Malik Joundy, 43 år, tidligere marokkaner nummer 1 i bordtennis i 2017, har fuldt ud i sinde at forsvare sig ved International Club Cup. Padel på Inacua Club, som også er vært for en ATP Tennis Challenger.

"Bestemt, vi taler jævnligt om tennisspillere i padel, Mais le padel samler langt ud over” forklarer Malik til os.

I dag i den marokkanske top 30 fortæller han os om sin rejse.

"COVID fik mig til at blive padeler”

"Det var takket være COVID-pandemien, at jeg opdagede padel. I 2020 var de eneste tilladte sportsgrene i Marokko basketball og padel ved Oasen. Da restriktionerne blev ophævet, stoppede jeg ikke med at spille padel. Tværtimod øgede jeg min frekvens på trods af at jeg havde ømme knæ. I dag spiller jeg for CAFC (Cercle Amical Français de Casablanca).

Bordtennis hjalp mig med at forstå baner med spin. Det giver mig en fordel på visse tekniske skud som chiquitaen, hvor håndleddet bruges. Men i modsætning til mange hårdtslående tennisspillere foretrækker jeg kontrol, lob, korte slag og spin. Desuden ved jeg, at jeg er venstrehåndet, at det er et eftertragtet aktiv."

Team Marokko padel casablanca

Sammenligning mellem Bordtennis og Padel

"Bordtennis er en individuel sport, mens padel er kollektiv. Det første virker mere teknisk for mig, det andet mere taktisk, hvilket kræver samarbejde mellem partnere. Double i bordtennis adskiller sig væsentligt fra padel ; I bordtennis spiller spillerne på skift, hvilket letter valgene. Derudover er det ikke muligt at udelukke en spiller i bordtennis, da alle deltager lige meget.

Et bemærkelsesværdigt fællestræk mellem de to double-sportsgrene er fordelen, når et hold består af en venstrehånds- og en højrehåndsspiller. I begge tilfælde frigør dette hver spillers forehand, hvilket giver en strategisk fordel. Desuden, selvom den er undervurderet, spiller effekten en afgørende rolle i padel, ligesom i bordtennis, uanset om det er cutting shots, bivirkninger eller bløde bolde. Serven i bordtennis har dog større betydning sammenlignet med padel".

Et populært udtryk knyttet til padel

"Et af aspekterne ved padel Det, der tiltaler mig, er muligheden for at lege udendørs. I bordtennis er det primært indendørs, hvilket er en skam, når man nyder det fri.

Bommen observerede omkring padel i Europa og andre steder mærkes også i Marokko. Et bevis på dette er entusiasmen hos CAFC med næsten 450 aktive spillere. Da jeg startede, var padel var lidt kendt med meget lidt jord. Nu ser det ud til, at alle vil spille det i Marokko. Et bevis på sin vækst er det populære marokkanske udtryk "dsl jeg har swimmingpool" nu blevet til "dsl jeg har padel »."

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.