Marie Rondot giver os et tilbageblik på hendes deltagelse med sin partner Steffi Merah i P1500 i Bordeaux og FIP Rise Gothenburg II. Opdag også forhåbningerne hos disse to unge mennesker, der drømmer om at vinde en P1000 i Frankrig.

Svært ved at håndtere vigtige punkter

Hvornår Bordeaux P1500Jeg tror, ​​at det, vi manglede, er håndteringen af ​​vigtige point, fordi vi har en tendens til systematisk at være på 30-0, 40-30 eller 40-15 i kampe. Jeg synes, at vi har en god koncentration på de første punkter, men når vi er på et vigtigt punkt, tror jeg, at vi ikke tager højde for det faktum, at det er sværere at styre for dem, der afslutter kampe, kun for dem, der taber. På dette aspekt er det sandt, at vores modstandere Melanie Ros et Marie maligo havde meget enkle spillemønstre, og de var fokuseret på ikke at lave en fejl. Vi har en tendens til at miste koncentrationen lidt og ikke være strenge nok.

Stillet overfor disse piger, som har spillet længe, ​​og som er mere erfarne end os, oplever jeg, at vi ikke nødvendigvis greb mulighederne på de vigtige punkter, da vi i tredje sæt stadig førte 3/1, så vi føre 4/3, vi har to bolde på 5/3, som vi ikke afslutter, og de kommer tilbage til 4/4. Det synes jeg er rigtig ærgerligt. 

Så, hvad angår spillet, er der tidspunkter, hvor vi forsøger at gøre tingene for komplicerede, især når vi vil afslutte for hurtigt. Velvidende, at det er to piger, der er i stand til at sætte bolden tilbage i feltet fyrre gange... De gjorde ikke nødvendigvis ondt på os, vi formåede at forsvare, på den anden side har vi en tendens til også at ville gøre tingene kompliceret, for hurtigt. Det er noget, vi taler meget om med Steffi.

Marie Rondot og Steffi Merah

Le padel, en sport med tålmodighed

Le padel det er en sport med konstruktion og tålmodighed, og det er ikke nødvendigvis nemt at afslutte igen med de forhold, vi havde der. Jeg tror, ​​det er et aspekt, som de har mestret og er i stand til at vedligeholde over tid. Vi formår at gøre det, men ikke på længere sigt. Det er stadig lidt op- og nedture: vi er ikke nødvendigvis vant i dag til at spille 1t30/2t kampe, hvor man på hvert punkt skal vide at sætte bolden tilbage i bolden femten eller tyve gange kort. Det er en meget god oplevelse at have haft dette, for lidt efter lidt er det det niveau, vi gerne vil have, og det er i kampe som denne, at vi kan se vores fremskridt.

Det virker dumt, men der er mange gange, hvor vi for eksempel laver et lob, der ikke er særlig godt, eller et kort lob, fordi vi faktisk ikke er fokuseret på denne bold, og vi har ikke nødvendigvis kigget godt på bolden. ikke nødvendigvis sætte vores ben godt eller hæve vores arme godt for at lob godt. Alle disse små ting for øjeblikket er ikke nødvendigvis automatiske for os, og hver gang fortæller vi virkelig til os selv, at på hver bold, vi slår, skal vi være koncentrerede så meget som muligt for at lave det bedst mulige skud, og det kræver koncentration og stringens i spil som er enormt.

Det er også derfor, jeg tror, ​​at kampen trættede os en del, og for mig er der virkelig disse to emner, hvor vi indser, at det er piger, der har mere erfaring med at håndtere vigtige punkter, og at vi for vores del, virkelig nødt til at arbejde på denne ledelse. Og for det andet skal vi være i stand til at være klare og holde bolden femten eller tyve gange, hvis det er nødvendigt for at vinde pointet. Så skal vi arbejde på denne mentale side, på koncentrationen for at forhindre, at vores konsistens svinger så meget i løbet af en kamp. 

Hans følelser omkring hans første internationale turnering

Det var virkelig utroligt! Helt ærligt, så tror jeg, at vi var meget heldige til vores første turnering, fordi vi ankom til et miljø i Sverige, hvor folk var dejlige. Klubben var magisk. Jeg tror, ​​jeg sjældent har set en klub som denne. Oplevelsen, selv før jeg begyndte at spille, var virkelig fantastisk.

