Interviewet live af vores kollegaer fra Mundo Deportivo, Sanyo Gutiérrez vendte tilbage til årsagerne, der førte ham til at skilles fra Momo Gonzalez.

Forandringens år?

Sanyo forklarer, at beslutningen om at skilles kom hos Roland-Garros: "Efter nederlaget i Paris (mod Sanz/Nieto) ringede jeg til Momo og tog beslutningen, men jeg kunne se, at vi begge var i en dårlig situation. For mit vedkommende kunne jeg ikke komme tilbage til mit bedste niveau."

For argentineren, som spillede sidste år med Agustin Tapia, har de manglende resultater i 2023 meget at gøre med de vanskeligheder, han oplever på det mentale plan:

”Sidste år vandt jeg fem titler og spillede ti finaler. Jeg har svært ved at acceptere, at jeg fra det ene år til det andet finder mig selv i tre finaler, og at jeg kan afslutte året uden en titel. Jeg har vundet turneringer i ti år. Det er svært at acceptere. Jeg bliver nødt til at vænne mig til det. Måske var Momo så uheldig at finde sig selv midt i et år med forandring, lige da jeg begyndte at afvise.”

For meget frustration

Ikke rigtig en fan af sprogbrug, den indfødte i San Luis påtager sig klart sit ansvar i denne sag:

"Meget af det er min skyld. Jeg kunne ikke håndtere frustrationen, og jeg kunne ikke tillade Momo at spille på sit bedste.”

“Jeg vil gerne finde mig selv på et mentalt plan, med Momo kunne jeg ikke gøre det. Jeg blev frustreret over ingenting og over ikke at hjælpe min partner."

Og for at forsøge at opnå dette kan argentineren regne med en ny udfordring, med sin nevø Agustin Gutiérrez.

“Jeg tror på min nevø”

Og hvis argentineren på tidspunktet for afskeden med andalusieren havde flere muligheder, foretrak han stadig at vælge familie: "Jeg havde mulighed for at spille med en anden spiller og blive i top otte par på begge turneringer, men jeg sagde nej. Med min nevø kommer jeg ud af otte” (Redaktørens note: Sanyo og Agustin bliver nummer 10 på Madrid Master).

Han fortsætter: "Jeg stoler på min nevø. Jeg så ham spille meget godt i Finland. Jeg sagde til ham, at jeg ville afslutte året med ham, og så ville vi se. Men jeg vil ikke have, at han skal føle, at jeg bruger ham til at komme igennem året. Jeg tror på hans niveau."

Nu venter vi utålmodigt på, at Madrid-mesteren skal se, på hvilket niveau 100% Gutiérrez-parret vil være i stand til at udvikle sig!

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !