillelsesfaktorerne 

"For at være ærlig tror jeg, at faktorerne til denne adskillelse kommer fra mig. Jeg havde brug for at bryde denne dårlige dynamik, som vi havde i flere måneder, hvor vi ikke opnåede resultater sammen, hverken internationalt eller endda i Frankrig. Vi kæmpede for at finde kemi på banen og nå et konkurrencedygtigt holdspil. Individuelt følte jeg fremskridt på min side i løbet af forsæsonen. Jeg lavede en masse fysisk forberedelse og padel fra december til februar. Dorian gjorde det selvfølgelig også, men resultaterne stemte ikke overens med denne progression.

Jeg sagde til mig selv, at for at relancere vores hold skulle vi lave et par turneringer hver for sig for at kunne starte bedre sammen, men fra det øjeblik jeg tog denne beslutning om at ville lave et par turneringer uden ham internationalt, befandt vi os i en unik position, fordi vi altid havde ønsket at spille sammen, motiveret af vores venskab. Jeg tror, ​​der var ting, der drev os, som var anderledes fra det øjeblik, vi blev professionelle. Når jeg først var professionel, er det, der begejstrer mig, at kunne lykkes, selvfølgelig individuelt, men også sammen med Dorian, fordi mit projekt var med ham. Men det er et valg, som jeg tog at fortsætte med ham, fordi jeg tror på, at Dorian de Meyer og Thomas Vanbauce kan gå til det franske hold sammen, kan slå de bedste og have en fremtid på det internationale kredsløb.

VANBAUCE DE MEYER

I slutningen af ​​dette år, med de resultater, vi havde, opstod spørgsmålet mere og mere, og jeg har ingen problemer med tanken om, at vi kunne lykkes hver for sig, for målet er, at vi begge lykkes. Jeg vil altid stå bag ham, bag hans projekt. Jeg er overbevist om, at han vil lykkes, og han, tror jeg, ønskede, at vi begge skulle lykkes sammen eller ingenting. Det var det, der fik ham til at tikke.

Vi havde mål, der var lidt anderledes fra det øjeblik, vi blev professionelle. Før den professionelle fase opstod spørgsmålet ikke, fordi vi spillede sammen, fordi vi gerne ville spille sammen, og vi kunne lide det. Der var ingen væsentlig horisont. Fra det øjeblik, vi blev professionelle, var mit mål at få succes og forsøge at leve med padel. Det er essentielt, at det lykkes mig både på internationalt og fransk niveau at være på det franske hold, og jeg vil give mig selv midlerne til at opnå dette.”

På nationalt plan

”Det er ret ømtåleligt, fordi jeg tror, ​​at det, der gør os ondt, er at indse, at vi ikke er på samme bølgelængde med hensyn til målsætninger ift. padel. Det, der kom ud af det, var en slags skuffelse, og jeg synes, det knækkede noget i vores duo. Jeg tror, ​​at vi ikke ville se os selv spille internationalt med nogen andre og så komme tilbage til Frankrig for at spille sammen igen. I dette tilfælde var det i virkeligheden enten vi leger sammen, eller også spiller vi ikke sammen. Vi har altid nægtet at spille med hinanden som standard. Under alle omstændigheder har jeg altid nægtet at spille med Dorian som standard, og jeg ønskede virkelig, at det skulle være et valg fra det øjeblik, jeg ville blive professionel.

Og det er rigtigt, at jeg for nylig på grund af resultaterne havde brug for lidt forandring og finde mig selv som spiller. Jeg har ikke nok perspektiv på situationen, men det første turnering i Dubai har fungeret ret godt for mig indtil videre."

Dorian de Meyer og Thomas Vanbauce

De franske mesterskaber 

“Det, der er en skam, er, at vi skal igennem de regionale mesterskaber på grund af vores placering. Det vil sige, at jeg er franskmand nr. 37, mens jeg i øjeblikket er nr. 251 i verden uden at drage fordel af assimilering. Hvis jeg ønsker at blive assimileret, bliver jeg 50. franskmand, hvilket jeg finder ret afvigende i forhold til vanskeligheden ved at blive placeret mellem 300. og 250. i verden.