Med Steffi tror jeg, vi er to konkurrenter. Men frem for alt er vi mennesker med en rigtig sportssjæl og mentalitet. Selv i Frankrig eller endda i den måde, vi opererer på dagligt, er vi meget professionelle og meget strenge mennesker. På alle områder leder vi altid efter præstationer, og vi fandt virkelig denne mentalitet blandt de andre spillere i Sverige. Der var for eksempel fyre, der tabte deres kamp, ​​og umiddelbart efter kom de for at omarbejde to og to, hvad der ikke havde virket. Det var virkelig ting, der chokerede os, og vi sagde til os selv, at det var meget rart at se sådan nogle mennesker, som er lidt ligesom os. 

Og det er ting, som jeg ikke finder ved franske turneringer, hvor jeg finder ud af, at det slet ikke er de samme sindstilstande. Og den internationale sindstilstand, vi elskede den virkelig dengang, vi følte os virkelig på vores sted. På den ene side er spillerne søde ved hinanden og på den anden side er de på hver deres måde fokuserede på deres projekt med det formål at præstationer, og det satte vi stor pris på. Jeg tror, ​​vi virkelig følte os hjemme på alle niveauer.

Så på banen spiller vi vores første kvalifikationskamp mod et par med en spiller til venstre, der er lidt stærkere end den til højre. Vi ville virkelig gå helt ud, fordi det ikke er fordi, de er spanske, og de er rangeret over hele verden, at vi ikke har vores plads. Vi arbejder også på daglig basis, så vi vil bare yde det maksimale af det, vi ved, hvordan vi skal gøre, og jeg synes, vi spillede meget godt indtil videre. Mentalt var vi super stærke, for i andet sæt var det strammere, og pigerne kom tilbage, og vi prøvede lidt selv at forstå, hvad vi skulle gøre. Vi var i rigtig godt humør og pigerne var virkelig søde, kampen var virkelig fair play. 

Marie Rondot og Steffi Merah

Vi var meget glade for at have vundet kampen, det var virkelig en lettelse til sidst. Og næste dag stod vi over for to piger, som virkelig viste os, at padel, det er frem for alt taktik. Vi indså, at vi i øjeblikket var lidt taktiske novice. Det så ud som om pigen til venstre legede, mens hun gik, men i sidste ende var hun aldrig i problemer.

Faktisk var de meget tålmodige, men på samme tid var de aggressive på det rigtige tidspunkt, når det kom til deres salver. For mig var det en ret god lektion i at spille padel og taktik, der gjorde det muligt for os at se, at vi har gjort fremskridt på disse emner, det har oplyst os om mange ting. Også holdningsmæssigt, for i andet sæt slap vi lidt koncentrationsmæssigt og lidt i forhold til holdstyrken og det førte så til en ret lang diskussion mellem os to, som jeg tror vil hjælpe os komme videre. 

Flere og flere internationale turneringer?

Vi vil forsøge at gøre så meget vi kan med hensyn til turneringer. Vi stræber virkelig efter at lave flere og flere internationale turneringer, FIP, og vi vil potentielt gerne være i stand til at lave noget UPT. Og så, i Frankrig, har vi en P1000 der i Angers denne weekend. I år vil vi gerne vinde en P1000 og potentielt blive nummer 4 eller 5 i en P1500 eller P2000, og selvfølgelig også få et godt resultat i det franske mesterskab. 

Jeg ved, at jeg vil lægge stor vægt på det fysiske, for da jeg ikke kan alt, er fysisk forberedelse for mig virkelig en meget vigtig del. Jeg træner med træneren for Martin Di Nenno og Claudia Jensen, han følger mig fra Spanien og hjælper mig også på det taktiske niveau, fordi han er tidligere spiller. Jeg vil virkelig lægge vægt på det for virkelig at udvikle mig fysisk, for jeg ved, at det i sidste ende på feltet padel, der er mange ting, jeg ikke gør så godt. For eksempel salven, fordi det faktisk er et dårligt kendskab til min krop, og om min krop i rummet, og om hvordan jeg projicerer mig selv fremad.

Marie Rondot

Det vil jeg virkelig lægge stor vægt på for at forsøge at forbedre mine fysiske kvaliteter og mine bevægelser på banen. Ellers er jeg i gang med mit sidste år på ingeniørskolen på ESILV, jeg arbejder i Oranos innovationsafdeling, i atomkraft, hvilket betyder at jeg lige nu balancerer det så godt jeg kan. padel og afslutningen på mine studier. Til næste år vil jeg gerne strukturere et projekt padel højt niveau i to-tre år for at kunne spille internationalt og tage et skridt fremad. Det er noget, jeg arbejder på. Jeg håber det vil ske, jeg tror i hvert fald på det!

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.