Feedback om interviewet med Christian Collange, formand for udvalget padel af PACA ligaen, som især taler til os om konsekvenserne af Gilles Morettons udnævnelse til posten som præsident for FFT for padel français.

En ny periode som præsident for PACA ligaen

Franck Binisti: Christian, du blev genvalgt som leder af Kommissionen i sidste uge padel af PACA ligaen?

Christian Collange: Ja absolut, vi foretog det nye valg efter fornyelsen af ​​Jean-Claude Bousteaus liste, så automatisk blev Kommissionen nedsat, og jeg blev fornyet i de næste 4 år til en andet "udtryk" i citater som leder af udvalgets formandskab padel PACA. Jeg blev lovet et godt team, holdet er blevet valideret, og nu skal du bare arbejde!

Stærk oplevelse inden for tennis

Franck Binisti: Vi ved, at du var en del af Gilles Morettons hold med Christophe Lesage, i dag, hvad er det næste skridt til at se dette program padel at indsætte i Frankrig?

Christian Collange: "Som du ved, blev jeg involveret temmelig hurtigt med Gilles Moretton og Arnaud Cléments hold af flere grunde. Selv hvis vi ikke må glemme, hvad der er gjort godt for padel, for mig var det ikke nok, ellers ville jeg ikke have været i det nye hold! ”

”Jeg blev fuldstændig forført, da jeg virkelig så de principper, jeg så på Gilles Morettons program det samlede program (padel og tennis), svarede fuldstændigt til det, jeg stræbte efter, og dette bragte det, jeg ikke fandt i det gamle hold. Jeg var straks klar, jeg blev involveret med dem, så vi talte padel det er selvfølgelig det, der ophidser mig mest i dag, selvom jeg har tennishistorie: Jeg er BE2, jeg var tennisspiller, jeg var -2/6, jeg var lærer tennis ... Tennis Padel Solskin i lang tid, jeg arbejdede i Cap d'Ail, jeg oprettede ITF-kadettennisturneringen, jeg arbejdede med Michel Borfiga og Louis Borfiga, som er de mennesker, der trænede mig i tennis. Så jeg har tennishistorie. ”

Christian Collange Binisti bullpadel

Kursændring ved FFT

Franck Binisti: Du talte om gode ting, før du talte om fremtiden, det er sandt, at du ikke skjuler, hvad der er sket i de senere år: hvad vil du kreditere det gamle hold?

Christian Collange: "Det er rigtigt, at vi ikke må skjule Covid, som har blokeret alle en smule, men ud over Covid-perioden var jeg i hovedudvalget, så vi arbejdede stadig, vi talte padel. Jeg var ikke altid enig med hvad der blev gjort, men der var ting gjort. Godt eller ikke godt. Der har været støtte til padel, FFT Padel Tour. Efter min mening blev det gjort klodset, der hastede mere end det høje niveau. Skjul ikke bunden af padel, klubberne. Det høje niveau er vigtigt, men træet må ikke skjule skoven. "

”På niveau med PACA-ligaen har vi lanceret en masse ting: ungdomskredsløb, afsløring, holdkampe osv. Vi lancerede mange ting. Men Jeg ville gerne have, at der var et link til Føderationen for at den kan implementeres på nationalt plan. Vi arbejdede lidt efter klaner, det er en skam. Det, der også generede mig, var at regeringen var for top-down. Private klubber er glemt, vi gik kun for at se dem for at arrangere konkurrencer derhjemme. “

”Jeg befandt mig helt i talen fra det nye hold. Nu bliver vi nødt til at sætte det på plads, men allerede når talen er god i starten, er vi på den rigtige bølgelængde. ”

Projekterne i det nye team

Franck Binisti: Hvad vil der blive sat på plads i de kommende uger? Hvad er de vigtigste projekter for FFT?

Christian Collange: ”Programmet afvikles i midten af ​​marts. Gilles Moretton, Arnaud Clément og hele teamet vil beslutte, hvordan de vil arbejde med padel. Der vil være et dedikeret team padel, helt sikkert. Det haster med FFT i dag er at hjælpe klubberne og at forberede sig på Roland-Garros.

For mig er det vigtigste at lytte til klubber, især private. Vi har meget at lære af dem, og vi bør ikke bare bruge dem, når vi har brug for dem til turneringer. Vi må gå til dem og genforene familien padel i Frankrig. Det er også nødvendigt at sammensætte et hold padel med virkelig vigtige samtalepartnere. 

Det tager en licens padel at kunne identificere spilleren af padel, at han føler, at det er en disciplin i sig selv og ikke en afledt disciplin. Måske en licens padel, en tennislicens og en licens til begge, jeg ved ikke, at du skal have den generelle mening og se med holdet på plads, men under alle omstændigheder skal der være en udvikling af den nuværende licens. 

Derefter undervisningen af padel, der kommer et eksamensbevis, skal vi strukturere grundlaget for padel, at vi har en rigtig træningsenhed til padel i Frankrig."

En ny FFT Padel Tour ?

Franck Binisti: At genoverveje FFT Padel Tour, hvad betyder dette ?

Christian Collange: "Kringkredsen FFT Padel Tour var for mig en rigtig god idé, men for mig er det vigtige udviklingen. Dette kredsløb har fordelen af ​​at eksistere, men det ville være nødvendigt hver turnering er fejringen af ​​klubben og ligaen, der er vært for den. For mig er det nødvendigt at hjælpe klubberne, så de er vindere. Og hvorfor ikke kombinere det med konkurrencer med andre kategorier, sæt de unge i rampelyset og en prisoverrækkelse i slutningen med alle. ”

Franck Binisti: Offentlige steder kun til udstillinger, til forfremmelse omkring padel ?

Christian Collange: ”Offentlige steder skal bruges til at vise padel, lav aktiviteter for unge mennesker, seniorer, for hele publikum padel. Måske lave finalen (af P2000'erne) på det offentlige torv og resten for underholdning. Sverige eller Italien eksploderer takket være VIP'er, der populariserede padel, inklusive udstillinger med fodboldspillere. Vi har brug for personligheder til at promovere padel.

I Frankrig kunne vi bringe Didier Deschamps, Flo Thauvin eller tennisspillere til udstillinger med de bedste spillere fra padel Fransk at opdage padel.

Følge i Italiens og Sveriges fodspor?

Franck Binisti: Har Frankrig savnet båden sammenlignet med lande som Sverige eller Italien for udviklingen af padel ?

Christian Collange: ”I Frankrig føler den private sektor sig ikke hjulpet, vi er desuden i en meget kompliceret situation. I Sverige tror jeg, at strukturer er mere hjulpet, bedre modtaget. Det er vanskeligt at tage en privat struktur med alt det, der indebærer i Frankrig. Er det nødvendigt finde broer mellem det private og det offentlige for at tjene udviklingen af padel. Jeg har altid været utilfreds med, hvad der skete med privatpersoner! ”

 

For at finde interviewet i sin helhed:

https://youtu.be/Ry9dehZTALA

 

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !