Thomas Leygue ser tilbage på sit nederlag i første runde P2 i Bordeaux mod Sanyo og Maxi. Han fortæller også om sin komplicerede start på sæsonen, men også forbedringen i det generelle spilleniveau.

Glad for at være der

Jeg indrømmer, at jeg var meget glad for at være der, jeg så virkelig frem til at spille denne turnering, det lå mit hjerte nært. Der er få etaper i Frankrig i løbet af året, og især store turneringer som den. Det er helt sikkert, at jeg er lidt skuffet over min præstation i går, jeg var ikke på det niveau, jeg gerne ville have været. Men hey, sådan er det, det er sport. Vi skal nu tænke på fremtiden.

Jeg tror, ​​jeg kom lidt nervøs ind på banen. Jeg spillede på centralen foran mit publikum, så selvfølgelig ville jeg gøre det godt. I løbet af de 2 – 3 dages træning, som vi havde med Aris, spillede vi rigtig godt, så det er rigtigt, at jeg måske satte barren lidt for højt. Jeg var slet ikke på niveauet, jeg havde ikke de fornemmelser, jeg gerne ville have.

Thomas Leygue Bordeaux P2

Leder efter en ny partner

Aris er en ven, vi træner sammen, og jeg bad ham om at tage wildcardet med mig, fordi jeg ville have en god partner til denne turnering, og han tog imod denne udfordring. Nu fortsætter han med sin holdkammerat, som er Facundo Dominguez, og jeg er i øjeblikket uden partner. Jeg skal spille i Rom med en argentiner, der spiller meget godt i øjeblikket, kaldet Ramiro Valenzuela, og vi vil se senere. Men lige nu er det lidt kompliceret. 

I dag tror jeg, at jeg endnu ikke er klar til at spille med en franskmand, og de har alle deres par trænet. Det er folk, der allerede har spillet sammen i et stykke tid. Jeg vil ikke spille, eller spille igen, med en franskmand i øjeblikket, så jeg vil fortsætte min søgen efter partnere.

En kompliceret start på sæsonen

Det er sikkert, at jeg ikke fik en god start på sæsonen, men det var heller ikke katastrofalt som andre år. Jeg har haft op- og nedture, jeg har haft gode og dårlige turneringer. Jeg havde lige haft en god sydamerikansk tur. På trods af nederlaget i Paraguay gjorde vi det godt igen i Argentina og Chile. Vi er tæt på hver gang at komme ind i billedet. Som jeg fortalte dig, kom jeg fra en god uges træning med gode følelser.

I denne turnering må vi ikke glemme, at Sanyo og Maxi spiller på et højt niveau, og det er meget svært at genere dem, men det er rigtigt, at de heller ikke havde deres bedste kamp, ​​og at jeg, jeg ikke var på niveau. , især i første sæt. Nerverne tog overhånd, men jeg ved ikke, hvad der får spilleniveauet til at ændre sig eller ej, hvis det er partnerne, agtelsen lidt for høj eller for lav.

Thomas leygue

Et generelt niveau i udvikling

Spilleniveauet er helt klart steget. Der er noget, der skal tages i betragtning, som er, at siden WPT stoppede, er vi alle samlet på et kredsløb. Selvfølgelig er der A1-spillere, men det er stadig primært argentinerne, der spiller den, selvom der er et par spaniere, der er på banen. Og det faktum at samle alle FIP-spillere og Premier Padel laver også meget mere komplicerede turneringer. Og i modsætning til sidste år spiller alle spillere bordene af Premier Padel og der er også færre FIP'er end før, så nu ser vi kun gode spillere, selv på Rise FIP'er. 

Før var det, der skete, at vi i samme weekend kunne have en FIP-turnering, en WPT-turnering og en A1-turnering, og folk ville vælge lidt. Måske var der en FIP-turnering, der var på den anden side af jorden. Det, der sker, er, at i dag er FIP'erne i Italien, Frankrig, Spanien eller på anden måde skal vi til Chile. Og det er rigtigt, at folk rejser mindre på FIP Rise, fordi det er mindre værd. Så det, der sker, er, at vi finder os selv med spillere, der er 40, 50 verdensspillere på FIPs, som vi var i stand til at gøre i Frankrig sidste år eller i år.

