Lucile Pothier, "MVP for det franske hold" under europæiske spil, svarer på spørgsmål fra Franck Binisti. Hun ser tilbage på højdepunkterne i konkurrencen, men også på sin tvivl, sine skuffelser.

At komme tilbage uden en medalje er en skuffelse

Franck Binisti: Under de europæiske lege opnåede du, med Thomas Leygue, 4. pladsen med Frankrig.

Lucile Pothier : Det var en lang uge fuld af frustration. Jeg troede så meget på denne medalje, at det var svært at forlade uden den. Men efter diskussion med Robin, Pablo og dem, der følger mig, kunne jeg se det positive. De påpegede for mig den utrolige rejse, jeg har lavet, og det faktum, at jeg kun træner to gange om ugen, mens jeg spiller mod folk, der træner hver dag. Det er rigtigt, det var en fantastisk uge, men vi ville gerne have vundet medaljen, så der er altid en lille skuffelse. Jeg husker dog mest den positive og denne vidunderlige oplevelse.

Jeg tvivlede, men de fik mig til at indse mine gode kampe

FB: Du spurgte dig selv efter finalen og spekulerede på, om du havde spillet godt eller ej, men du fik at vide, at du var "kampens MVP", selv ugens. Hvad betyder det for dig?

LP: De, der kender mig, vil sige, at jeg virkelig er meget krævende og perfektionist. Jeg husker ofte to eller tre fejl frem for det hele, men Robin hjalp mig meget med at træde tilbage og indse, at jeg havde et godt spil. I løbet af de sidste par måneder har jeg fået mere og mere selvtillid, og jeg er begyndt at bygge pointen op og lade Jess afslutte, hende der udmærker sig på dette område. Jeg gjorde gode fremskridt, og det viste sig i kampene. På trods af den manglende vane med at spille 5 dage i træk, fik jeg selvtillid, som ugen gik, og jeg var heldig at have Jess og Thomas ved min side.

FB: Kan du fortælle os om din udvikling på banen?

LP: Jeg gik fra en angrebsposition til en pointbyggerposition, hvilket var en stor udvikling for mig. Det er en ændring, der kræver en del justeringer, men som har givet mig mulighed for at bringe en ny dimension til mit spil. Jeg er også begyndt at spille mere regelmæssigt, hvilket har været med til at øge min selvtillid og færdigheder på banen. Det har været en fantastisk lærerig oplevelse, og jeg glæder mig til at se, hvor det bringer mig hen i fremtiden.

At spille rigtigt matcher min personlighed

FB: Jeg kan huske, at da du startede, så jeg dig næsten altid til venstre. Nu ser jeg dig altid til højre. Har der været en udvikling? Påvirkede andre spillere dig til at foretage denne ændring?

LP: Ja, faktisk, jeg startede til venstre: Jeg befandt mig straks i denne position, fordi jeg havde en god smash, så jeg fik at vide "Lucile, pass til venstre". Men i sidste ende passer det at spille til højre mere med min personlighed, da jeg godt kan lide at være konservativ og undgå fejl.

Jeg fortryder ikke denne ændring. I øjeblikket har jeg det ret godt til højre. Og hvis det er rigtigt, at der til venstre er lidt mere krydderi og galskab, finder jeg min plads til højre.

FB: Hvordan gik tilrettelæggelsen af ​​disse europæiske lege? Hvordan var stemningen på det franske hold?

LP: Organisationen var lidt uensartet i begyndelsen. Pladserne var ikke færdige, da vi ankom, men alt blev ordnet i tide til konkurrencen. Med hensyn til atmosfæren inden for holdet, var det den første udtagelse for Carla Touly, så det gav os mulighed for at kende hende bedre. Der var en god stemning på holdet trods presset fra konkurrencen.

Kammeraternes nederlag påvirker

FB: Havde nederlagene indflydelse på stemningen på holdet og på resten af ​​kampene?

LP : Nederlag er altid svære at håndtere. For eksempel, da Jeremy og Tom tabte, blev vi påvirket. Men det forhindrede os ikke i at holde sammen og støtte hinanden.

Det var hårdt for Thomas efter hans tab, men han var i stand til at vende tilbage i vores blandede kamp dagen efter. På banen var han grundig, og han bragte sin erfaring og sin positivitet til vores duo.

