Fra nu af aktiv fransk nummer et internationalt, Thomas Leygue, ser tilbage på sin 2023-sæson med "op- og nedture". Franskmanden tøver ikke med at fortælle os, hvad der sker i en spillers liv, med vanskelighederne undertiden med at finde sin plads på banen, finde den rigtige partner og hans tilknytning til Insa. Vi vendte også tilbage til "chokket": den sportslige pensionering af den 60. spiller i verden, Benjamin Toson.

Men i sidste ende sluttede Thomas sæsonen af ​​med en meget hæderlig 87. plads i verden (FIP-ranglisten) og ambitioner for 2024.

Ingen kaldte mig for at spille

Året startede dårligt for mig. Jeg startede året til venstre med Marcos Cordoba, men det gik ikke særlig godt. Vi skiltes ret hurtigt, og jeg oplevede så et lille hul i selvtilliden, fordi jeg havde en god placering, og ingen kaldte mig til at spille, i modsætning til i starten af ​​året, som var ret kompliceret.

Jeg gik derefter med Guillem Figuerola, som var meget lavere rangeret, det var lidt af et væddemål på fremtiden. Og der igen gjorde den manglende tillid til mig, det faktum, at han stolede for meget på mig, forholdet kompliceret.

Vi gik fra hinanden efter 2-3 måneder, trods nogle anstændige resultater.

Figuerola-Leygue

Ferran Insa, det er en god forening

Derefter startede jeg projektet med Ferran Insa, og det gik meget godt, vi havde gode resultater. Dette er den gode nyhed fra denne forening.

Jeg synes selvfølgelig, at jeg er kommet godt videre på det taktiske aspekt, jeg har stadig en bedre fysisk kondition, så der er mange positive ting at tage af i 2023, selvom jeg gerne ville have gjort det bedre i starten af ​​året.

Leygue Insa smiler 2023

Fejlen ved at starte til venstre i 2023

Jeg ville gerne have startet sæsonen til højre. I dag er det åbenlyst, at jeg skal spille til højre. Jeg begik den fejl at starte til venstre. For resten er der ikke meget der vil ændre sig, jeg fortsætter med at træne. Du skal altid forsøge at forbedre dig, træne bedre, spise bedre, sove bedre. På trods af nogle små fejl, der skal rettes, leder jeg efter stabilitet.

At have lavet fejl gav mig mulighed for at lære. Jeg fortryder ikke at have begået dem, og hvis jeg skulle gøre det igen, ville jeg gøre det. Så selvfølgelig ingen fortrydelser.

Jeg skal finde stabilitet

Jeg vidste, at jeg havde problemer med stabiliteten. I 2022 havde jeg en god start på sæsonen, derefter et hul i starten af ​​året, før jeg indhentede det mod slutningen. At finde stabilitet er vigtigt for mig.

Jeg tror, ​​jeg fandt det med min nuværende partner. Indtil videre fortsætter jeg med Bastien Blanqué i Frankrig og med Insa internationalt.

THOMAS LEYGUE

At spille 25 turneringer virker enormt for mig, og det er ikke kun det...

At spille 25 turneringer virker allerede enormt for mig. Kalenderen er ret travl med franske turneringer, FIP-turneringer og måske andre. Tidsplanen bliver derfor meget travl.

Jeg håber på at få lidt mere ferie end sidste år, men jeg fortsætter med at træne på samme måde med de samme trænere og det samme hold.

Tisons afgang: et chok

Le Bens afgang var lidt af et chok for mig. Jeg diskuterede det med ham i Milano, og jeg havde virkelig ikke forventet det. Det var ikke sådan, jeg ville have ønsket at blive fransk nummer 1. Jeg ville have foretrukket at slå ham i stedet for at arve hans position efter hans pensionering.

Det er mærkeligt ikke at se ham blandt os mere. Han var min største rival i Frankrig og en kilde til motivation. Ikke at have ham i det franske hold længere vil efterlade et stort tomrum, det er helt sikkert.

Finale-france-blanque-leygue-tison-bergeron-2022-Toulouse

Jeg tror ikke, at nogen er i en god position til at vide, om det er det rigtige valg, om det er for tidligt eller for sent. Kun Ben kan træffe denne beslutning. Hvis han tog det, er det fordi det er det rigtige valg for ham. Dette vil efterlade et hul i padel fransk, men det vil også hjælpe os. Jeg håber alt går godt for ham.

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.