Au PadelSkud Saint-Etienne for Cupra Padel Point Tour, Melissa Martin gav os noget af hans tid til at tale om hans Franske mesterskaber 2023, om hans nylige omgang med Louise Bahurel, om hans sideskifte og hans nye liv, mellem Paris og syd...

"Målet var semifinalen med Louise"

Seed 6 ved de franske mesterskaber med Louise Bahurel, Mélissa havde sat sig målet "at gå så langt som muligt og vinde mod alle." Hun er tilfreds med resultatet: "Lodtrækningen reddede os fra at møde Léa og Alix i kvartfinalerne, det minimum, vi ønskede at nå var semifinalerne, så det er en ganske god præstation på papiret."

"Ny partner, ny udfordring"

Tilknyttet siden ultimo marts/begyndelsen af ​​april med Louise Bahurel, ung håbefuld spiller fra padel Fransk, Mélissa forklarer os dette valg, hun traf efter at have stoppet med Amélie Détrivière: "I starten af ​​året havde jeg mange fysiske problemer, og jeg vidste ikke rigtig, om jeg ville fortsætte til venstre, for jeg følte mig lidt begrænset. Jeg spillede mod Louise i starten af ​​året, og jeg kunne virkelig godt lide hendes sindstilstand, hendes potentiale, hendes friskhed og hendes modenhed i forhold til hendes alder. Hun imponerede mig virkelig på banen, og hendes kampgejst gav mig lyst, med den ekstra bonus at kunne flytte til højre.”

Med denne nye forening spiller Mélissa nu til højre, en radikal ændring: “Jeg har altid spillet til venstre siden min debut, jeg havde brug for en forandring. Det, jeg kunne lide, var udfordringen med at spille rigtigt, lære nye ting. Det er lidt ligesom at starte fra bunden.Det er svært at skifte side, det kan hurtigt blive frustrerende, man føler nogle gange, at man ikke længere ved, hvordan man spiller. Resultaterne er ikke de samme, sidste sæson havde jeg meget gode resultater med Amélie. Med Louise bliver vi nødt til at bygge og opnå gode resultater for at være blandt de 0 bedste frø.”

Efter hans mange fysiske fejl i starten af ​​året forklarer Mélissa os, at dette dårlige plaster nu er bag hende, hun vil nu støtte sin partner: "Jeg vil gerne vise Louise, at jeg stoler på hende, jeg ved, at hun kan være aggressiv og tage plads."

Og det mindste vi kan sige er, at Mélissa sætter pris på denne nye rolle: "At spille til højre betyder at være generøs, du arbejder for den anden. Jeg vil gerne hjælpe hende, presse hende, fordi hun har et godt potentiale. Det var, hvad der skete med "Frankrig", jeg arbejdede meget på højresiden, og derfor følte jeg mig meget bedre i forsvaret, jeg var mere komfortabel, og det gjorde, at jeg kunne hjælpe Louise. Det fungerer godt mellem os.”

Melissa Martin og Louise Bahurel

“Et vekslende liv mellem Paris og syden”

Melissa ser ud til at have fundet en ny balance mellem hovedstaden og det sydlige Frankrig: “Jeg er vant til at bevæge mig meget rundt, især med Cupraen Padel Point Tour i weekender. Det er alligevel en lille ændring, men jeg bruger meget tid i Paris, jeg følger altid tvillingerne i Ile-de-France, det er vigtigt for mig. I sommer trænede jeg med Alain Henri i St Cyprien. Når jeg er i Paris, træner jeg med Fred Pommier. “

For at Louise, trænes kl Esprit Padel fra Lyon, med François Authier: "François følger os også som træner i turneringer, han er virkelig begyndt at kende os begge godt, det gav os mulighed for hurtigt at falde til ro, selvom den virkelige udfordring for mit vedkommende var at komme videre til højre."

"Konsistens og erfaring: Léa og Alix' store aktiver"

Som alle andre i Frankrig er Mélissa ikke rigtig overrasket over Léa Godaliers og Alix Collombons sejr i Franske mesterskaber 2023 : "Som i alle sportsgrene er det vigtige konsistens, der er ingen hemmeligheder. Det er piger, der træner hver dag, som laver mange turneringer, så de har en rytme og en konsistens i præstationen, som andre ikke nødvendigvis har i Frankrig. Fysisk er de stærkere, når du træner meget, har du mere rytme og mentalt viser det sig på banen. I vigtige øjeblikke klarer du dig også meget bedre, uanset din form. Det er derfor, en Djokovic kan vinde verdensmesterskaber. Grand Chelem uden nødvendigvis at spille de første runder godt. Samme for Léa og Alix, der nogle gange spiller mindre godt, men som klarer sig, fordi de har denne konsistens. Alle andre, vi er bagud, vi vil slå dem. Måske en dag kunne der være en præstation i en kamp, ​​men du skulle allerede have samme tempo som dem for at konkurrere.”

collombon godallier frankrig 2023

"Vi vil slå dem på trods af respekten"

Til sidst taler Mélissa om et spørgsmål, der kommer meget op i turneringer, når hun spiller mod den franske nr. 1. : "er det tabt på forhånd?" »Nej, ellers går vi ikke. I en kamp kan der være så mange twists and turns, hooked plays, vi kan få dem til at tvivle, nogle gange skal der ikke meget til. Vi kommer ikke på banen og siger piger, vi overlader kampen til jer. De er monstrøse, vi beundrer dem meget, det er fantastisk at have disse to piger, der repræsenterer Frankrig, men det forhindrer os ikke i at ønske at slå dem på trods af respekten."

Léa Deutsch

Lidenskabelig omkring Padel siden 2018 med adskillige erfaringer inden for kommunikation og indholdsskabelse, vil jeg dele min passion med dig gennem mine skrifter.