Ved vores journalists mikrofon vender Pablo Ayma tilbage med sin sædvanlige sympati til det franske holds resultater under disse verdensmesterskaber. Men også om dens tilberedningsmetode og om dens fremtid under de trefarvede farver.

Besejret i semifinalen af ​​den spanske trold, Blues har stadig en chance for at skinne og bringe en flot tredjeplads tilbage mod Portugal på lørdag.

"Forstå vejret før du spiller"

"Vi er i fremragende forhold, faciliteterne er fantastiske, og arrangørerne behandler os rigtig godt."

"Det er meget vigtigt at have en god forståelse for vejret og at se, hvordan banen reagerer på det. Det er ikke det samme at spille klokken 14, for med varmen kan spillere, der har et stort smash, slå, men hvis de samme spillere, spiller du dem senere, i det tredje spil, er det, som om du tog deres våben. Det ændrer alt, for fra et hurtigt spil går du videre til et langsommere spil, hvor du bliver nødt til at forsvare dig bedre, fordi vinduerne er vådere.”

“Top 4 mål”

"I går mod Belgien var som en finale, fordi det var en kamp med mange forventninger, hvor vi spillede alt. Det var det øjeblik, der ville bekræfte, om vi sluttede blandt de fire bedste nationer i verden, eller om vi skulle gå længere ned. Vores mål var selvfølgelig at være i top 4. Vi vandt hårdt 2/1 mod dem. Spillerne spillede godt og opfyldte kontrakten. Belgien var en hård modstander, men jeg synes, Paraguay var meget svært at spille. Vi led meget, og selvom vi vandt 2-1, forventede vi ikke at lide så meget mod dette fantastiske hold.

De blå mere samlet end nogensinde før deres kamp om 3. pladsen mod Portugal

"Rækkefølgen af ​​parrene betyder ingenting"

"Hver gang vi går for at spille, ser jeg de kampe, spillerne har spillet, for at give mig en idé om de par, jeg kan lave. På vores side besluttede vi at stille op i par nummer 1 Tison-Maigret, derefter Bergeron – Scatena og til sidst Blanqué – Leygue. Denne beslutning blev truffet, fordi Bastien og Thomas for eksempel ikke har noget imod at spille senere på aftenen, fordi deres spil tilpasser sig det. Benjamin foretrækker til gengæld at spille først. Det, jeg gør, er et møde med hver af dem og derefter i fællesskab.”

"Bastien og Thomas spiller meget godt og bragte os to meget vigtige point. Men det skal også bemærkes, at Benjamin og Adrien havde en kamp på meget højt niveau i går. Ditto for Jérémy og Johan, der mødte det hårdeste paraguayanske par. De var geniale. Så nogle gange betyder rækkefølgen af ​​de opstillede hold ingenting, og under et VM er målet ikke så meget at spille godt, men at vide, hvordan man er konkurrencedygtig."

"Jeg var i tvivl mellem Adrien og Dylan"

"Ja, vi talte sammen med Adrien. Han fortalte mig, at han er meget glad for den tillid, jeg har til ham. I Perpignan diskuterede jeg med ham, fordi han ikke spillede særlig godt, og han var ikke i god fysisk form. Jeg fortalte ham, at jeg havde tillid til ham, men at han skulle bevise det for mig ved at spille bedre. Under forberedelseslejren i Barcelona var jeg i tvivl, fordi en anden spiller skilte sig ud ved at spille på et utroligt niveau. Sidstnævnte er Dylan Guichard. Det var de to spillere, der forblev i kamp, ​​fordi Jérôme Inzerillo og Maxime Moreau spiller meget godt. Jeg valgte trods alt Adrien, fordi han har en masse erfaring og desuden kan han udvikle sig til højre såvel som til venstre. Min hensigt, da jeg ankom her, var at få Adrien til at spille til højre. Han spillede dog til venstre med Benjamin, og til sidst vandt han os nogle meget vigtige point."

Paquito Navarro og Alejandro Galan, de spanske bødler

“Giv alt mod Spanien”

Til denne kamp mod Spanien havde vi et møde med spillerne, men selvom de gør et godt stykke arbejde på banen, er de ikke nødvendigvis tryllekunstnere (griner). Jeg fortalte dem, at i dag var en belønning for alt det hårde arbejde. At være en del af de fire bedste hold i verden er en ære. Vi vil give alt, men det er meget sandsynligt, at spanierne vinder denne kamp [hvilket blev bekræftet efter dette interview]. Der er stadig stor forskel på niveauet, fordi vi taler om de bedste spillere i padel i verden. Jeg bad dem gå helt ud, selvom vi skulle tabe 6/0. Det er det smukke i en konkurrence, at når du møder en modstander, der er stærkere end dig, lærer du, og det tvinger dig til at blive bedre.

Portugal, som slog Brasilien ud, bliver franskmændenes modstander om 8217. pladsen

“En mulighed mod Portugal”

Mod Portugal tror jeg, der er muligheder for at spille. I øjeblikket er jeg fokuseret på vores dagens kamp mod spanierne. Men ja, jeg har Portugal i tankerne, for i begyndelsen troede vi, at vi skulle møde Brasilien. Når jeg har et ledigt øjeblik i eftermiddag og i morgen tidlig, vil jeg se alle kampene i den lusitanske udvælgelse, men jeg tror, ​​vi har muligheder. Hvem ved, vi kan få tredjepladsen. Men som sagt, det vigtigste i øjeblikket er kampen mod La Roja.

“Fortsæt eventyret med det franske udvalg”

"At fortsætte eventyret som kaptajn i det franske hold ville være en ære. Jeg har et meget godt forhold til alle spillerne, og jeg ville elske at fortsætte, ikke kun som manager, men også for at bringe al min erfaring med padel i Frankrig. Jeg ønsker padel i Frankrig har en vidunderlig fremtid. Gennemsnitsalderen på vores spillere er ret høj, bortset fra Thomas og Bastien. Så det er essentielt, at vi nu fokuserer på at skabe skoler for de yngste, for om 5 til 6 år får vi brug for nye spillere."

"Jeg vil gerne slutte af med at takke alle og sige, at jeg er meget motiveret".

Du kan nu finde dette interview på spansk nedenfor.

Sebastien Carrasco

Fremtidens naturlæge og brænder for padel, Seb er sundhed/mad herre for Padel Magazine. Han jonglerer mellem pala, quinoa og æteriske olier. I næsten to år nu har han beskæftiget sig med nyheden om den lille gule bold med samme passion.