Faktisk går vi ikke direkte igennem kvalifikationsfasen. Der er 12 hold, der er direkte kvalificerede, og vi er ikke et af de her 12 hold, så vi skal igennem den regionale fase. Jeg finder det ret afvigende, fordi vi professionaliserer og spiller internationalt netop for at favorisere det internationale niveau, og vi bliver straffet i Frankrig. Vi er tvunget til at spille det regionale mesterskab, mens andre ikke gør.

Med hensyn til denne begivenhed var de franske mesterskaber oprindeligt et meget vigtigt mål i min sæson. Jeg ved, at der er verdensmesterskaberne, der kommer bagefter, og jeg tror, ​​at de franske mesterskaber også vil være en god måde at foretage udvælgelse til verdensmesterskaberne på. Jeg lægger dog reelt ikke noget pres på mig selv i forhold til det franske mesterskab. Jeg vil bare nyde, dele dette øjeblik en sidste gang med Dorian, for det er alt, hvad vi fortjener. I betragtning af den historie, vi har skabt sammen, og alt, hvad vi har oplevet, er dette minimum. Jeg vil bare nyde at være på banen med ham en sidste gang ved det franske mesterskab i håb om at kvalificere mig til de regionale mesterskaber."

Programmet og dets partner for fremtiden

“Jeg spillede i London med Nicolas Rouanet med blandede resultater, og med god grund spillede vi et meget stærkt par, der vandt FIP ​​i Litauen. I næste uge tager jeg til Monaco for igen at deltage i en turnering med Maxime Joris. Det, at det gik godt med Maxime i Dubai, at vi kommer godt ud af det, og at han har et internationalt projekt, får mig til at tænke på muligheden for at fortsætte med ham, men det er stadig en idé i øjeblikket.”

meyer vanbauce

Mål og ambitioner for 2024

”Ja, jeg lærte i går præcis, at jeg er blevet udtaget til forvalgskurset for det franske hold, som finder sted i begyndelsen af ​​maj; Det er gode nyheder. Jeg havde ikke specielt mål om at være på det franske hold i juli til EM. Mit mål var at være på det franske hold i november. Men derudover er det selvfølgelig at have en udtagelse i år, hvis jeg kan, for der bliver lavet en fornyelse givet, at Jérémy Scatena og Benjamin Tison er stoppet på det høje niveau; der er steder at tage. Det er klart, at jeg har mine kort at spille, og jeg vil gøre alt for at være der, for at fortjene dette sted.

Sidste år var mit mål at være blandt de 200 bedste i verden, hvilket jeg ikke nåede. Så i år vender jeg tilbage til dette mål og spiller så mange FIP-turneringer som muligt. Niveaumæssigt ville målet være at slå hold, der på papiret er stærkere end mig. Indtil videre er det kommet godt fra start, for efter den sidste turnering slog vi stadig 2. seedet (Inzerillo/Vives). Det er noget, der ikke er sket for mig i lang tid, at have slået et medlem af det franske hold. Det går tilbage til september 2022, hvor vi vandt med Dorian i finalen i en P1000 mod Maxime Moreau og Matthieu Armagnac.

Det er primært målsætninger i forhold til spilleniveau, at gå efter store kampe frem for målsætninger i forhold til placering, fordi vi ser det lidt internationalt: placeringen betyder ikke så meget for øjeblikket. Der er stadig hold, der er dårligt rangeret på grund af overgangen World Padel Tour /FIP/ Premier Padel, og andre, der er lidt udklasset, fordi de spillede FIP-kredsløbet meget hurtigt; det er stadig lidt ubalanceret. Målet vil være at klatre i graderne lidt efter lidt, at vinde store kampe og at være på det franske hold."

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.