Det var omkring en lækker kaffe, som vi kunne bytte med Maximiliano Sanchez. For dem, der ikke kender ham endnu, var den indfødte fra Villa Mercedes, i Argentina også kaldet "el tiburon" (hajen), verdens nummer 1 i 2018 sammen med sin ven Sanyo Gutierrez.

Tilbage på sine første kontakter med paladsen og på sin rejse fra sin barndom i Argentina til i dag.

Roland-Garros: højdepunktet

"Det er et idyllisk sted for os, spillere af padel. Vi troede aldrig, vi kunne komme og spille her. For to år siden var det utænkeligt. det padel taget et utroligt spring fremad. Det fylder mig med glæde og stolthed, fordi jeg elsker denne sport, og jeg vil gerne se den på disse storslåede stadioner (Foro Italico, Roland-Garros ..)”.

”Det er svært at sætte ord på den stemning, der kommer fra dette sted. For en sportsmand er det toppen. At være på dette emblematiske sted er at føle sig 100 % professionel, at fortælle sig selv, at alt det arbejde, der er udført i så mange år, endelig bærer frugt. Tusindvis af spillere har passeret denne centrale bane, vi beundrede dem på tv, og i dag er det vores tur."

"Jeg ringede til min far for at fortælle ham, at jeg ville blive professionel"

"Jeg startede videre padel da jeg var meget ung, i min hjemby Villa Mercedes, San Luis i Argentina. Jeg må have været 6 eller 7 år gammel. Mine brødre spillede også padel og hver weekend rejste vi flere kilometer for at deltage i konkurrencer. Det var dette sociale aspekt, jeg også kunne lide, fordi jeg havde chancen for at få mange venner i denne periode.

Omkring 15, 16 år gammel så jeg, at jeg var i stand til at deltage i turneringer, og jeg kunne godt lide det, at træne, at arbejde for at være konkurrencedygtig på banen. Det var her, jeg fik min debut på det professionelle kredsløb i Argentina. Da jeg fyldte 18, tog jeg beslutningen om at tage til Spanien, fordi det var der, alle de bedste spillere i denne sport var. Da jeg deltog i min første konkurrence i Marbella, husker jeg stadig meget godt, jeg blev forelsket i det spanske pro-kredsløb såvel som landet. Så jeg ringede til min far for at fortælle ham, at det var det, jeg ville: blive professionel padel.

Fra det øjeblik kom jeg 100 % ind i det, og i 2008 flyttede jeg til Spanien for at komme og træne og blive en professionel spiller.”

"I dag er der flere kredsløb end før"

”Det var ikke let for mig at komme til Spanien.
I dag er der stor konkurrence med flere kredsløb, der giver unge mennesker mulighed for at klatre op ad stigen for at nå højderne. Desuden fra et økonomisk synspunkt padel bliver bedre og bedre, og som du sagde, kan unge lettere vende tilbage til Argentina for at finde deres familier. Det er rigtigt, at når du er ung og for at nå dine mål, skal du forlade dit hjem, dit land til et andet sted tusindvis af kilometer væk, det kan være svært. Ud over træning og konkurrence, som er meget intens, satte vores sind os på prøve.

At der i dag er flere kredsløb giver flere og flere unge mulighed for at komme i konkurrence."

"APT er et fantastisk kredsløb"

"APT er et fantastisk kredsløb, en vigtig struktur, som hjælper enormt padel at udvikle. Som jeg fortalte dig, er det en ekstra mulighed for unge mennesker, der ønsker at starte på et professionelt kredsløb. Der er mange etaper i Latinamerika, som gør, at unge fra kontinentet lettere kan få fodfæste i konkurrencen.

Det hjælper også padel at vokse meget hurtigt og det synes jeg er fantastisk.”

"Jeg håber, at kredsløbene forenes"

Vi kunne se, at i år var spillerne ikke ledige.
Nogle vil faktisk deltage i ikke mindre end 34 etaper fordelt på to kredsløb. Et valg truffet for et par måneder siden af ​​spillere, der satsede på det nye officielle kredsløb i FIP, Premier Padel.

"Ja 34 turneringer i året er hårde, men vi besluttede at satse på dette nye kredsløb, og vi er glade for at være til stede her i dag. Vi vil give alt i denne sæson og næste år for at deltage i alle mulige arrangementer. Vi har forpligtelser overfor World Padel Tour og Premier Padel men vi vil gøre en indsats for at gøre alt for at vokse padel. Og så får vi se, hvad der sker.

i dag Premier Padel giver sig selv midlerne til at udvikle padel og læg det, hvor det fortjener. Vi vil se, om der om to år er en forening mellem de to enheder, og jeg håber, at der vil være en til gavn for padel. Jeg håber virkelig, at der bliver en forening mellem kredsene, så det er gavnligt for vores disciplin, og jeg vil rigtig gerne tro på det."

“En god sæson med Lucho”

“Jeg er en spiller, der har opnået alle sine mål i sin karriere. I dag er mit mål at være konkurrencedygtig og føle mig bedst. det padel er blevet meget konkurrencedygtig, og jeg hader at tabe (griner): Jeg vil gerne vinde hver kamp, ​​turnering efter turnering.

Ved Lucho Capra vi vil vinde titler, det er vores primære mål. Få succes med at score flere point hver gang, vind kampe og prøv at spille så mange finaler som muligt."

Maxi Sanchez og Lucho Capra

"Kuikma er et meget professionelt mærke"

"Da Decathlon tænkte på, at jeg skulle starte et partnerskab, syntes jeg, det var genialt, fordi det er et meget stort mærke. Jeg synes, vi arbejder godt sammen, vi formår at forbedre en masse ting, og jeg føler mig endnu mere pro, fordi det er det mest professionelle brand, jeg har haft chancen for at arbejde med”.

Maxi, rocker i hjertet?

Det er almindeligt, at spillere lytter til musik før spil, for at slappe af eller blive motiverede. Det er en stor del af deres pre-game ritual at lukke sig af og fordybe sig i deres boble.

Hvad med Maxi? For ikke at gøre det til en rutine, fortæller "el tiburon" os lidt mere om den musikstil, han lytter til.

“Jeg elsker musik, jeg lytter til meget argentinsk rock, og i Madrid er vi heldige, at nogle bands kommer for at optræde på scenen. Lige nu er jeg særligt glad for et uruguayansk band, der hedder "No te va a gustar". Det er den type musik, der får mig til at koble af, og som jeg holder mest af”.

Sejr denne torsdag mod Miguel Yanguas og Javier Nieto, Maxi Sanchez og hans partner spiller fredag ​​eftermiddag mod deres landsmænd Juan Tello og Federico Chingotto for en 100 % Albiceleste ansigt til ansigt!

Sebastien Carrasco

Fan af padel og af spansk oprindelse, padel løber gennem mine årer. Meget glad for at dele med dig min lidenskab gennem verdensreferencen af padel : Padel Magazine.