Ludovic Cancel gav et interview til Padel Magazine hvorunder han vendte tilbage til sin begyndelse i padel, dens forskellige partnere, familiens støtte eller dens fremtidige ambitioner.

Bliver tennisspillere gode tennisspillere? padel ?

Jeg falder ind under denne kategori. Jeg var en god tennisspiller, jeg gik op til 0. Det er jo relativt, men normalt er det ret godt. Under alle omstændigheder hjælper det for begyndelsen, at ramme bolden. Så er der de bevægelser, der er specifikke for padel.

I tennis var jeg lidt på vej, jeg har en ven, der fik mig til at teste padel, Jeg elskede. Først spillede jeg der ikke så meget, men så kom jeg ind i spillet. Jeg var i Toulouse på det tidspunkt, i Toulouse Padel Forening. Jeg startede padel fem år siden nu tror jeg.

Dediker kun til padel

For udsigten til virkelig at hellige mig padel, det var ret hurtigt. Jeg havde chancen for at møde Yannick Servat, som var min første partner, og vi havde omtrent samme niveau, han var endda en smule bedre i starten. Vi voksede sammen i begyndelsen, og jeg vil sige, at det skete efter omkring fem måneder padel for mig.

Og så, et par måneder efter vores første turnering, som et resultat af'et nederlag mod Roumy og Lagrange, begyndte jeg at træne meget mere med dette ønske om at gå videre.

Det er svært, når det kun rammer dig, og med partneren kan du ikke finde løsninger, men det er også en del af sporten. Jeg gjorde dette, fordi jeg også elskede sporten, og jeg elsker at træne til denne sport, jeg nyder det, når jeg træner.

Finder du den ideelle partner, forhindringsbanen?

Der er partnere, der modtager forslag fra andre partnere, så de skifter holdkammerater... hvilket betyder, at efter os skal vi også finde andre spillere. Det er derfor, jeg lavede de første FIP'er med Julien Seurin.

Ludovic Annuller Julien Seurin FIP

Men da han havde andre forslag, foretrak han at spille med andre spillere. Med Benjamin Grué ledte vi begge efter en partner, så det skete naturligt.

Tilbage med Benjamin Grué

Vi spillede to år med Benjamin. Til sidst var det mere på hans side, at det gik dårligt, fordi jeg stadig ville have, at vi skulle fortsætte sammen. Han gav mig skylden for mange ting, som at jeg ikke trænede nok.

Han tabte alt på mig lige pludselig. Han kunne for eksempel have fortalt mig, at nogle gange kommer jeg ikke hurtigt nok på nettet... Vi vil sige, at han var mere fokuseret på mig end på ham og hans padel måske ville gøre for meget og pludselig bagefter gik det lidt mindre godt på og uden for banen. Vi foretrak at stoppe. Men så gik tiden, han havde det også året efter svært med partnerne, hvilket gjorde, at han blev en bedre partner. Vi talte om det igen efter cirka et år, så det er fortid nu.

Jeg havde spillet med Matthieu Armagnac før Benjamin, men lidt mindre på grund af Covid. I denne periode havde jeg også leget lidt med Benjamin, som ikke var særlig fri, fordi han stadig havde sit job som tennislærer.

Mit længste forhold padel er sammen med Benjamin. Vi udviklede os begge til padel, han og jeg som de bedste partnere.

På banen, under den kamp, ​​vi spillede på Burriana, synes jeg, vi spillede godt. Tingene føltes ret naturlige, selv da vi først øvede. Med Benjamin har vi stadig komplementære spil på banen.

Slutningen af ​​Cancel / Seurin-foreningen

Foreningen med Julien er slut, men det betyder ikke, at vi ikke spiller sammen igen. Men Julien er i øjeblikket i et kapløb om point, så han er mere i perspektivet med at vente på det sidste øjeblik på FIP'erne for at vente på det bedste forslag. Hvis vi kan lave en FIP sammen, vil det måske ske, under alle omstændigheder er aftalen om at lave alle turneringerne siden begyndelsen af ​​året der ikke længere.

