Spændende diskussion med den tidligere franske top 10, Pierre Etienne Morillon. Fra hans hjertestop på banen til nyhederne padel, salgsketcherens sportsattaché Head vendte tilbage til forskellige emner i de sidste faser af Head Padel Open 2023 på My Center Palavas.

"Jeg vil spille igen padel"

”Jeg tror, ​​jeg spiller igen kl padel, men jeg ved ikke på hvilket niveau. Niveauet er steget, og jeg bliver også ældre. Jeg fyldte 40 i år, og jeg havde også et stort helbredsproblem. Så jeg er ikke sikker på, at jeg kan spille igen eller har lysten og modet til at spille igen på et sympatisk niveau.

Jeg fik hjertestop på banen under træning i Lyon. Heldigvis kom jeg ud af det uden følgesygdomme takket være lægehjælp. Jeg blev implanteret med en subkutan defibrillator for at sikre min sikkerhed."

"De reddede mit liv"

"Jeg trænede med Johan Bergeron i Lyon (note til Esprit Padel). Ved et tilfælde legede en brandmand ved siden af ​​os. Da jeg fik mit hjertestop, greb denne brandmand hurtigt ind ved at udføre hjertemassage og bruge en defibrillator til at genoplive mig. Jeg er taknemmelig for disse mennesker, der reddede mit liv."

morillon bergeron

"Niveauet af spillere stiger, ikke niveauet af turneringer"

”Niveauet af de bedste spillere er unægtelig stigende. Mange spillere har rigtige projekter og unge spillere er mere og mere involverede, nogle tager endda til Spanien for at udvikle sig. Der er dog for mange turneringer, hvilket nogle gange udvander kvaliteten af ​​konkurrencerne.

Selv P500'erne er ikke altid fyldte. For at finde kvalitetsturneringer bør antallet af konkurrencer reduceres for at samle flere spillere.

"Vi skal frigive præmiepengene"

”Jeg synes, vi skal frigive præmiepengene og give de arrangører, der ønsker, mulighed for at lægge flere penge ind.

For eksempel, hvis en P500-turnering vil tilbyde en belønning på 5 euro, kan jeg ikke se, hvor problemet er. For turneringer på lavere niveau som P000 eller P100 er det ikke chokerende at have ingen præmiepenge, da spillere deltager mere for sjov og point end penge. Men lad klubberne frit bestemme, hvad de vil tilbyde i form af belønninger.”

Pierre Etienne Morillon

“En kategori for at tiltrække de bedste”

"Jeg synes, at det er en god idé at skabe en kategori med total frihed i tildelingen afhængigt af vægten af ​​turneringen og holdenes niveau. Således kunne vi bedre differentiere turneringerne og tiltrække de bedste franske og udenlandske spillere ved at tilbyde attraktive belønninger. Måske skal antallet af point indekseres efter vægten af ​​turneringen, for bedre at afspejle konkurrencens kvalitet og niveau.

“Ikke flere store specialklubber padel"

"Den sportslige model i Italien er ligesom i Spanien anderledes end Frankrigs. I Italien og Spanien investerede mange private klubber hurtigt i padel ved at ombygge tennisbaner. I Frankrig er vi stadig hovedsageligt baseret på en associativ model med tennisklubber, som tilføjer en eller to padel.

At indhente Italien ville kræve hurtigere udvikling med private klubber med speciale i padel. "

"Kommuner kunne uddelegere websteder til private aktører"

”For at accelerere udviklingen af padel i Frankrig bør kommunerne uddelegere stederne til private aktører, som er specifikt dedikeret til padel. Dette ville skabe mere jord til padel og fremskynde sportens vækst. Foreningens tennisklubber kunne også overveje at tilføje flere tennisbaner. padel for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Det er vigtigt at hente inspiration fra succesrige modeller i Italien og Spanien til at udvikle padel i Frankrig."

"De bedste franskmænd skal fortsætte med at spille franske turneringer"

"Jeg tror, ​​vi stadig er i en udviklingsfase padel I Frankrig. Begivenheder som Roland-Garros-turneringen og WPT i Toulouse er fremragende til at promovere sporten. Det er dog vigtigt at have vores bedste franske spillere til at spille på den nationale kreds for at tiltrække udlændinge. Vi skal fortsætte med at finde innovative ideer og hente inspiration fra lande, der har haft held med at udvikle padel på en væsentlig måde."

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.