Thomas leygue

Enhver FIP i Spanien eller Italien, vil vi ende med meget gode spillere, og hvad mere er, er spilleniveauet steget enormt. Jeg ved ikke, om franskmændene er overvurderet, undervurderet, jeg ved det ikke, men efter os er vi heldige at have disse to wildcards i Bordeaux og Paris, som hjælper os med at få point. I dag spillede jeg uafgjort, der var virkelig kompliceret mod Sanyo og Maxi. Vi så, at Dylan og Bastien, at Carla og Jessica fik nogle meget gode par med spillere rangeret 40-50 i verden, så ja, vi er måske endnu ikke på niveau med 40 eller 50 i verden, men samlet set, vi har vores plads. 

Vi skal også tage højde for, at vi til verdensmesterskaberne sluttede med en bronzemedalje. Vi er nødt til at se på resultaterne med lidt mere perspektiv, for det er rigtigt, at vi tabte, men det er ikke mod et hvilket som helst hold. I dag er det meget mere kompliceret at gå direkte ind i den endelige lodtrækning, vi kan ikke tænke direkte på kvartfinaler eller semifinaler, velvidende at vi spiller mod spillere, der er 20, 30 år gamle, og at vi er lidt nye i dette sport.

Gå efter en sølvmedalje i Cagliari

Jeg tror, ​​vi alle har stort set det samme mål hvert år, normalt er det at få en sølvmedalje. Det afhænger meget af lodtrækningen, vi ved, hvad der skete i Marbella med de små skænderier, vi får se, men vi ved allerede, at vi mistede Jérémy og Benjamin på det franske hold, så vi vil nødvendigvis have en eller to nye spillere . 

Jeg tror, ​​at vi i dag uden Benjamin og Jérémy er mindre stærke, men vi kommer til at danne et nyt hold, og det er frem for alt målet, det er at danne et "Next Gen" fransk hold.

Thomas leygue

WPT vs Premier Padel

Jeg ved ikke, om WPT var bedre, men under alle omstændigheder blev vi lovet ting, der var meget større og mere utrolige end det, der sker i øjeblikket. Og i dag vil jeg ikke sige, at WPT var bedre, for det er ikke sandt. WPT var god sidste år, da de følte, at vi skulle afsted. WPT har også altid haft et problem, de samme problemer, som vi har med Premier Padel. Det, der sker, er, at jeg jamrer over, at vi ikke bevæger os fremad, ikke at vi går baglæns. Og vi frygter, at vi bagefter skal tilbage. 

Hans mening om foreningen uden Top 30

Jeg ved ikke, om jeg er enig eller ej, men jeg tror, ​​at Top 30-spillerne har brug for os, og spillerne efter Top 30 har brug for spillerne ovenfor. Så jeg synes ikke det er bedst at skilles. Jeg tror, ​​det vigtigste er, at alle spillerne er forenede.  

Bagefter er det sikkert, at vi har et problem padel, er, at spillerne beder om meget hjælp. Mig nogle gange den første: det er rigtigt, at vi har brug for lidt flere faciliteter, vel vidende at præmiepengene ikke er utrolige. Bagefter er der en interessant sætning fra Maxi Sanchez, den er: "Ingen kommer til at betale dig for din karriere". Det er rigtigt, at vi ikke kan give os alt, det er jeg enig i, der er spillere, som ikke nødvendigvis er investerede, og som beder om mange ting.

I tennis ved vi, at det er virkelig svært at betale for din karriere, når du er uden for Top 100. padel, det må være nogenlunde det samme bortset fra, at det, der sker, er, at det er fra top 40, 50, at det allerede bliver meget sværere at betale. Men hey, det er normalt, det er ikke tilgængeligt for alle. Du skal vide, hvordan du finder dine sponsorer, og det er også en del af sportens skønhed.

https://www.youtube.com/watch?v=1lB3PmHSA7Y
Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.