Fred Richeme, leder af Fransk Padel Køb Pau, vender tilbage til rangordningssystemet og niveauskalaen opsat af Régis Monnerie af PadelXP.

Mens han baserer sig på basisbordet, tilbyder Fred en anden vision: klassifikation i tennisstil.

En klassifikation svarende til den, man finder i tennis

"Jeg sørgede for at ændre den grundlæggende nomenklatur i vores arkivsystem, samtidig med at dets grundlæggende struktur blev bevaret. I modsætning til traditionelt notesystem set med Régis Monnerie fra PadelXP som rangerer fra 1 til 10, foretrækker jeg at stole på en tilgang, der er mere kendt for vores sportsfællesskab, svarende til tennis, såsom klassificering i Urangeret, 5ᵉ-serier, 4ᵉ-serier og så videre. Denne model bruges også i pelota.

Jeg synes, at denne måde at klassificere på er meget mere givende. I det nuværende rangordningssystem er rækkerne 1, 2 og 3 faktisk af ringe betydning, mens 80 % af spillerne findes mellem rækkerne 4, 5 og 6. Det svarer på en måde til at sige, at 32 af vores spillere er simpelthen 'gennemsnitlig', hvilket langt fra er ideelt. Vi kunne formentlig drage fordel af en idrætspsykologs ekspertise til at indføre et mere positivt værdiansættelsessystem.

Jeg tror også, det er vigtigt at bruge udtryk, der er specifikke for padel. Så selvom nogle spillere ikke umiddelbart forstår, vil de blive opfordret til at gøre en indsats for at researche og træne. Det er en fantastisk måde at få vores samfund mere involveret i den sport, de elsker.”

Tabellen over niveauer for 2023-2024

N / C 

 BEGINNER (uklassificeret)

Jeg begynder at spille.

Jeg lærer de grundlæggende slag.

Jeg spiller langsomt med korte stævner.

Jeg starter volleyball.

Jeg spiller for fritiden.

Jeg ved, hvordan jeg skal serve, og jeg spiller stævner for at holde bolden i spil.

MELLEM: 5ᵉ serie

Konkurrenceniveau: P25.

Jeg spiller kampe med lange udvekslinger og gentagne op- og nedture på nettet.

Jeg kommer til nettet på serv og efter et lob.

Jeg går ned i forsvaret på det modsatte lob for at returnere bolden.

Jeg spiller bolden efter at have hoppet af glasset.

Jeg kontrollerer placeringen, især i henhold til min partner, som jeg ledsager til nettet eller i defensiv tilbagetog.

Jeg formår nogle gange at lægge bolden tilbage i forsvar af dobbeltruder.

Jeg formår fra tid til anden at sætte bolden tilbage på 360 eller " bajada (nederste vindue).

Jeg laver uprovokerede utvungne fejl.

BEKRÆFTET: 4ᵉ-serien

Konkurrenceniveau: P100.

Jeg mestrer mit spil, med serve og volley, tilbagetog på lobs, kontraangrebs-comeback, skud med spin, serviceretur i lob og i fødderne og positionering i fase med min partner.

Jeg kommer altid til nettet efter et lob.

Jeg afslutter point on the fly og i smash.

Jeg spiller med vinduerne i forsvaret, og jeg sætter bolden i spil på forsvarene i dobbeltvinduer.

jeg mestrer slagene af padel : vibora, bandeja, bajada.

Jeg laver uprovokerede utvungne fejl, fejl i forsvaret under modsat pres og fejl ved at fremtvinge mine angreb.

  AVANCERET: 3ᵉ-serien

Konkurrenceniveau: P250.

Jeg har et almindeligt spil, med få eller ingen utvungne utvungne fejl.

Jeg er god til hurtigt spil og spin, på serve eller i spil.

Jeg varierer områderne og hastighederne på mine salver.

Jeg forsvarer termoruder med beherskelse.

Jeg styrer perfekt slagene padel : vibora , bandeja , bajada.

Jeg afslutter point i smash med 3 eller med 4 og/eller i kontrolleret smash, med glas eller in bandeja.

Jeg kontraangriber modstanderens smashes.

AVANCERET +: 2ᵉ serie

Konkurrenceniveau: P250-P500.

Jeg mestrer alle aspekter af spillet og taktik padel.

Jeg afslutter pointene med at vinde skud mod et solidt forsvar (samme niveau).

Jeg laver ikke utvungne fejl.

Jeg har en perfekt kommando over dobbelte ruder, og jeg bruger ruderne som et modangreb.

Jeg mestrer perfekt effekterne og de specifikke bevægelser af padel : det bandeja ,det vibora og bajada.

EKSPERT: 1ʳᵉ Serie

Konkurrenceniveau: P500-P1000.

Ekspertspiller: 30ᵉ til 150ᵉ fransk (ud af 5.200 rangeret).

Ekspertspiller: 100ᵉ til 1000ᵉ fransk (ud af 35.000 klassificerede).

ELITE

Konkurrenceniveau: P1000-P2000.

Elitespiller: Fransk top 30.

Elitespiller: Fransk top 100.

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.