Som kun 11-årig (han blev født den 18. juni 2012) betragtes Tyrone Pottier allerede som et af de mest lovende håb padel Fransk. Licenseret i PACA-ligaen har han netop vundet PACA U16 regionale begivenhed med Ryan Ouabed, hans spillepartner, der er tre år ældre end ham.

Klokken 11, allerede i de store ligaer

”Jeg brænder for padel. Min far, som også spiller regelmæssigt, har i høj grad påvirket min kærlighed til denne sport og hjælper mig konstant med at forbedre mig. Vi har allerede deltaget i turneringer sammen, men tanken er at gøre mere denne sommer, da jeg føler mig mere komplet i dag end for et år siden. siger Tyrone.

Han træner hovedsageligt i tennis / Padel Barbossi-klub med træner Kevin Fouquet, men han spiller tilfældigvis også i Vence, klubben for hans partner, Ryan Ouabed, som er ingen ringere end svigersøn til Sébastien Corbelli, stedets chef.

Tyrone startede videre padel i en alder af 8, og selvom han kun var 11, havde han spillet seriøst i et år. Han deltager ofte i turneringer i padel, herunder U16 Master i PACA-ligaen, som han vandt med Ryan, der snart fylder 15 år. De to unge mænd er derfor nu regionale U16-mestre.

Tyrones ambition er nu at spille for det franske U12-hold. Med dette i tankerne rejste han til Spanien for at deltage i et padel : "Jeg prøver at gøre som de bedste franske spillere." forklarer han.

Udlev dit eventyr fuldt ud som de professionelle

Trods sin unge alder er Tyrone bevidst om sine styrker og svagheder. “Mit svage punkt er fysikken, for jeg er høj af min alder. Jeg arbejder en time om dagen for at forsøge at forbedre min hastighed og afslapning. Mit mål er at være konsekvent, spille lob godt og undgå at skulle spille hurtige volley. Min stærke side er ret lave salve. Med min holdkammerat har vi et spillemønster til alle kampe. Jeg forbereder punktet, og han afslutter det. Vi tilpasser os godt afhængigt af kampens omstændigheder.”

Tyrone deltog i et detektionskursus i Mas-klubben med Yann Auradou og Christian Collange. Han siger, at han er opmuntret af, at han ikke er så langt fra disse spillere på trods af deres aldersforskel.

”I U16-turneringer forsøger spillere ofte at spille på mig. Men jeg holder fast takket være min hovedkvalitet, konsistens. Selvom spillet ofte er rettet mod mig, fordi jeg er den yngste i disse kategorier, formår jeg at holde udvekslingen. Alle kampene var meget tætte, men vi havde altid et godt mønster, der tillod os at bestå.

U12 verdener?

Vi ser, at arven er sikret blandt unge.

Et U12-par ved junior-VM i Spanien i 2019 var allerede blevet udvalgt af den tidligere træner Alexis Salles: Yoan boronad / Timeo Fonteny.

Så hvorfor ikke sende et fransk hold igen i U12 under det næste verdensmesterskab i padel ungdom?

En ting er sikkert, det er, at Tyrone Pottier er en ung spiller at følge tæt, og som er lovet en lys fremtid i padel !

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.