Den inspirerende bane af Laurent Giammartini, fra kørestolstennis til padel-kørestol: vi talte med den tredobbelte paralympiske medaljevinder i kørestolstennis om hans overgang til padel når International turnering i Casa Padel.

Fra ulykke til robusthed

"Før min motorcykelulykke i 1982 spillede jeg allerede tennis," husker Laurent. Men ulykken gjorde ham paraplegisk, og han måtte tilbringe flere dage i koma. ”Jeg blev ramt i rygsøjlen, i underekstremiteterne. Mine ben bevæger sig ikke."

En passion genopfundet: Kørestolstennis

”Ni måneder efter min ulykke forlod jeg hospitalet og begyndte at tænke på, hvordan jeg skulle omstille mig til hverdagen. Kørestolstennis gav mig mulighed for at genvinde min selvtillid,” betror Laurent. Ikke alene genvinder han selvtilliden, men han skinner også i denne nye sport. "Jeg vandt en guldmedalje i single i Seoul i 1988. Jeg opnåede en medalje i min første deltagelse."

Det vil også lykkes Laurent at vinde en sølvmedalje i single og en bronze i double i Barcelona i 1992.

Rollen som Pierre Fusade

"Pierre Fusade, en tidligere kørestolstennisspiller, hjalp virkelig med at udvikle disciplinen i Frankrig," siger Laurent. Fusade var virkelig en søjle i udviklingen af ​​denne sport, lancerede et første kredsløb og begyndte at organisere konkurrencer.

Overgang til padel-lænestol

Laurent diversificerer ved at tilføje padel-lænestol til sit repertoire. "Jeg var fransk nummer et padel indtil denne turnering i Casa Padel," han sagde. Ifølge ham er padel er en sport, der giver mulighed for lettere inklusion af spillere med handicap. "På padel, dynamikken i spillet er meget forskellig, hvilket gør det interessant."

Laurent Giammartini

Fremtiden af padel-lænestol

"Mit langsigtede mål er at se padel-stol integreret i De Paralympiske Lege,” siger Laurent. For ham er fremtiden lovende. “Opsvinget er globalt, og vi ser mange nye spillere ind padel-kørestolslanding i denne sport."

Den kulturelle forskel mellem Frankrig og Spanien

“I Frankrig er de fleste spillere af padel lænestol kommer fra tennis, men det er ikke tilfældet i Spanien, hvor sporten er mere udviklet,” bemærker Laurent. Ifølge ham har Frankrig stadig et stykke vej at gå for at indhente Spanien, men ”den gode nyhed er, at vi er ved at blive organiseret, og niveauet er stigende. Vi ses om to-tre år, så taler vi sammen igen."

En samlende sport

"Det viser, at sport virkelig kan forene mennesker, uanset deres handicap," slutter Laurent og fremhæver skønheden ved sameksistens i sport mellem handicappede og ikke-handicappede.

Vi ses til den første officielle "arbejdsdygtige og kørestolsdygtige"-turnering næste november i Casa Padel.

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.