FB: Thomas virkede lidt frygtsom, da han skulle spille mod pigerne i de blandede kampe. Var der en diskussion om dette med ham eller med træneren?

LP: Ja, der har været mange diskussioner om dette emne inden for holdet og med trænerne. Thomas var ret tilbageholdende, men vi besluttede at gå alligevel, fordi der var en medalje på spil.

FB: Undlod du nogle gange bevidst at målrette piger under kampe?

LP: Nej, vi har lige spillet kampen. Vi undgik dog at målrette specifikt mod piger. I tilfælde af en utilsigtet kollision undskyldte vi straks for at opretholde sportsånden.

Personligt nød jeg oplevelsen, fordi jeg er vant til at spille i blandede kampe. Det var en ny oplevelse, og jeg fandt det meget interessant.

Jeg er helt til blandede konkurrencer, selvom jeg forstår, at nogle mennesker ikke gør det. Tidsplanen var dog lidt kompliceret, da vi skulle spille de blandede kampe inden hovedlodtrækningen, hvilket skabte en del spænding. Måske kunne det forbedres.

FB: Hvilken kamp markerede dig især, på godt og ondt, i løbet af ugen?

LB : Den kamp, ​​jeg nød mest, var mod Portugal med Thomas i kvartfinalen. Vi formåede at komme tilbage efter at have tabt første sæt, og det hjalp mig med at få mere aggression i mit spil.Til gengæld var bronzespillet det mest frustrerende, for vi kom meget tæt på det at tage med.

"Måske skulle jeg have tvunget mig mere mod Spanien"

FB: Hvad manglede ifølge dig mod spanierne med Jess under Open Ladies?

LB : Det, vi savnede, var måske bedre rytmestyring. Vi tabte en pause ret let i tredje sæt på grund af en slæk i vores servinger. Efterfølgende løb vi efter denne stationcar og den nåede vi ikke at indhente.

FB: Kan du fortælle os om, da du og Jess delte det samme område på banen, hvilket nogle gange så ud til at genere dig?

LP: Ja, faktisk, der var tidspunkter, hvor Jess og jeg befandt os i det samme område. Dette kan ske, når spillet bliver hårdt. Jeg bebrejder slet ikke Jess for det, for hun har et stort ønske om at vinde, og det udmønter sig nogle gange i aggressivitet i spillet, det er en af ​​hendes styrker. Måske er hun lidt mere udmattet end normalt på dette punkt.

Mig på min side, jeg burde måske have pålagt mig selv lidt mere. Jeg følte, at jeg ikke var overvældet, især i tredje sæt. Måske skulle jeg have presset mig selv lidt mere. Det er i hvert fald en værdifuld oplevelse til de næste kampe.

FB: Tror du det'det ville have været taktisk at foretrække at Jess bliver lidt mere i sin zone?

LP: Det er et svært spørgsmål. Bare fordi hun ofte kommer over til min side, betyder det ikke, at det er et problem. Når jeg har det dårligere, kommer hun for at gøre arbejdet for mig, og det sparer os meget. Hun oversatte sit ønske om at vinde ved at ville få de bolde. På den anden side burde jeg måske have pålagt mig selv lidt mere og bedt ham om at blive på sin side for at spare på sin energi.

Set i bakspejlet kunne vi måske have håndteret situationen anderledes. Hvis vi havde ventet et træk mere, før vi tog en handling, kunne det have ændret situationen. Men med "hvis" laver vi alle kampene om. Det er erfaring, der får os til at lære.

"Hvis vi spillede mere, kunne vi være gået længere"

FB: Fortryder du ikke at have deltaget i flere turneringer for at få en bedre placering og måske undgå formidable modstandere tidligere i konkurrencen?

LP: Det er rigtigt, at vi stillede os selv dette spørgsmål med Jess. Vi præsterer godt på trods af, at vi kun træner en eller to gange om ugen, fordi vi har et job ved siden af. Men vi fortæller også os selv, at hvis vi spillede oftere, ville vi måske have kunnet vinde disse kampe. Det er et spørgsmål om livsprojekt, det kræver en stor udspørgen.

Jeg vil gerne spille mere, men jeg har et job ved siden af, og jeg rejser meget for at træne. Du skal finde en balance mellem arbejde, sport og privatliv. Det er et valg, der skal træffes, og en refleksion, der skal gennemføres.

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.