Første del af XXL-interviewet udført med Benjamin Tison, nu højtstående og sportschef i ledelsen padel fra det franske tennisforbund. Her ser han tilbage på sin store begyndelse inden for FFT, på den ånd, han ønsker at inspirere, og giver os nogle anekdoter med den humor, vi kender fra ham.

En svær beslutning

"Alle ved, at denne beslutning var meget svær at tage, jeg var på et tidspunkt, hvor jeg spillede meget godt igen. Min sidste kamp på pro-kredsløbet vil være dette 7/6 7/6 nederlag mod Ruiz / Tello, hvilket fortsat vil være et godt resultat.

På FFT har vi meget arbejde, vi har et godt team, og i sidste ende har jeg ikke meget tid til at tænke over alt det. Tempoet er ret højt, jeg bevæger mig meget, jeg laver alle ungdoms- og voksenkonkurrencer.

Det er klart, når jeg er til turneringer, savner jeg det lidt, men jeg brænder for det, jeg laver, der er mange ting at gøre for padel så jeg føler spænding, ikke det samme som på banen, men jeg synes, jeg klarer det hele ret godt.”

En tilbagevenden måske en dag...

"Jeg ville have foretrukket at have fået tilbuddet om denne stilling i FFT om to år. Det er klart, at hvis jeg kunne have valgt timingen, ville jeg have spillet to år mere. Det ville have været mit ideal, men livet er ikke en drøm, der er valg at træffe, jeg havde dette tilbud, ingen satte en kniv for struben på mig, og jeg valgte at tage imod det.

Jeg siger altid, at når man træffer et valg, skal man acceptere det, og i dag er jeg opfyldt i min rolle, jeg er heldig at have et fantastisk hold, jeg når et øjeblik, hvor forbundet sætter ressourcer i at udvikle padel. Det er godt at være i starten af ​​en blank side i anførselstegn, selvom der allerede er ting, der er blevet gjort, men vi har startet en rundvisning i ligaerne, og alle kender mig, jeg er med i udvekslingen, jeg skal ikke at træffe beslutninger fra top til bund og påtvinge min vision. Jeg vil bygge med både private og foreningsklubber.

Jeg vil altid savne spillerdelen, men vi kan spille til sent kl padel, så måske en dag vil jeg spille igen... I livet skal man aldrig sige aldrig."

Jeg lavede ikke en "Johan Bergeron"...

“Jeg prøver ikke at veje mig selv, for det vil gøre ondt... Nej i øjeblikket, jeg har det godt, jeg gjorde ikke som Johan Bergeron sidste år (griner)!

Jeg har ikke meget tid til at spille, men jeg vil organisere mig anderledes i løbet af de næste par uger for at prøve at frigøre lidt tid til at slå bolden. Jeg vil gerne være i stand til at lave et par P1000 eller endda en P1500 med venner, jeg ønsker ikke, at der skal være en interessekonflikt ved at spille med spillere fra det franske hold for eksempel, men med spillere, der er mellem 50. og 150. plads er der ikke noget problem. Jeg har al ret til at gøre det, der er intet, der forhindrer mig i at deltage i turneringer.

På P2000 vil du derimod ikke se mig, da jeg kommer med min FFT repræsentative kasket, så der er det umuligt. På den anden side stopper jeg ikke mig selv fra at lave en FIP for at have det sjovt i en uges ferie.”

En pulje af spillere i Frankrig

”Blandt drengene er niveauet meget homogent. Uden at vi vil disrespektere pigerne, bemærker vi, at der i kvindernes lodtrækninger stadig er lette første runder for visse par. Blandt mændene sker det næsten ikke længere, der er en stor pulje af spillere med unge under 25, der spiller meget godt, selv under 20'erne som Nathan Courrin, Yoan Boronad og Timéo Fonteny, der definitivt er 16 år gamle. Jeg kan nævne spillere som Pierre Vincent, Arthur Hugounenq, Dylan Guichard, Philémon Raichman, Thomas Leygue...

Vi har unge blandt drengene, blandt pigerne, det er lidt sværere, for bag Louise Bahurel har vi Kimy Barla og Lou Lambert-Agosti, men som har lidt problemer med at komme igennem til de voksne for øjeblikket. Vi har en gruppe piger med Wendy Barsotti, Carla Touly, Fiona Ligi, Tiffany Phaysouphanh og Camille Sireix, som vokser, men som er generationen over.

Unge i kraft ved P1500 i Bordeaux

“Jeg så de to finaler, jeg fandt ud af, at Timéo spillede på et meget højt niveau, han gjorde et stærkt indtryk på mig. På trods af hans ret risikable spil lavede han få fejl, han holdt huset sammen. Nu bliver det sværeste at bekræfte. Fejlen ville være at tro, at det er ankommet, men det er meget lovende

Louise har denne meget rolige side, hun forsvarer sig rigtig godt til højre og venstre. Jeg stiller krav til hende, har jeg allerede fortalt hende, jeg oplever, at hun stadig mangler intensiteten til at nå det højeste niveau, hvad enten det er fysisk eller i hendes valg. Dette hænger sammen med, at hun er talentfuld, vi har altid fejlene ved hendes kvaliteter.

Jeg følger alle disse unge mennesker med opmærksomhed, men også de knap så unge! Vi snakker meget med Pablo Ayma og Robin Haziza, det er en del af mit arbejde, der tager meget tid, men det er også den del, der begejstrer mig mest. Som tidligere spiller føler jeg, at jeg genoplever banen lidt, så det er en del, der ligger mit hjerte nært."

Attitude betyder noget

”I dag tror jeg, at niveauet er sådan blandt mændene, at det ikke længere er muligt for en spiller at være top 10 i Frankrig om tre måneder. Dette er et bevis på, at niveauet har udviklet sig, og det er så meget desto bedre. For piger er det derimod ikke mangel på respekt, men det er fortsat nemmere. Vi ser f.eks., at Carla Touly efter et års eller halvandet års træning ligger omkring 100. pladsen i verden.

Blandt pigerne er der omkring tyve spillere, som jeg har identificeret, det betyder ikke, at jeg ikke er de andre, vi ser på alt sammen med Pablo og Robin, men vi vil være opmærksomme på alderen, på projektet i ham selv, men også til holdningen. For mig er kampen den måde at opføre sig på, som skal værdsættes, og jeg ser gerne, at de, der slutter sig til den franske gruppe, alle er eksemplariske."

Team Padel Maj

holdet Padel Magazine forsøger at tilbyde dig det bedste af siden 2013 padel, men også undersøgelser, analyser for at forsøge at forstå verden af padel. Fra spillet til vores sports politik Padel Magazine står til din tjeneste.