Jeremy Scatena kommer tilbage til Padel Magazine på det utrolige menneskelige eventyr, han oplevede takket være padel jusqu'à sa pensionering som professionel spiller. En række møder, der fik ham til at vokse. Han håber være i stand til at spille en ny rolle i fremtiden for at udvikle padel i Frankrig. Interview.

2023: en af ​​de mest komplicerede sæsoner

Min vurdering fra 2023: Jeg anser dette for at være et af mine værste år siden 2017. Jeg vil endda sammenligne det med 2021, som heller ikke var særlig godt. For første gang havde jeg ikke en større drøm eller mål, der drev mig.

Efter at have vundet bronzemedaljen med det franske hold ved de seneste verdensmesterskaber, nåede han en 67. plads i verden (FIP) og kom ind i top 100 på ranglisten over World Padel Tour, og dermed blev den første franskmand til at nå denne rang på datidens benchmark professionelle kredsløb, tror jeg, at jeg nåede mit maksimum.

Flere mål for at motivere mig til at træne

Jeg har kæmpet for at få mening i min træning, kampe og turneringer på det seneste. Jeg kunne ikke længere vågne op om morgenen med den samme passion og beslutsomhed, som jeg havde tidligere. Jeg havde ikke længere mål, der motiverede mig til at træne hårdt, skubbe mine grænser og sigte mod højere placeringer.

Pequery coaching

Forskellige partnere: på grund af min dårlige præstation

Jeg spillede med forskellige partnere på grund af mine op og ned præstationer. Jeg synes, det er klart, og det nytter ikke at lyve for dig selv.

Jeg led disse partnerskift, fordi jeg ikke var god nok i 2023.

Heldigvis, takket være mine akkumulerede point, var jeg i stand til at spille med kompetente spillere i de sjældne tilfælde, hvor jeg spillede godt i løbet af året. Og så, ud over mine ret gennemsnitlige præstationer, er det rigtigt, at jeg ikke havde gode malerier.

Men den gode nyhed: Jeg er ret stolt over at have formået at afslutte denne sæson med nogle gode kampe som i Madrid eller Rom og FIP Rise i Holland. Der var et par øjeblikke, hvor jeg kunne have gjort det lidt bedre og forbedret min sæson, men et par gode resultater kom for at afhjælpe en svær sæson.

Det positive punkt: Jeg formåede at styre min sæson godt

At vide, hvordan man håndterer perioder med mindre succes er muligt i dag med eksplosionen i antallet af internationale turneringer på alle kontinenter. Og naturligvis kan niveauerne fra et kontinent til et andet variere meget betydeligt.

Jeg deltog i mindre turneringer for at undgå en dårlig rekord som i Egypten eller Japan. For ja, med boomet i turneringer padel via FIP Touren er det nu muligt at tage til turneringer i Østeuropa, Asien, Afrika, Oceanien, optjene vigtige point for ikke at falde i ranglisten, når man er i en dårlig aflevering. Og så giver det dig også mulighed for at genstarte mentalt, at vinde et par kampe, selvom niveauet i disse konkurrencer ikke har noget at gøre med det spanske, franske eller italienske FIP for eksempel.

Verdens top 100 mission: gennemført!

Hvis semi-professionelle/professionelle spillere i øjeblikket ikke rigtig har indset de muligheder, som FIP Touren tilbyder med et boom i internationale turneringer, tror jeg, at det, jeg gjorde i 2023, vil andre spillere gøre det mere og mere fra 2024.

Jeg klarede min karriere i 2023 for at give mig mulighed for at nå top 100 i verden. Og missionen er fuldført.

Mit bedste år med Tison i 2020

Det, der dog er sikkert, er, at for at vinde kampe skal man være god og have en god partner. Opskriften er enkel. Hver gang jeg har præsteret godt i min karriere, har jeg været i stand til at vinde kampe med forskellige partnere.

Jeg havde min bedste sæson i 2020 sammen med Benjamin Tison. Faktisk var jeg i starten af ​​året lidt bedre end ham, men i slutningen af ​​året var hans præstation højere end min. Vi formåede at vinde vigtige kampe, herunder to turneringer, hvor vi bestod fem runder og tabte en meget tæt kamp mod Antonio Luque og Jon Sanz.

Det er måske sæsonen, hvor jeg opnåede de mest bemærkelsesværdige sejre i min karriere.

