Hvornår International Club Cup padel 2023 (vundet af sit hold), José Solano, grundlæggeren af Solano Akademiet, fortæller om sin rejse med sin søn, José Solano junior, der blev verdensmester i padel.

Det hele startede for 30 år siden

"Jeg startede for 30 år siden med at oprette et akademi udelukkende dedikeret til tennis i Marbella på Costa del Sol. Dengang var alt tennis. Med 600 studerende er vores institution hurtigt blevet en reference i tennisverdenen. Store navne som Carlos Costa og Juan Carlos Ferrero kom for at give klinikker med os.

Jeg var meget investeret, så meget, at jeg ikke vidste, at min søn spillede padel. Tiden gik, og jeg anede ikke, hvor meget han elskede sporten.

Selvom vores akademi havde jord padel, vi udnyttede dem ikke. Fem baner var tilgængelige, men jeg var ikke interesseret i dem, fordi tennisakademiet trivedes. Mange af vores studerende tog til USA med stipendier for at fortsætte deres studier."

"Alt ændrede sig, da min søn var 9 år gammel..."

"En dag ændrede alt sig efter en samtale med min søn.

Det var en fredag, og han var 9 år gammel på det tidspunkt. Han indrømmede næsten skamfuldt over for mig: "Jeg er dårlig til padel. Trods mange års praksis er jeg rigtig dårlig til det. »Min søn deltog i turneringer, i sit hjørne, men vandt ingen sejre.

Jeg spurgte ham: "Hvad vil du så?" »

Han svarede mig: "Jeg vil gerne være verdensmester i padel. "

På trods af sin selvopfattelse og sine fiaskoer drømte han om at blive verdensmester.”

"Jeg stoppede alt, inspireret af min søns passion"

“Mandagen efter besluttede jeg at afslutte tennisakademiet, selvom det var meget kendt. Jeg stoppede alt for at skabe et træningsakademi padel, inspireret af min søns passion. Siden den dag har jeg helliget mig min søn og hans drøm.

Dette førte til hans titel som juniorverdensmester, opnået med Javi Garrido i 2017 mod Tapia / Chiostri.

I dag har Solano Akademiet 72 sengepladser til unge atleter, der ønsker at træne seriøst eller følge en idrætsuddannelse i padel. Store navne har passeret, og passerer stadig gennem vores akademi."

"At vide, hvordan man kæmper på højeste niveau er nøglen"

“Min søn fortsætter med at træne her. Efter min mening kender de fleste unge det grundlæggende vedr padel, men det, der virkelig gør forskellen, er vedholdenhed, arbejde og kamplyst på jorden. Jeg frygter, at denne forestilling om kamp ikke er tilstrækkeligt indpodet i den nye generation. I en sport som padel, hvor konkurrencen er hård, kan det gøre hele forskellen at vide, hvordan man kæmper.

CP: Maryna Kaliush – AECP

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.