Romain Coirault er en af ​​de bedste franske spillere over 40 år. Vi vender tilbage til kurset og tankerne om den, der ikke vil deltage denne weekend i Nationale 1 Interclubs...

Fra tennis til padel

"Jeg blev rangeret -4/6 i tennis, jeg kom til at spille på et amerikansk universitet i 1998 (lige efter OL) ved Georgia Tech (Atlanta), takket være et sportsstipendium. Selv dengang var det et suverænt springbræt at nå det professionelle niveau. Jeg havde chancen for at møde bemærkelsesværdige personer som James Blake og Mike Bryan. Så startede jeg min professionelle karriere hos Coca-Cola.

Tilbage i Frankrig var jeg i stand til at udvikle mig inden for French Tech. Især lancerede jeg mærket LesFurets.com i Frankrig som marketingdirektør, før jeg tog ansvaret for LALALAB, en mobil fotoprintapplikation, som efterfølgende blev købt af Clairefontaine. For nylig grundlagde jeg Big Marius, et headhuntingfirma med speciale i rekruttering af Exec- og C-niveau-profiler til startups."

“Min overgang fra tennis til padel på over 40 år kan forklares med min fortid som tennisspiller, og min passion for ketchersport. Jeg blev også assimileret 2B i squash, da jeg vendte tilbage fra USA.

Jeg kan godt lide at tro på, at jeg stadig kan konkurrere med de bedste franske spillere, især takket være min alsidighed og det faktum, at jeg kan spille på begge sider. Jeg var således i stand til at deltage i en P1000-finale, der spillede til højre sammen med Gauthier Boutel, hvorimod jeg oprindeligt spillede mere til venstre. Jeg tror, ​​at det "høje niveau" i Frankrig forbliver relativt tilgængeligt: ​​mange gode tennisspillere i anden runde kunne nå den franske top 30 med lidt træning.

Men dette risikerer at blive mere kompliceret med fremkomsten af ​​talenter fra 100 % træning. padel, såsom Yohan Boronad og Timeo Fonteny for eksempel, der er meget unge og allerede blandt de bedste. Vi vil også se fremkomsten af ​​eks-tennisspillere på højt niveau. Jeg tænker for eksempel på Maxime Forcin eller Damien Bayard, som formåede at stige blandt de bedste franske spillere på meget kort tid uden nødvendigvis at have passeret tærsklen til professionalisering i forhold til tilgang og forberedelse.”

Dens 2024-mål

“Ser vi frem mod 2024: at deltage i Senior+ World Championships med det franske hold er øverst på min liste. At repræsentere mit land på den internationale scene ville være en mulighed for at måle mig med de bedste spillere i verden i min alderskategori. De franske +45 mesterskaber er et andet vigtigt mål for mig. Disse konkurrencer er en mulighed for at demonstrere, at alder ikke er en hindring for konkurrenceevne og præstation på højeste niveau.

At fastholde mig selv i den franske top 50 er også et mål, selvom det bliver kompliceret at nå på lang sigt.”

Romain Coirault

Hans mening om N1

“Selvom jeg synes, at konceptet med en holdkamp og det at repræsentere en klub eller en region selvfølgelig er yderst positivt, finder jeg, at implementeringen fortjener at blive optimeret. Vi ser spillere, der brokker sig over, at der er for mange spaniere i N1, men det er de samme spillere, der udnytter de manglende rammer i denne konkurrence til at skifte klub hvert år, og på en eller anden måde fordrejer giver det. Klubberne synes heller ikke at brokke sig over det. I sidste ende tror jeg, at det er spillerne, der er drivkræfterne bag ankomsten af ​​disse spanske spillere, ikke nødvendigvis klubberne.

Jeg er selvfølgelig skuffet over ikke at spille N1, jeg forstod ikke de menneskelige eller sportslige valg af Padel Røre ved. Vi oplevede et ekstraordinært eventyr for et par uger siden, hvor vi slog oddsene og blev franske vicemestre til sidst. Alle våde deres trøjer i en ekstraordinær atmosfære, men spillerne repræsenterer en klub for en weekend, det virker lidt flygtigt, og denne permanente omsætning fortjener refleksion.

Selvfølgelig ønsker jeg på trods af alt held og lykke Padel Rør for denne konkurrence, Casa Padel et palaver bliver meget svære at slå."

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.