Jeg vil ikke længere være professionel spiller i 2024

Med hensyn til år 2024 er mine planer stadig lidt vage, men jeg kan sige, at jeg ikke længere vil være en spiller af padel professionel. Jeg skal ikke længere op tidligt om morgenen for at træne intensivt, som jeg har gjort siden 2018.

Jeg vil fortsætte med at deltage i store turneringer på grund af de optjente point, men mit hovedfokus vil være på mit professionelle liv og min livsfilosofi med fokus på fysisk velvære.

100 % Padel, mit liv, mit mål

I cirka halvandet år har jeg beskæftiget mig med jordsalg og byggeri. padel via mit firma, 100 % Padel.

Jeg har store ambitioner for denne virksomhed. Vi har for nylig ansat en nøgleperson, som var medstifter af en af ​​de største virksomheder på dette område. Hans mission begynder den 2. januar.

Vi sigter efter at blive det officielle mødested for internationale turneringer og at sponsorere franske spillere for at hjælpe dem i deres karrierer, mens vi giver tilbage til padel lidt af det han bragte til mit liv.

Mange ting falder på plads. Og jeg lover, jeg vil vende tilbage til dig for, hvad vi sætter i værk for 2024.

Det, der motiverer mig mest, er at få succes i livet og samtidig give muligheder for dem, der er tæt på mig og dem, jeg elsker. Hvis jeg kan bidrage til deres succes og udvikling og samtidig tjene til livets ophold, er det et vigtigt mål for mig, der giver mig stor energi.

Der er en Scat-effekt på Ben og Ben på Scat

Med Ben er det ubestrideligt, at der var en gensidig påvirkning. Jeg vil dog sige, at Bens effekt på mig var mere signifikant. Ben har i løbet af året haft nogle fysiske problemer, og det er ikke let psykisk. Men han formåede at komme tilbage i form i slutningen af ​​sæsonen, og han opnåede i sidste ende en fantastisk afslutning med et meget godt spilleniveau.

For mit vedkommende havde jeg allerede taget beslutningen om at afslutte min karriere som professionel spiller. padel.

scatena ember milan

Hvis Ben havde sagt ja, ville jeg have sagt ja

Men hvis Ben havde valgt at fortsætte, ville jeg måske have overvejet at træne sammen med ham i et par måneder, specifikt for det franske hold, for at en sidste dans sammen. Vi opnåede enestående præstationer med landsholdet, 4. i 2018, 4. i 2020 og denne utrolige 3. plads ved de seneste verdensmesterskaber i Doha. Hvis Ben var fortsat, ville jeg have kæmpet for, at vi kunne få et sidste fantastisk øjeblik med holdet, en sidste dans med Frankrigs hold.

Slutningen på en cyklus og starten på et nyt eventyr

Det er bestemt afslutningen på en cyklus med Ben og jeg.

Men livet går videre, og det er tid til at gøre plads til den nye generation.

Min afgang får ikke den store indflydelse på det franske hold, selvom dette svækker venstre side af holdet lidt. Der er dog andre spillere, der er lige så i stand til, hvis ikke bedre, til at udfylde denne position. Jeg er overbevist om, at vores team vil fortsætte med at få succes takket være den holdånd, vi har opbygget gennem årene.

Det er en af ​​vores største stoltheder, og det binder os dybt til hinanden.

Jeremy scatena

Spil en anden rolle med det franske hold

Og for at sige dig sandheden, hvis min spillerkarriere slutter, vil jeg fortsætte på en anden måde. Jeg håber, at jeg får denne mulighed for at have en mission sammen med holdet.

Jeg tror, ​​at vi med Johan Bergeron, Bastien Blanqué, Robin Haziza, Adrien Maigret og Ben Tison skabte noget i 2018, uden at fortælle hinanden det. Der var en stiltiende pagt mellem os, for der var meget rivalisering mellem os på det tidspunkt.

Paraguay i 2018 oprettede denne franske gruppe. Jeg tror, ​​vi var det bedste hold i Frankrig på det tidspunkt. Vi var absolut ikke de bedste spillere i verden, men i ånden, i form af et hold, var vi de bedste. Og denne alkymi har fortsat indtil da.

Sejrene og disse mange afgørende kampe vundet har nødvendigvis skabt dette hold. Det er derfor, vi alle er venner, fordi der er et meget stærkt bånd, der har forenet os i alle disse år.

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.