Vi var i stand til at tale med Jean Dumartin, som sluttede på tredjepladsen i sæsonens første P2000, sammen med en bestemt Nicolas Rouanet.

Mini græsplæne tennis!

Min begyndelse i padel går faktisk lang tid tilbage. Jeg kan huske, at jeg blev inviteret til min kærestes familie i Pamplona omkring 2005, og spillede min første kamp mod mine svigerforældre (griner). Jeg sagde så til mig selv: "Jeg forstår ikke noget om denne sport, ikke engang reglerne (jeg var virkelig til tennis på det tidspunkt), men det er stadig super sjovt denne mini-tennis på græs (griner)!"

Derefter slet ingenting i mange år, fordi der var fra Baskerlandet, var der kun én indendørs bane i hele regionen, så det var ekstremt svært at kunne spille.

Det virkelige boom ind padel kom først til os omkring 2019. Så jeg vil sige, at min rigtige start i denne sport stammer fra december 2018 med P500 fra Les Bruyères til Pau. Dejlig anekdote, jeg havde chancen for at lære en lille lektie til min første turnering mod Bastien Blanqué, som allerede var fransk mester på det tidspunkt! Det er nok at sige, at jeg absolut intet kendskab til koderne for denne disciplin: Jeg spillede i futsalsko, fodboldshorts uden lomme og med en bold i hånden (griner).

Tennis, fodbold og padel !

Tennis rystede en stor del af min ungdom. Jeg var i idrætsstudier fra 6. til 16. med det formål at bryde ind i denne sport. Året af mine 1 år, blev jeg så rangeret 6/XNUMX, jeg skulle træffe det berømte valg mellem studier og tennis. Med en lærerfar, mødet med min kommende kone og den intime overbevisning om, at det ville være meget svært at gøre det til mit job, besluttede jeg at stoppe det høje niveau og hellige mig min studentereksamen S og derefter til min ingeniørskole. Jeg holdt mere eller mindre op med tennis i løbet af natten, fordi jeg ikke ville gøre det halvvejs.

Jeg vendte mig derefter til fodbold i flere år, og var meget nysgerrig efter at opdage en holdsport, og først derefter til padel.

Som en født konkurrent, og med min baggrund i tennis, gik jeg ind i enhver aktivitet med tanken om at konkurrere. Fra min start i padel, Jeg ønskede straks at komme hurtigt videre for at kunne registrere mig i turneringer og klatre op på ranglisten så hurtigt som muligt (uden noget egentligt målbart mål i begyndelsen).

En margin for fremskridt på det fysiske

Jeg vil sige, at jeg er en ganske almindelig venstresidet spiller, med et nogenlunde konstant spilleniveau, uden for mange luftlommer og frem for alt meget kamplysten. Jeg har et visceralt behov for at eksteriorisere mine følelser med legendariske "Muchoooo" eller endda med velunderstøttede "brystbuler" (som min bedste akolyt i feltet: Alex Perilhon kan bevidne) (griner).

Dumartin Perilhon brystbule
Brystbulen af ​​duoen PerilhonDumartin

Jeg synes også, jeg har et fint våben med mit smash attack, som jeg formår at udløse meget hurtigt.
På den anden side er min enorme fremskridtsmargin på det fysiske plan... min sidste løbetur må stamme fra mere end 10 år siden, og jeg bærer hovedet af det, når kampene følger hinanden og bliver hårdere... Det er ikke med min nylige afrejse til Spanien og alle dets kulinariske fristelser, at dette sandsynligvis vil ændre sig!

Færre turneringer, siden han blev far

Jeg var nødt til at sætte farten ned med hensyn til konkurrencer siden oktober 2021 af familiemæssige årsager.

Jeg forsøger at opretholde en turnering om måneden, men det bliver mere og mere kompliceret (jeg blev far til en yndig lille Simón i juni 2022).

En præference for venstrehåndede

At spille mindre og mindre i Frankrig øger min motivation tidoblet, når jeg kan vende tilbage. Derudover tilføjede ideen om at kunne spille med Nico Rouanet, som er i spidsen af ​​det, en særlig smag, før han startede dette maraton på 8 spil på 48 timer. Når du spiller for første gang med en ny partner, har du denne mærkelige følelse af at ville gøre tingene særligt godt, dette behov for at bevise for hinanden, og det viser sig, at vores aftale var perfekt i denne weekend.

Rouanet Dumartin smash P2000 Bordeaux 4Padel 2023

Jeg har en præference for at spille med venstrehåndede (jeg spiller primært med Alex Perilhon), fordi de kan aflaste mig fysisk, især ved at tage midterzonen efter behov, både i bunden og i toppen.

En fornøjelse at slå Le Panse og Trancart

Af ovennævnte årsager vil jeg desværre ikke være i stand til at investere mere i mig selv, mit mål er at være en god far og en god ægtemand, før jeg bliver en bedre spiller (griner)...selvom jeg må indrømme, at jeg slog Team Kong (hvilket virkede mere som et "Team Pheasants" den dag) gør altid meget godt for moralen og giver mig lyst til at vende tilbage til en turnering så hurtigt som muligt.

Sigt efter top 3-4 af de bedste par i Navarra

I Pamplona var jeg så heldig at blive integreret med det samme med de bedste spillere i Navarra, og jeg prøver at træne mellem en og to gange om ugen.

Jeg tog endda en spansk licens, så jeg kunne spille på Navarra-kredsløbet i første division.
Denne region er ikke nødvendigvis berømt for at have spillere på meget højt niveau (bemærk dog, at Jon Sanz er fra Pamplona), men jeg vil sige, at der er omkring ti fyre, der sagtens kunne spille i Top 50 eller den franske Top 20. Jeg håber, jeg kan opnå en plads blandt de 3-4 bedste par i Navarra.

Mål nået!

Jeg havde sat mig det mål gennem årene at komme ind i den franske top 50, og for at være ærlig betød min afgang til Spanien i starten af ​​året, tilføjet til reformen af ​​de 15 turneringer, der var taget i betragtning, at jeg ikke tror ikke at kunne komme dertil. Bortset fra at der skete et lille mirakel under P2000 i Bordeaux, og her er jeg placeret som nr. 39 i marts-ranglisten.

Rouanet Dumartin P2000 Bordeaux 2023

Det forekommer mig ret kompliceret at kunne komme højere op på ranglisten og håbe på noget i padel…men jeg modtog en venneanmodning på Facebook fra en bestemt Pablo Ayma, jeg bliver nødt til at finde ud af, hvem denne person er, og hvad han vil have af mig (griner)

Min næste turnering bliver P1000 i Central Sport Club i begyndelsen af ​​april med en Nico Trancart, der ikke er vred på forhånd! Jeg benytter lejligheden til at takke Adour-klubben i Tarnos og derfor Central Sport Club i Saint-Jean-de-Luz, som i høj grad har bidraget til mine fremskridt i løbet af disse få år ved at give mig lov til at træne deres gravide.

Endelig vil vores aftale have været fantastisk med Nico Rouanet, men vi skal være tydelige, han vil snart slutte sig til Academy of the Big Padel, vil dedikere sig fuldt ud til denne sport, og vores baner vil være diametralt modsatte. Jeg ville være glad for snart at kunne lave en "ultimo baile" med ham, men at projicere mig selv over en hel sæson er naturligvis ikke en mulighed!

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !