Vi er vant til at tale om de bedste franske spillere, spillere afsløret i medierne... Men denne gang er det Jonathan Chailloux, ukendt for bataljonen, der aldrig har rørt en tennisketcher i sit liv, som satte sig et mål: slutte sig til den franske TOP 1000. Muligt?

"Mit navn er Jonathan Chailloux, Jeg har aldrig rørt en ketsjer i mit liv bortset fra bordtennisketsjerne i skolen. Jeg har et mål: at nå top 1000 franskmænd padel. Er der nogen, der tror på, at dette er muligt?

maj 2023: en ven fortæller mig om sin nye sport, Padel.

  • "Åh ja, det spilles af 4, du vil se, det er fantastisk, vil du prøve?"
  • "Ja hvorfor ikke."

juni 2023: Kom nu, jeg prøver uden megen overbevisning.

Det er rigtigt, at jeg kommer langt, har aldrig dyrket en ketchersport, bortset fra et par spil ping-pong med vennerne (jeg ved ikke, om det tæller).

Og der, det er en åbenbaring, jeg får smag for det, jeg spiller et par kampe med venner, lidt besværligt, men jeg hænger der.

Jeg tager min licens og starter et par små turneringer.

Jonathan Chailloux sigter mod top 1000

Jeg ønsker at forbedre mig selv for at øve lettere, jeg beslutter mig for at tage lektioner.

Først med Paul Daulan, tak for din tålmodighed i min begyndelse og din støtte.

August 2023: Jeg tager lektioner i en af ​​de bedste klubber i Frankrig, den padel Mas squash i Perpignan, en sand fornøjelse.

september 2023: Jeg begynder at træne igen med en ny træner, og hvilken træner! Damien Lozano, 48. fransk spiller i øjeblikket, et fantastisk sportsligt møde. Han hjælper mig med at komme videre med teknik og taktik og støtter mig på den mentale og fysiske side. For hans tålmodighed og mod fortjener han en medalje.

oktober 2023: Jeg fortsætter kurserne og turneringerne med et langsigtet mål om at komme ind i top 1000...

December 2023 : Jeg starter P100, jeg føler mig bedre og bedre og frem for alt får jeg en masse selvtillid, at spille med mine forskellige partnere giver mig mulighed for at tilpasse mig den taktiske ændring. Jeg spiller en turnering til højre, en anden til venstre. (Alsidighed er vigtigt, tror jeg, for at lære og bedre forstå denne sport).

Med min træner Damien Lozano skal vi i praktik Padel nær Barcelona med Xavi Figols. Intense dage, en anden vision af Padel som giver mig mulighed for at forstå min tilgang.

Februar 2024 : til dato har jeg vundet 30 pladser, og dette er kun begyndelsen... For nylig deltog jeg i en P000 med en spiller, der var mere erfaren end mig, og som forstod mit sportsprojekt, og som hjælper mig med at komme videre, som det burde være. Jeg tog dette øjeblik som en ekstra udfordring.

2024... Der kommer flere gode oplevelser, jeg håber på gode fremskridt og frem for alt altid have det sjovt med ketcheren i hånden.”

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.