Og så mig, partnerniveau, vil det vende. Så der lavede jeg en turnering med Benjamin, jeg laver også P2000 med Benjamin, som oprindeligt skulle spille med Philémon Raichman, der har samme perspektiv som Julien.

Så vi var begge alene til P2000, og det er stadig min klubs P2000, så jeg vil være konkurrencedygtig.

Bagefter vil jeg også flytte til højre, fordi jeg tror, ​​jeg kan være meget mere konkurrencedygtig i store turneringer som FIP'erne. Til venstre oplever jeg, at jeg nogle gange mangler kraft, eksplosivitet. Jeg er en god venstrespiller, især om vinteren, men om sommeren er der nogle gange spillere, der slår meget hårdere, og jeg oplever, at jeg fisker lidt. Og at flytte til højre får mig til at tro, at jeg ville være en ret aggressiv spiller, god om vinteren og måske også god om sommeren.

Med Benjamin talte vi for øjeblikket kun op til P2000, så jeg holder i mit hoved dette ønske om at teste mig selv til højre.

Jeg lavede to turneringer med Thomas Vanbauce i år, og jeg havde det sjovt til højre. Jeg fandt mig selv ret konkurrencedygtig selv i den anden turnering, vi vandt, en P1000. Til de franske mesterskaber skal jeg spille med Matthieu Armagnac.

Frankrigs mesterskab? FIP-stigning? Begge ?

Jeg er altid til højre, til venstre. Jeg laver det franske kredsløb, det internationale. Internationalt vil jeg lave meget mere fra juli, der i to måneder (maj-juni) bliver jeg blokeret på grund af arbejde. Det er kompliceret, fordi jeg er universitetslærer, og jeg kan ikke gå glip af undervisningen.

Men fra juli har jeg skoleferie og i næste uge er jeg 50% på arbejdsniveau, derfor skal jeg kunne lave FIPs, så det franske kredsløb vil jeg lægge lidt til side fra juli , selvom det betyder at miste et par pladser i klassementet. Det er heller ikke dramatisk!

Men jeg bliver ikke i dette pointløb. Jeg foretrækker at fortælle mig selv, at jeg virkelig spiller for min fornøjelses skyld, jeg vil gerne finde en spiller, som jeg har det rigtig godt med på banen, som jeg kan have det sjovt med. Selvfølgelig kan jeg være konkurrencedygtig. Jeg siger til mig selv, at pointene kommer.

Men du skal stadig finde en, der også har et minimum af point, det er mere værdifuldt at blive seedet eller i det mindste komme ind i tabellen. Men nogle gange foretrækker jeg at spille med en fyr, der ville have færre point, men som jeg ville være mere konkurrencedygtig med.

For øjeblikket vil jeg have det sjovt, udfordre bedre spillere, få erfaring og fortsætte med at udvikle mig!

Nye udfordringsmål med padel

Hvad jeg godt kan lide ved padel, er, at jeg kan udfordre mig selv endnu mere. Jeg sætter også pris på, at det er to, det er stadig fedt, jeg kunne ikke stå for bevægelserne alene i tennis.

Jeg kan godt lide, at turneringerne af padel være kortere. Den kendsgerning, især når du starter i begyndelsen, med at tabe, at samle kampe... det er hurtigere. Mens tennis turneringer, du spiller et spil en nat, du er nødt til at komme tilbage en anden nat, det æder dig flere nætter.

Jeg tror, ​​at for folk, der har liv for par og familier padel er stadig sjovere, da det tager kortere tid.

Ambitioner internationalt og i Frankrig

Team Frankrig, det vil jeg selvfølgelig gerne. Det ville gøre mig meget glad, men i øjeblikket er jeg en af ​​de næstbedste. Og han har et par secondhands som mig, der er lidt yngre, så han vil normalt være lidt privilegeret, så det bryder jeg væk fra.

Det ville selvfølgelig være en kæmpe fornøjelse og en kæmpe stolthed at repræsentere Frankrig, men det er trænerens valg.

Med hensyn til det internationale, har jeg endnu ikke givet mig selv et mål for ranglisten, især da der derudover vil ændre sig meget i denne FIP-rangliste, da der er flere og flere spillere på denne rangliste.

Og du skal gå ind i Premier Padel hvor du propper dig med point, ellers er det svært. Så jeg har ikke for mange placeringsmål. Jeg vil bare lave gode kampe og vinde, ranglisten, den kommer senere.

Det økonomiske aspekt

For øjeblikket har jeg Oxdog som hjælper mig, men bagefter leder jeg stadig efter sponsorer. Ellers der for øjeblikket er det Bernard Cancel, min far (griner), der lavede mig en transfer, som jeg ikke rører ved. Han vil rigtig gerne hjælpe mig med dette projekt.

Det er også et familieprojekt, fordi mine forældre, de kom lidt ind i det med alle de her videoer Padel Magazine (griner). De ser kampene hele tiden, og de begynder at blive rigtig gode. De laver deres små analyser og er fair!

I tennis fulgte de mig stadig godt, men min bror endnu mere, fordi han var bedre, han var oppe -15. Han fortsatte endnu mere end mig, så det er normalt... men i dag føler jeg, at de nyder at se mig spille. padel.

Oxdog – det stigende mærke

Oxdog er et mærke, der gør sig bemærket i verden af padel. Jeg ledte efter et mærke med kvalitetsprodukter. Vi kan sige, at jeg er tjent. Mærket er ungt, og alligevel har det alt for at blive et fantastisk.

Jeg spiller med Ultimate Pro. Det er en ketcher, der ikke er for overdreven, velafbalanceret og som vil svare til spillere, hvis spil ikke nødvendigvis er baseret på et stort smash. I forsvaret mestrer vi det perfekt.

Jeg er selvfølgelig meget glad for at være en del af dette hold, som allerede har nogle fantastiske navne. Oxdog vil være et must-have mærke. Jeg er sikker på det.

En betydelig udvikling

Der, hvor jeg har forbedret mig mest, er i forsvaret. I starten, da jeg startede padel, jeg havde kun en plan A. Da jeg var i forsvaret, lobbede jeg og skyndte mig til nettet. Så jeg havde gode reflekser.

Nu foretrækker jeg at blive i bunden, og jeg synes endda, at jeg er lidt vild med det her med at lobbe og komme til at blokere, som jeg pludselig gør mindre af. Jeg betragter stadig mig selv som en ret god forsvarsspiller, jeg er ret alsidig.

Ludo Cancel forehand Oxdog 2023

Vinduet, spillerens ven padel

Det, jeg siger til tennisfolk, er, at de skal huske på, at glasset er deres ven. Så s''hans nødt til at spille en bold, der vil være lettere at ramme efter glasset, skal de lade den passere.

Selvfølgelig, hvis de kan tage det live under gode forhold, skal de gøre det, fordi de vil tage tid fra deres modstandere.

Den ideelle partner?

Jeg begyndte padel til højre spillede jeg halvandet år til højre i starten. Jeg er lidt mere venstrehåndsspiller, tingenes kraft har betydet, at jeg har spillet meget med venstrehåndede på det seneste. Med Benjamin spillede jeg til venstre, så det er rigtigt, at jeg har spillet mere til venstre de seneste år.

Det, jeg selvfølgelig leder efter, er en spiller, der er solid i forsvaret, solid i angrebet, som spikes meget hårdt. Hvis jeg leder efter en spiller til venstre, skal han allerede have et godt smash.

Når jeg spiller, kan jeg godt lide at røre smashes, jeg oplever, at jeg stadig er effektiv, og så et godt forsvar, fordi det skal være ret struktureret, at vi kan forsvare med to.

Det, der frem for alt skal til, er, at vi har det godt både udenfor og på banen, at vi har et niveau, der er relativt ligeværdigt, så ingen af ​​dem føler sig forkerte i forhold til berørte bolde.

Eleonore Coulibaly

Sikke en fornøjelse at være journalist midt i padel, en attraktiv voksende sport. Jeg håber du nyder det tilbudte indhold. Vi ses måske snart på pisterne!