På Tours-siden, le padel stadig kæmper for at finde et sted. Sammenligner vi med afdelinger som Hérault, Haute-Garonne eller Alpes-Maritimes, kan vi tydeligt se, at Indre-et-Loire halter bagud med hensyn til skiløjper. padel. Det er enkelt, sidste år, i udkanten af ​​Tours, var der kun to domstole for hele byen...

Efter at have lavet dette postulat, Damien Mamolo besluttede at iværksætte sit projekt. Det er i juli 2023 boblen Padel se dagen. 2 måneder senere, Corentin Gruzska kommer med på eventyret og bliver træner på resortet.

Et par måneder efter åbningen, Bulle Padel skaber allerede udnyttelsen i kvalificeret til National 2. Corentin Gruzska og Damien Mamolo så tilbage på begyndelsen, præstationen i det regionale og videre ambitioner af klubben ved mikrofonen af Padel Magazine.

Damien og Corentin, fra tennis til padel

Damien Mamolo: "Jeg er manager for Bulle Padel Forening. Årevis, Jeg var tennislærer. De sidste fem år har jeg praktiseret dette erhverv Montpellier så jeg så mange klubber padel at skabe…

Jeg voksede op i Tours, og da jeg ville vende tilbage og spille padel, jeg var overrasket over at se, at der ikke var nogen padel. Så det gav mig ideen og lysten til at skabe en klub padel i Tours."

Corentin Gruzska: "For min del, Jeg spillede tennis i 15 år, uden nødvendigvis at lave en masse konkurrence. Jeg trænede derimod meget og kampe med venner, indtil den dag jeg opdagede det padel på Tours Nord-strukturen.

Jeg begyndte at spille for fire år siden og Jeg udviklede en passion for denne sport. Så jeg ville gennemføre uddannelsen til at blive træner. Jeg fik diplomet, jeg arbejdede i Oléron, så kom jeg til Damiens struktur siden september 2023."

En mangel på padel i Tours

Damien Mamolo: ”I Tours var der ingen kun én klub der spillede squash og padel og pludselig, udbuddet var yderst begrænset. Sidste år var der stadig kun to spillebaner i hele Tours.

Så jeg satte tre indendørs. Det andet center tilføjede også tre indendørs baner, så det begynder at udvikle sig lidt men der manglede virkelig.

Vi kæmpede lidt for at gennemføre projektet men i dag kan vi sige, at vi er meget tilfredse med starten. Nu skal vi fortsætte og nå at lave andre ting. I øjeblikket har vi primært fritidskunder, vi vil gerne udvikle konkurrencen lidt mere og frem for alt formår at få flere unge.

En leg med ord... ikke med vilje

Damien Mamolo: "Klubbens navn har intet med mærket at gøre. Stedet, hvor vi er, tilhører den samme ejer. Der er en dekorationsbutik kaldet "La Bulle Verte" og en bistro kaldet "Le Bistrot de la Bulle".

Så da folk kender dette sted som La Bulle-distriktet, så vi ikke langt: "Le Bulle Padel Forening".

I dag har vi tre indendørs baner, og vi er i gang med at diskutere med ejeren har nogle udendørs spor til næste år ville det være fantastisk. Ideelt set have to eller endda tre."

Overlev i en region, hvor padel tog ikke

Damien Mamolo: "Da jeg var i Montpellier, kunne jeg se klubberne i Sète, Béziers eller Narbonne oprettet, med en ekstraordinær entusiasme, med folk, der gerne vil spille hele tiden. Med den passion, der vokser mere og mere omkring denne sport, Jeg sagde til mig selv, at det ikke var til at gå glip af.

Vi har stadig tomme pladser i løbet af dagen... Dog fra kl.17 til kl.22. vi er mætte. Vi forsøger også at lave events eller turneringer i weekenden, og det fylder rigtig godt.

Bagefter, i Tours, er det stadig en meget ny sport, så vi mangler unge mennesker, skoler, fritidscentre... Vi arbejder på det, men vi har stadig mange ting at lave. I regionen er vi 5-6 år bagud i forhold til Occitanie."

Niveauet af spillere på stedet

Corentin Gruzska: "Jeg tror, ​​at sammenlignet med det sydlige Frankrig, vi er bagud niveauet også. Bagefter begynder vi at have en god pulje af spillere med et godt niveau i regionen da der er andre strukturer uden for Tours, hvor det fungerer godt. Så disse spillere kommer for at spille med os fra tid til anden.

Generelt giver jeg for mit vedkommende undervisning til folk, der er på fritidsniveau, folk, der lige er startet, og som spiller regelmæssigt, en eller to gange om ugen. Disse mennesker har grundlæggende et P100-niveau.

I øjeblikket er dette det største antal kunder, jeg har. Bagefter har jeg en lille gruppe meget gode spillere, som jeg træner fra tid til anden, men det er rigtigt, at der ikke er nogen rigtig velplacerede spillere i vores region endnu."

En sejr i Region 1

Corentin Gruzska: "Vi rekrutterede en arbejdsstuderende, Pierre-Yves Siette, der har spillet med sin bror i flere år i Orléans. De er meget gode spillere. Vi havde andre meget gode spillere, inklusive en anden træner, Damien, og også mig.

I sidste ende det lykkedes os at sammensætte et meget godt hold og det lykkedes os at vinde disse regioner. Nu er det tid til Nationals, men for et første år kan vi sige det vi er meget stolte over at kunne repræsentere klubben og gå til disse nationale 2 mesterskaber.

Jeg tror nu, at skridtet til Nationale 1 bliver ret højt. Ambitionen er at vinde første runde og at fastholde. Ikke at slutte i de to nederste ville være godt!"

Damien Mamolo: "Vi er ret klare, men man ved aldrig. Vi har et meget samlet og motiveret team. For vores vedkommende giver det os mulighed for at få en ret god oplevelse. Og i et første års eksistens er det fantastisk."

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror, der en dag fortalte ham, at han skulle følge med ham på en bane. padel, siden da har Gwenaëlle aldrig forladt retten. Undtagen når det kommer til at gå til at se udsendelsen af Padel Magazine, World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franske mesterskaber. Kort sagt, hun er fan af denne sport.

Tags