Tog til Serbien sammen med Gracia Radovanovic. Da hun vendte tilbage til sit oprindelsesland for et år siden, er den tidligere Top 25 på den franske rangliste blevet en nøglebrik i udviklingen af padel på Balkan.

Vend tilbage til oprindelsen og integrationen af padel i Serbien

»For et år siden besluttede jeg at forlade alt og vende tilbage for at bo i mit oprindelsesland, Serbien, nærmere bestemt i hovedstaden Beograd. Før jeg tager dette store vendepunkt, vil jeg gerne påpege, at jeg aldrig i Frankrig havde overvejet at undervise padel, ej heller at deltage i dens udvikling. For mig, efter at have været tennisspiller, og efter at have viet hele mit liv til det, så jeg padel mere som en hobby, på trods af min træning i Palavas med Valentin Durand og min placering i top 25.”

Gracia Radovanovic serbien padel

Udviklingen af padel i Serbien og min rolle i det

“Da jeg ankom til Serbien, var der kun to klubber padel. Men et år efter min hjemkomst steg antallet af klubber markant. Desuden er det overraskende at bemærke, at på trods af denne voksende popularitet, har Serbien ikke en føderation af padel. Dette regulatoriske tomrum betyder, at der ikke er nogen standarder for turneringer, ingen rangering af spillere. Så det var, som om jeg var der helt i begyndelsen af ​​sporten i landet.

En af de anekdoter, som jeg kan dele, vedrører den manglende organisation i turneringer padel, kombineret med denne utrolige omgivende friskhed. Vi har introduceret P100 og P250, med økonomiske tilskud på €500. Der er dog ingen reel rangering eller seeding. Tabellerne udfærdiges ved lodtrækning. Jeg oplever i øjeblikket begyndelsen af padel i Serbien. Men, Frank, du ved, hvad jeg taler om! Vi glemmer det, men i Frankrig, for ikke så længe siden, var der næsten ingenting.”

Serbien spor padel

Min overgang fra spiller til lærer

"Hvordan blev jeg lærer? Ved et rent tilfælde, under en turnering i Vamos Padel, en klub fra Beograd. Klublederne tvivlede på mit niveau, men efter at have set niveauet af lokalt spil, tilbød de mig et tilbud om at undervise begyndere, som jeg tog imod. Og så begyndte jeg at undervise i det grundlæggende padel, fordi jeg gentager, jeg er ikke lærer i padel uddannelse."

Samarbejde og idrætsudvikling

“Jeg mødte Djordje Mijailovic, lederen af Padel Centar, som brænder for padel. Han bad mig om at samarbejde om organisationen af ​​Beograd Padel Open, et arrangement han havde planlagt i lang tid. Lidt efter lidt, populariteten af padel voksede op i Serbien, men spilleniveauet fulgte ikke med på grund af manglen på kvalificerede trænere. Det er derfor, jeg opfordrede min tidligere træner, Valentin, til at komme og tilbyde kurser og løfte niveauet.”

Fremme af padel og officiel anerkendelse

“Da jeg ankom til Serbien, var der ingen butik dedikeret til udstyr padel. Så jeg samarbejdede med Head Frankrig åbner en netbutik. Men højdepunktet var Beograd Padel Åben. Denne turnering, der i vid udstrækning blev finansieret af byen, tiltrak spillere fra forskellige lande, herunder franskmændene, der vandt titlen. Og i dag er sportsministeriet klar til officielt at anerkende forbundet, hvilket baner vejen for regulering og muligheden for, at Serbien kan deltage i internationale konkurrencer."

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.