På tærsklen til Nationale 1 Interclubs interviewede vi manden, der nu er den nye aktive franske nummer 1, Thomas Leygue.

Formålet med Casa Padel : titlen

”For første gang skal jeg deltage i de franske holdmesterskaber, og jeg er stolt af at repræsentere hjem Padel. Målet er klart for os: at vinde titlen. Det er en ambition, der giver genlyd i hjertet på hvert medlem af holdet, og jeg føler, at vi har det, der skal til for at nå det.

Med hensyn til, hvem jeg vil spille med, er spørgsmålet fortsat åbent. Den endelige sammensætning vil afhænge af holdkaptajnernes beslutninger. Personligt tilpasser jeg mig let, og jeg synes, at Teo Zapatas spillestil svarer godt til min måde at spille på. Men i sidste ende er jeg klar til at tilpasse mig."

Ambitioner for 2024

”Jeg har ikke et specifikt mål med hensyn til placering. Som jeg altid har sagt, er det, der betyder noget for mig, at finde konsistens i mine resultater. Selvfølgelig ville jeg ikke sige nej til progression på ranglisten, at sigte mod de 70, de 50 eller endda top 40 ville være fantastisk. Men mit hovedfokus er fortsat på at forbedre min konsistens på kredsløbet.

Mental stabilitet og stabilitet med partnere er også vigtigt. Sammen med min partner (Ferran Insa) har vi udviklet vores egen spillestrategi. Denne stabilitet er et stort aktiv for mig. For nu spiller vi godt sammen, vi havde en meget god afslutning på sæsonen, og jeg håber, det fortsætter sådan."

Thomas Leygue knyttede næve 2024

Insa: den ideelle partner

"I øjeblikket er vores beslutning klar: at fortsætte vores rejse sammen. Han spiller stadig meget godt, og han har lært mig meget, men jeg tror, ​​jeg har en større margin til forbedringer end ham. Det vil vi se på lang sigt, men under alle omstændigheder på kort sigt bliver jeg hos Insa. 

Det at ikke længere være citat-unquote teamlederen og have en, der har sådan stabilitet, er en kæmpe hjælp, så jeg tror i dag er den ideelle partner for mig. Vi supplerer hinanden rigtig godt, og vi får se, hvad der sker i år!" 

Tilbageblik og modenhed

”Når jeg ser tilbage, måler jeg de fremskridt, der er gjort, og den modenhed, der er opnået gennem årene. Jeg oplevede op- og nedture, ændringer i partnere, hvilket er almindeligt i teams. I dag er jeg bedre i stand til at håndtere de udfordringer, der opstår, takket være den modenhed og den erhvervede erfaring.

Jeg har altid en særlig tanke til Nicolas Trancart, som jeg delte halvandet års konkurrence med. På trods af uregelmæssighederne i mit spil på det tidspunkt stolede han på mig.”

"Jeg nyder at spille til venstre, men i øjeblikket har jeg bedre resultater til højre, og jeg er endnu ikke klar til at skifte tilbage til venstre."

Udsigter for det franske hold

Thomas Leygue fra bagsiden af ​​Frankrigs World Cup 2022 Dubai-hold

"Frankrigsholdets fremtid er ved et vendepunkt, med afgang af emblematiske figurer som Benjamin Tison og Jérémy Scatena. Deres fravær efterlader et tomrum, ikke kun med hensyn til færdigheder på banen, men også for den atmosfære og lederskab, de medbragte. Det ser jeg dog som en mulighed for, at den nye generation, som jeg er en del af, kan gå forrest og vise, hvad vi kan.

Det er rigtigt, at vi måske ikke er lige så konkurrencedygtige umiddelbart, men jeg ser optimistisk på fremtiden. DET padel i Frankrig er fuld af talent, med lovende unge spillere klar til at skabe sig et navn. Vi har foran os udfordringen med at opbygge et nyt konkurrencedygtigt hold, der er i stand til at holde Frankrig på højeste niveau."

Interviewet i sin helhed:

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.